Alhamduliilah...


Hye. Salam Ramadhan. Hari kedua dah. Nanti kejap je da raya, kejap je dah kena ganti puasa. Ramadhan, gerak perlahan please..

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
Maha Suci Allah. He has been showered my friends with His greatest blessing. I'm happy for them..=)
Wishing a good brand new day and extra shining future too.  Jangan risau, jangan takot menyesal because we control our own life. Cuba yang terbaik, if Allah tentukan untuk jadi, everthing will do. Pape pon. congratulationsss korang semua =) Ahhhh..such a good news but surely i will lose you. Gonna miss your present, gonna miss our up and down, gonna miss our makan-time together. Rezeki ramadhan. Semua menggembirakan.

As for me, saya dah jadi jahat sekejap. But i have to. Hanan Hayati have been abandoned by me for a long time. Poor her. Pity her. She dont need some time for time anymore. Takpe lah jadi jahat sekejap. If i dont protect myself, who else will do? No doubt, i leave it to Allah because He always know whats best for His servant. Tapi biase la, human, sikit ke banyak, will questioned upon anything that seems to be wrong that happened in life?? What have we done to be treated as such?? Padahal tau dah, hikmah disebaliknya SURE SANGAT BANYAK DAN BERMAKNA UNTUK HIDUP.  Be patience, redha, doa and tawakal, but indeed, aggressive action should be done.Mohon pengampunan Allah sebab ambik jalan yang...hurmm..maybe tak betul. Tak seberapa nak batil.

Maaf kalau buat kalian sakit hati, kecil hati.

And recent europe trip is super blast..! Walau tak europe mane pon sebenarnya. Hihi. Paris is beautiful and romantic. London is historical and Galway is nicer. I fall in love with Galway thousand times!!! Peace is there.

Again, i think i dont have time to blog about my travel place. Rugi je. I like to share it. *biar tau takde orang baca blog kite pon* hahahaha. Tengoklah. Kalau dah bosan tahap gaban. Hihi. Tapi ni bulan puasa, takkan bosan dengan Al Quran.

Speaking of which, ade orang cakap, poyo je time bulan puasa baru nak ngaji khatam quran, nak qiam, nak solat jemaah. So what's wrong with it kan?? Hidup kita bukan untuk puaskan hati orang. This is our grand opportunity given by Allah. Mesti la nak grab SALES and DISCOUNT and VOUCHER given specially untuk umat Nabi Muhammad yang pendek umur ni. Pelik la nak cakap macam tu. Hishhhh..

Okay. Dah. Jaga diri jaga iman. Selamat beribadah. Aim syurga..!




National University of Ireland, Galway. Sangat lah nice. Owhh. that kind of weird girl, kunun nak berayu pakai kebaya pastu still posing nak bajet kiutt padahal tak langsung..!! Tak senunuh la kamu.

Bye. Assalamualaikum..=)







Comments

Anonymous said…
Emm,..betul3..setuju..:) apa2 pun, masih ada yg setia membaca blog kamu..:) Waalaikummussalam...M a Q

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....