Posts

Showing posts from October, 2013

Randomness. Soo random.

Image
Hye. Its weekend again.

Dan weekend kali ni rasa sedikit panjang. Well, masa berlalu dengan perlahan. Cehh.. perlahan lak. Rasa nak habis hari Jumaat pon lame. Thanks to misiku-Kojah. Masa terisi dengan sangat mengarut. HAHA

TAHNIAH TRW!! Maka kami dapat CUTI lagi.. Kihkih. Tapi rasa macam nak try mintak tanye nak ganti kerja orang.Rasa bosan sangat kat rumah kalau lame sangat cuti tapi tak pergi merayap luar negeri. Huh

Tengah-tengah type entry ade orang whatsapp good news. Alhamdulillah.Penantian telah berakhir. Congratulation sangat2. Take care lepas ni. Hopefully. =)

Aaa.. tiba-tiba blur plak.

Dah lama tak baking, rasa resepi dalam kepala makin lama makin hilang. Takpe. Nanti google lagi.

Kerja sekarang pon alhamdulillah. Well managed. Kadang-kadang datang ribut, kadang-kadang tempoh bertenang yang aman. Though certain part tu rasa macam..erghhh..pehlisss laa. Professional la semua orang, tapi simpan dalam hati je sebab kadang-kadang diri seniri pon tak being professional. Please…

Humble request

Unexpected.Mohon tak jadi pape. Be it now, or in the future.
Moga baik-baik saja.
Never stop praying~

Hari Dalam Sejarah

Image
Hye..

Tak bermaya update blog. Hanya sebijik donut dengan seketul roti bun sardin dan sebotol air mineral masuk GIT.

121013. Semalam dalam sejarah perkhidmatan lupa jadual kerja malam/petang. Kalau lupa kerja petang tak pe lagi sebab kalau dah terdatang pagi, lepas rehat boleh pergi 'tarik selimut' kat memane then after office hour masuk balik. Shhhh. Tau dek prp mati i kena. Hehe. Tapi kalau lupa kerja malam or petang during weekend memang sangat #$%^&@# lah. HAHAHA

Sebab bayangkan kalau petang weekend, seharian anda mungkin abaikan phone. Then orang dok call cari mane la pegawai ni tak datang-datang. Seriously mak nenek da tau nyahh. Boley lupe lak. Tak tau nape sebab mind set dah lame giler setting bile keluar jadual bulan 10. "aku keje malam sabtu minggu lepas raya haji" Tengok2 sebenarnye semalam..!! HAHA. Nasib baik colleague petang tu Juki. Kalau tak sah kena bambu. Lepas ni tak boley dah nak potpet dekat PRP yang datang lewat kerja malam ke petang sebab …

Project last weekend

Image
Assalamualaikum wbt.

My last weekend sweet escape project - World Hunger Relief Charity Walk 2013 with budaks yang memenatkan.  After all, we all having fun here. Oh Allah.. thank you for everything. Alhamdulillah syukur =)
Taknak potpet banyak kali ni. Lets the pictures do. hehe
Carpool dulu. Penah aihh bersardin dengan budak2. First thing first, kite warn, nak gurau nak main geletek-geletek cucuk cucuk gigit gigit semua boleh, dengan syarat. JANGAN NANGIS. Nangis ciknea buang kat luar. HAHAHA. Sure diorang langsung tak takot pooonnn.. -_-" 

 DAN aunties yang mengajar bende tak senonoh dekat budak-budak tak cukup omor. HAHA


 AKSI JANGAN TIRU. -_-" HAHA


Sampai-sampai je terus tukar baju tshirt yang kaler kuning terang bak hannngggg, lepas tu terus serbu van milo. Can anyone resist this??? Ohh why...why sorang boleh amik segelas je lepas beratur panjang? Kalau nak. sile beratur lagi. Fuuhhh -_-" 


 Raptai kereta, dan motor as a simbolik penghantaran makanan untuk membasm…

Stay focus...

Image
Bismillahirrohmanirrohim.
Assalamualaikum. Hye korang.. Enjoy ur weekend??
Hurmm...

Being soo pathetic right now *sigh* again im blogging about my hati dan perasaan which is i always feels that semua itu adalah sangat membuang masa!  Got so many things to do rather than dok melayan bluess camni. Hampeh~
Truth is ive been broken before. I know what it's like to not be able to smile, or maybe im smiling brightly but crying out loud inside..bak kate pink, "ive got scars you wont believe, wear them proudly on my sleeve" Hurmm. not sleeve but face kot.luckily, the real truth is ive moved on. Called me miss moving on now.hekk heee
And because of that, i dont look back. Never ever wanted to do that.dan kalau Allah takdirkan saya untuk suka sape2 in the future, i wont put my hope and expectation upon it. 
Kerana macam ni adalah lagi terbaekk untuk apply dalam hidup. gituwww kn? Hihi

If something is meant to be, it will be by any means. Malas dah nak harung perasaan kecewa, sakit hati, …