Posts

Showing posts from November, 2014

Kenal orang untuk kenal diri

Image
Bismillah and assalamualaikum.
Hye everyone? Apa khabar iman? Apa khabar hati? Dont overthinking, mari berlapang dada, doa kemudian serahkan urusan dekat Allah. InsyaAllah. Itu yang saya selalu cuba dan belajar untuk buat.
Past days, saya quite introvert jugak sebenarnya. Seorang yang malas nak bersilaturahim. Malas nak join perkara-perkara yang nak kena involve dengan rakyat jelata.or in another words, malas nak bersosial. Sebab once i get to know someone, i will appreciate their presence tak kisah la kalau bagi diorang i am just a big total leftover.and for that, kadang-kadang i get hurt because of that.
But now i dont mind. Life is a treasure. Our Prophet pbuh pon ada bagitau, mukmin yang bersilaturahim dan bersabar dengan silaturahim itu adalah lebih baik dari mukmin yang mengelakkan diri dari bersilaturahim. More or less lebih kurang macam tu la. Maafkan atas kejahilan saya.
So, i learn to start any silaturahim because of Allah. To give and share love and care and help for the sake o…

Obat tidoo

Image
Bismillah
Assalamualaikum.
Pehh..lame gile weh tak nuleh blog!! Jakun dah aku ape nak type kat sini. Siyes macam lupe aku ade blog..muahaha..
well, ecly malas nak memblog ni sebab aku takde laptop. da lame laptop kena baham ngamm ngamm aumm dengan virus. as usual..typical pompuan macam aku, semua laptop pon nak ternak virus. ade antivirus pon rasa same je, last2 laptop kiokk ko baru menggagau. Alhamdulillah, still boleh survive dengan takde laptop ni sebab aku bukan keje pejabat, ade bende nak gune pc, luang mase jap datang spital pastu pinjam la mane2 PC. macam sekarang, tengah night shift tapi sebab aku nak terai tahan bijik mata, saje2 hadap komputer, ingat nak buat outline untuk budak2 prp ape yang diorang kena blajar mase attachment dekat wad, tapi setan ni giler arr durjana, die ingatkan aku pasal blog.. Arghh..musnahh pelamin anganku musnah..Dushh...tumbok diri seniri.
anyway, blog akan bosannnn je sebab takde gambar nak letak. haha..
Day 5 post korea vacation. alhamdulillah. s…