Posts

Showing posts from September, 2013

Of being a perempuan, forever and ever...

Image
Assalamualaikum. Hye hye hye dan hye...=)

Salam jumaat you all. Okay. Enuf greetingsss. hee.

Hurmmm..Perempuan dan kecantikan. Satu sinonim. Completing each other.
Before you proceed any further, mind you, this entry is extravagantly full of myself, its my honour if u'd like to stay and keep reading. Ahahh. Or else, kalau rasa meluat menyampah, pepaham la,no hard feeling..off you go.thanks..=)
Here's the story..Lameee dulu kan, kite penah borak dengan kak ipar kite, die nasihat, orang pompuan kena pakai make up. Tak banyak sikit pon kena make up. Die cakap bile make up nampak bersiap baru oragn laki suke.*yeahh.. Mase tu sebab die gusar tengok kite single* Pastuuu... kite counter la balik.. "alaa kalau boleh nak lelaki yang ikhlas tengok dan terima kite seadanya.then kak ipar kite ckp balik,tu memang dah betol dah tapi a lil bit utk kepuasan diri dan salah satu skill nak nampak menarik dan orang suka tengok kite. Tapi abang kite buat ayat kuang ajoooor sikit bile die ckp, &qu…

Wrong

Image
Assalamualaikum..

Im not delusional. But something is not right here. Im in a confusion state.
Seriously. Im happy with my life. Alhamdulillah. I take everything positively, be it good or bad because i know if Allah brought me into it, He will always bring me through it. I have strong faith upon it.
But past few days, it happened again. I vomit whenever i ate. Ya Allah. Sangat tak selesa. Im eating healthily, even at jamuan raya besar besaran dekat hospital pon i just took a small portion of makanan yang sangat2 sedap tu. im struggling inside untuk control tau, but i terpaksa lari cute2 pergi tandas to vomit after i drank some water. *sigh* giler ke nak cakap aneroxia bulemia nervosa lakksss kan..
Last thursday, we donate blood again. I ate nasi dagang before kena inject dengan jarum besar tu. Then, after work i've joined my besties makan2 dekat secret recipe. Alhamdulillah, tak vomit lak but then bile sampai umah, i loss my appetite despite my mom masak sedap gilerr. Aihh. Tak ke rug…