Fefeeling blessed






Assalamualaikum.

Wahh.. lame giler tak merapu merepek mareng sekapu sepunden kat blog ni. You lucky today darling, ur makcik is having her blissful night off today.Hiii

Night shift semalam paling aman dalam ranking saya kerja malam. Alhamdulillah. Tq kota bharuan. You all tak merempit, tak makan bende tercemar, adik-adik comey lotey pon sihat chubby2 semua gituww. Semalam baru je plan nak bombard MO yang  preskrib antihistamine or antitussive for children below 2 years, alih-alih tengok semalam. 1 case pon takde. Hee.

And semalam pon sempat curik keluar pergi mekdi. Hehe.lapar haram jaddah punye pasal, kempunan nak makan bubur ayam mekdi. kelaut la boikot mekdi kiteeee. Urghhh..Tapi tengok2 bubur abis..

Arini alhamdulillah dapat setelkan banyak bende. Renew roadtax, insurans kete, tukar combination meter. Rasa puas dan lega sangat2. Ya Allah. Nikmat sangat ketenangan macam ni. Terima kasih Allah.

Semalam ade jamuan raya anjuran Bahagian Perkhidmatan Farmasi Kelantan. Ya ampun, makanan maha banyak!! Nak makan banyak pon kena control sebab nanti balik nak tdo prepare untuk night shift. Tapi hidup ni macam tu lah. Kita hanya mampu merancang, end up 2 kali round makan. Kenyang membontal..! Thanks to you syuhada. HAHAHA

Dan semalam jugak dapat anugerah penghargaan sebab menang Locker4u. Alhamdulillah. Rezeki lagi. Rasa nak nangis. Banyak sangat nikmat Allah bagi dekat hambaNya yang masih banyak buat dosa ni. -_-" Insaf sangat.

Ecly, ade bende besar yang jadi dalam hidup makcik lately. My dear friends tau what it is. Tapi malas la nak peduli. Buang jauh-jauh. Dengan taik mata pon kite jangan pandang lagi dah. Of course rase sakit hati, bengang, geram, sedih, bengkeeeekk semacam je. Rase bodoh pon ade jugak. And paling worst
rase terhina giler. But then, life must go on. Allah bagi ujian macam ni mesti ada hikmah dia. He knows the best. Have faith have faith. Cepat atau lambat, PASTI ada hikmahnya. Yang penting sabar, terus berdoa dan tingkatkan taqwa dan iman.

Makcik pernah jahil, jahil yang rasa nak cium bau syurga pon tak mampu, jahil yang rasa layak kena humban kat neraka jahanam je. -_-" Ya Allah yang Maha Pengampun, ampunilah dosa hambaMu ini. And i know He will, as long as kita selalu doa minta ampun dan bertaubat tak buat lagi. Kan??

Sorang kawan aku tanya, ape perasaan bila tengok gambar kawin orang yang pernah janji nak kawin dengan kita tapi kawin dengan orang lain? Well. Takde perasaan. Neutral. Perasaan TAK PEDULI YANG SANGAT SOLID. Ala ala macam tengok gambar pengantin dalam majalah pengantin or gambar kawin orang dekat kedai gambar. Gituwww haaa. Koman2 pon, kite ngomel pasal attire pengantin. HAHA

Then persoalan lain timbul, apekah perasaan bahagia dengan buat orang kecewa or sakit hati? Yang tu aku takde jawapan.

Banyak lagi persoalan lain tapi takyah lah tempek kat sini. Aihh kawan2 aku ni semua intellectual melampau. Kalau diorang berdiskusi, sah2 aku jadi mak pacak. dengar je ape opinion dan komen yang diorang lontar. Tak tercapai dek akaii.*geleng2 kepala.But girls...you all are the bestestttt things i ever had. Buruk baik semua kite taram but we will always stay together. Ukhwahh fillah. In sha Allah.

Layan gambar raya lah. Aci. Hehe.






Gambar raya tak pernah nak complete. Ade je yang tak cukup. Huh



























Takde baju baru raya taun ni. Sarung je mane2 jubah yang jarang pakai.=D Sigh. I'm aging. Rasa macam same 'MUDA' je dengan kak ipar dua orang yang dah ade 2 anak. huh

Family. We always take them for granted. Remember, family first. Always.

Dah. Entah ape merapu ntah.

Ok bye. Take care. =)








Comments

Anonymous said…
Alhamdulillah..syukur..:) salam I'dulfitri juga..oh, dh dpt pindah kota bahru ya..:) Alhamdulillah, moga lbih dekat dgn fmily dan btemu jodoh yg baik x lama lagi,.InsyaAllah..sentiasa di doakan..:) - m A q-..

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....