Posts

Showing posts from July, 2013

Promise

Image
Of Janji-janji manusia

Manusia, janganlah berjanji,
Jangan sesekali berjanji,
Kerana kita akhirnya perlu akur pada ketetapan Ilahi.

Jangan berjanji, nanti luka hati,
Kerana takdir Ilahi belum kita pasti.

(MR, 26.3.13)
Semakin lama hidup di atas muka bumi Allah ni. Semakin banyak perkara yang aku belajar.

1- Kaitan benda di atas. Ya. Orang berharap bila kita berjanji dan kita takkan tau sebesar mana harapan orang terhadap janji kita. Kita takkan tahu sehancur mana hati orang lebur dek janji2 kita. So, janganlah berjanji. Walau pada kasarnya, janji tu nampak simple je bagi kita but macam yang saya cakap before ni, orang mungkin letak harapan tinggi menggunung dek janji ciput kita. Elakkan lah. Elakkan. Kalau nak janji sangat. Gian sangat nak buat janji, janji lah kat diri seniri. At least, kita tak efek dan porak perandakan hidup dan ketenangan orang lain.

2 - Instead of tabur janji ntah mana hala, i learn one thing. Less word, more action. 'Walk the talk', perumpamaan tu dah …

Alhamduliilah...

Image
Hye. Salam Ramadhan. Hari kedua dah. Nanti kejap je da raya, kejap je dah kena ganti puasa. Ramadhan, gerak perlahan please..

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
Maha Suci Allah. He has been showered my friends with His greatest blessing. I'm happy for them..=)
Wishing a good brand new day and extra shining future too.  Jangan risau, jangan takot menyesal because we control our own life. Cuba yang terbaik, if Allah tentukan untuk jadi, everthing will do. Pape pon. congratulationsss korang semua =) Ahhhh..such a good news but surely i will lose you. Gonna miss your present, gonna miss our up and down, gonna miss our makan-time together. Rezeki ramadhan. Semua menggembirakan.

As for me, saya dah jadi jahat sekejap. But i have to. Hanan Hayati have been abandoned by me for a long time. Poor her. Pity her. She dont need some time for time anymore. Takpe lah jadi jahat sekejap. If i dont protect myself, who else will do? No doubt, i leave it to Allah because He always know wh…