Stay focus...

Bismillahirrohmanirrohim.

Assalamualaikum. Hye korang.. Enjoy ur weekend??

Hurmm...

Being soo pathetic right now *sigh* again im blogging about my hati dan perasaan which is i always feels that semua itu adalah sangat membuang masa!  Got so many things to do rather than dok melayan bluess camni. Hampeh~

Truth is ive been broken before. I know what it's like to not be able to smile, or maybe im smiling brightly but crying out loud inside..bak kate pink, "ive got scars you wont believe, wear them proudly on my sleeve" Hurmm. not sleeve but face kot.luckily, the real truth is ive moved on. Called me miss moving on now.hekk heee

And because of that, i dont look back. Never ever wanted to do that.dan kalau Allah takdirkan saya untuk suka sape2 in the future, i wont put my hope and expectation upon it. 

Kerana macam ni adalah lagi terbaekk untuk apply dalam hidup. gituwww kn? Hihi


If something is meant to be, it will be by any means. Malas dah nak harung perasaan kecewa, sakit hati, low self esteem dan tahap kebodohan diri as if ko ni nothing. Merajuk?? Maybe but i think it's more toward belajar dari kesilapan dan pengalaman dulu. Sungguh, demi Allah, sy menyesal dan bertaubat, taknak dah macam dulu. Doa Allah ampunkan dosa2 lalu dan bagi petunjuk semoga saya sentiasa dapat perbaiki peribadi dan jadi muslimah yang tinggi darjat di sisiNya. Ameen

In shaa Allah.

Bile pk balik, ape tujuan nak cari psgn hidup selain nak follow sunnah Rasulullah, nak menambah umat, nak double or triple or up up up lg kebaikan sebab dapat pahala jaga suami, ecly byk lagi cara lain nak capai syurga Allah. 

Allah langsung tak cakap, orang tak kawin takleh masuk syurga. The Almighty hanya nak yang bertaqwa, beriman so kalu jodoh lambt or takde jodoh, bersabarlah, bannnyaaaakk lagi cara lain nak mnjadi hambaNya yang beriman bertaqwa. Tak lupe jugak untuk cari ilmu byk2, be it ilmu dunia dan akhirat sebab kedudukan, kemuliaan seseorang sangat bergantung kepada ilmu. Allah meninggikan dan memuliakan kedudukan seorang yang berilmu. Dah ade ilmu, baru boleh beramal.

Sekarang nak focus belajar, belajar dan belajar sampai juling nak muntah ngadap huruf dan faham ape2 konsep. Hehe. In shaa Allah.

Last..

Terima kasih kepada yang ikhlas dan baik hati.Mungkin belum sampai masanya, tuan empunya perlu baiki diri, renovate hati dulu. Just so, saya undur diri.Sentiasa mendoakan yang terbaik dari Allah untuk semua..

~ rindu nak travel lagi ~

If only i can silently sit there..hurmm

Okay. Selamat malam. 
Assalamualaikum.

Comments

budak chOmel said…
insyaAllah.kalau ade jodoh xkemane.. :)

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....