Mak kite bukan macam mak awak...


Mak awak pandai. Mak awak grad universiti. Mak awak buat master, mak awak habis phd. Mak kite tak masuk u pon. Tapi mak kite hebat. Kalau kite tak tahu,kite tanya mak kite,mak kite mesti tau jawapan die.

Mak kite bukan macam mak awk. Mak awk docter, tapi bile kite sakit,mak kite tau nk bagi ubat ape kat kite. Lepas kite dah sihat, kite 'gaduh' ngan mak kite plak..=__="

Mak awk  pakar motivasi hebat.Semua orang dengar ceramah mak awk. Semua orang jadi positif dengar nasihat mak awk.Tapi mak kite pon pakar motivasi unggul jugak. Hasil 'bebelan' ceramah nasihat mak kite, adik beradik kite berjaya jadi 'orang'..

Mak kite bukan ustazah macam mak awak,tapi mak kite selalu nasihat dan pesan kat kite jangan tinggal solat,kena ngaji quran,baca doa ni,baca zikir tu. Memang selalu sangatlah kite dapat tazkirah free. Ni mak kite mintak duit. Bukan untuk die, tapi die cakap nak bagi kat orang kat sekolah tahfiz untuk buat ape kite pon tak sure. Mak kite cakap, bile lagi nak sedekah?? Terase kite -_-"

Mak kite bukan chef terkenal pon. Buku masakan memang takde, petah lagi nak ulang cetak sebab laku sangat. Tapi mak kite masak sedap giler awak!! Saya tau. Mak awak masak pon sedap jugak. Tapi bagi saya. MASAKAN MAK SAYA LA YANG PALING SEDAP..!!!

Mak awk tiap2 hari call tnye kabar awak, awak buat ape, awak ape cerita. Borak-borak macam bestie. Kite jeles tau. mak kite tu tunggu kite je call die. Die cakap anak2 kene call mak. Orang muda yang kena cari dan hormat orang tua. Tapi kite tak kisah,sebab kite tau mak kite mesti selalu doakan yang terbaik untuk anak2 die. Tapi pelik satu je mak kite ni. Kalau kite message cakap nak balik kampung, mesti die call lepas tu. Thee..

Mak kite IBU TERHEBAT kat bima sakti ni. Susah payah mak kite jadi ibu tunggal jaga kite dan adik beradik kite sampai ade jadi lawyer,jadi engineer,jadi architecture,jadi pegawai bank,jadi pamacist,jadi docter,jadi misi. Senang cite. Kami semua dah membesar dan tak susahkan hati mak kite nak tanggung kite lagi. Kita tak tau kite dapat balas jasa mak kite ke tak.. TT_TT

Mak kita tak banyak harta. Awak hidup mewah. Awak nak beg coach, dapat. Awak nak kasut mahal, barang make up mahal, gajet mahal, sume awak dapat. Mak awak siap bagi adiah kete lagi time besdei awk. Bertuah awak. Mak kite walau tak kaya tapi mak kite ajar erti hidup yang sebenar. Bukan senang nak senang, bukan susah nak susah. Mak kite ajar erti berusaha untuk mendapatkan sesuatu. Mak kite ajar erti menghargai setiap kurniaan Allah. 

KITE SAYANG MAK KITE. Dialah syurga kite sampai bile2. Kite selalu doa kat Allah jangan ambil mak kite dulu macam Dia ambil arwah abah kite sebelum kite sempat balas semua jasa dan pengorbanan mak kite. Sebelum kite sempat buat mak kite bahagia. Even kite tau, walau bagaimana berusaha pon kite, tak mungkin kite dapat balas balik semua pengorbanan yang mak kite buat untuk kite.

Selamat Hari Lahir Ma. Love you soo muchh..!!
Semoga Allah panjangkan umur mak kite. 
Semoga mak kite maafkan semua dosa dan silap kite. ='(

Kite nak nangis ni. Kite tak leh bayang kalau mak kite takde nanti cane la dengan hidup kite ='(



Kek red velvet yang kite buat khas untuk mak kite. First time ni. Heehee. Kite happy sangat bile mak kite teruja potong kek besdei dengan kite sebelum kite pergi kerja aritu.

Okay. Bye. Gedik tak bile gune 'kite' ni.

HAHAHA *Gelak besar. Okay, perangai sebenar dah keluar...*

Assalamualaikum..


Comments

Anonymous said…
Alhamdulillah..syukur..:) InsyaAllah doa anak yg solehah..m A Q

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....