Goodbye note

Assalamualaikum.

Dear my beloved blog..Sorry if i neglect you. Surely, i know how bad it feels when someone abandoned us, but need not worry dear. You will always be part of me. I might get bored with facebook or instagram but for you, it wont do. Pinky promise =)

Seriously banyak kerja nak buat and i know if i start blogging, it wont be easy for me to stop. There are so much entries in draft box waiting to be edited. And semua terbengkalai hope not to be a bangkai.. -_-"

Dah rindu nak follow ward round and get 'quarrelled' with HOs, MOs. Also witnessing HOs kena bambu dengan specialist. =P hee joking. But indeed. i really love ward round as for me, ward round means you're helping others, the doctors, nurses and of course patients, ward round means you're updating your drug related information and enjoying your job as a ward pharmacist. Ward round is knowledge. Yes. I gain bundle of it. Hurmm.. bile fikir balik, baru 3 months officially jadi ward pharmacist. Kohkoh.

OKAY. Enough hanan with your merepek much. Get focus on your project inovasi pleasee...!!

Konvensyen Inovasi & Kreativiti Farmasi 2013. Here i come...!!! Pray for us everyone.. =)




 Camera360 mesti dah banyak tolong orang jual cosmetic products -__-"

Friendly reminder again. Careful ye ladies out there. Product kosmetik sekarang dah tak payah daftar.. *ecly da lame da pon regulation ni* and manufaturer kena notify je, which is pihak farmasi takkan buat research secara menyeluruh pon regarding ingredients die. Tak macam drug la nak kena daftar buat bioequivalent study bagai. So, farmasi tak tau if bahan-bahan dia adulterated ke tak, until ade laporan dari customers. Sendiri tanggung ye adik kakak cik puan muan yang tersayang sekalian alam.

Same goes with ubat kurus. Some ubat kurus die punye mode of action is to release protein and fat from kidney. Sedang kan a normal kidney WILL ALWAYS RETAIN OUR PROTEIN. Haiii la.. ingat main2 ke protenuria ni.. -__-" Pilih untuk kurus dengan cara sihat okay. Jangan sampai warded plak.


Note to self ::

Bukan senang nak maafkan orang yang dah sakitkan hati kita. Bukan senang nak buat baik dekat orang yang buat dajal dekat kita. Bukan senang nak percaya dekat orang yang kita tak kenal. Bukan senang nak sabar dengan orang yang sengaja uji kesabaran kita. Bukan senang nak puaskan hati semua orang bila kita sendiri rasa tak adil untuk kita.

Dah tu.

KAU INGAT SENANG KE NAK MASUK SYURGA HANAN ???

(kasi peringatan baik punyeee dengan huruf besauuu camni...)
 
Baiklah. Mari berdoa..

" Ya Allah, berikanlah aku kebahagiaan dalam kebaikan. Hindarilah aku dari kebahagiaan dalam kejahatan.."

Okay. Adios amigo.

Take care. Jaga diri dan jaga iman.

BYe. See you again. Bukan next year lah, hopefully =)









Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....