Randomness. Soo random.

Hye. Its weekend again.

Dan weekend kali ni rasa sedikit panjang. Well, masa berlalu dengan perlahan. Cehh.. perlahan lak. Rasa nak habis hari Jumaat pon lame. Thanks to misiku-Kojah. Masa terisi dengan sangat mengarut. HAHA

TAHNIAH TRW!! Maka kami dapat CUTI lagi.. Kihkih. Tapi rasa macam nak try mintak tanye nak ganti kerja orang.Rasa bosan sangat kat rumah kalau lame sangat cuti tapi tak pergi merayap luar negeri. Huh

Tengah-tengah type entry ade orang whatsapp good news. Alhamdulillah.Penantian telah berakhir. Congratulation sangat2. Take care lepas ni. Hopefully. =)

Aaa.. tiba-tiba blur plak.

Dah lama tak baking, rasa resepi dalam kepala makin lama makin hilang. Takpe. Nanti google lagi.

Kerja sekarang pon alhamdulillah. Well managed. Kadang-kadang datang ribut, kadang-kadang tempoh bertenang yang aman. Though certain part tu rasa macam..erghhh..pehlisss laa. Professional la semua orang, tapi simpan dalam hati je sebab kadang-kadang diri seniri pon tak being professional. Please pray i can further my master. Rasa sangat-sangat nak belajar lagi sebab rasa sangat b*d*h mase ward round. Tapi before tu, kite seniri pon kena make effort untuk study by our own. Tak gituuu?? Semoga Allah jadikan kita semua orang yang bermanfaat dengan ilmu yang Allah pinjamkan.

Satu je yang SANGAT TAK SUKA. Being called as a DOCTOR. Aihh.. please la. Tak kemaruk pon hokey nak jadi doctor. Ingat nak sangat. Hadoii.. Ok fine. Doktor la hebat, doktor la paling bijak, doktor la smart, doktor la paling glamer but Im PROUD TO BE A PHARMACIST. TRUST ME.Tak pe la orang tak pandang pharmacist pon but i love being a pharmacist. Walau sekarang a little bit malu nak mengaku, I AM A PHARMACIST, WE ARE DRUG EXPERT. Uhuhh. Sebab banyak lagi pasal drug yang tak tahu dan nak kena perhebatkan ilmu. In shaa Allah, with time. kan..

Now kena focus sikit, sebab pipi dah makin naik. HAHA. Dulu bila senyum, baru nampak bayang-bayang pipi tapi sekarang ni tak senyum pon dah nampak pipi. OMG. Ottokeyy..Tapi kena sedar diri jugak sebab memang species badan keding tapi MUKA BULAT. Gasak laaa.. gasak.

Sekarang kena start balik train diri naik tangga bile nak pergi wad dekat hospital. Kasi itu heart pump blood kuat sikit maa. Kurus is another story, maintain current weight or below 50kg is another story, the real one is nak increase stamina. Baru la tak lembek, kerje sikit da penat. Macam pondan. EEhhh.. Thhee hee..

Bulan ni gaji masuk awal sangat. Dah la jenis tak reti nak manage duit. Orang selalu cakap buat dekk je hanan, ibarat gaji tak masuk pon. Heyyy....susah la. Kalau pergi withdraw duit then tengok balance.. Woooww..banyak sangat. Duit banyak lagi la wehhh padahal duit tu nak kena save untuk hidop banyak hari lagi. So, memang kena sembunyikan siap2. and alhamdulillah. Macam dan makin okay. Hehehe. Hanan.. you did a good job, well done bettey.Benda basic, SIMPAN DULU BARU BELANJA.

Habis merapu benda tak sudah. Bosan amat entry tak membina ummah ni.

Till then.

Assalamualaikum..






Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....