Jalan2buncitperut Kelantan: Medan Ikan Bakar

Bismillah.


Edisi jalan2carimakankinibermula.Gediklakantaknakgunespacelangsung.ceh.ngadenomborsatuminahni.

Aritu time nak bukak puasa, kitorang decide nak makan special skit. Nak merantau ke arah Pantai Cahaya Bulan cari kedai M.I.B Kuala Besar. Noo noo noo my friend, bukan kedai makan milik will smith men in black ye. Bila sampai sane, memang obvious akan nampak signboard MIB. heh

Kat sini kedai die dalam closed building dan tak open macam kedai ikan bakar yang lain. Because we all pergi malam, so tak nampak la pemandangan bile makan kat sini. Dah pegi malam ni, nampak lampu lip lap lip lap die je la.

Ape yg special, kedai ni ala ala macam restoran terapung atas sungai.Boleh rasa bayu sungai sepoi-sepoi gitu kalau pegi petang petang *ade ke bayu sungai -_-" *. Ecly kat sini rupenye ade  jugak servis kelantan river cruise dan banana boat. Baru tau..sedih btol jadi anak jati kelate tapi tak tau pape.Dushum dushum lebam kene tumbuk..

Kat MIB ni ade 2 kedai makan, satu yg Juara Ikan Bakar *tempat kitorang makan*, satu lagi  Food Village Chim Chum.

Mase we all pergi memang lengang je. Sume umat kelate pakat pergi Program Haflah Ilmu Anak Muda Kelate kot. Memang suasana aman yang teramat. Tak malu dah nak bersila atas kusi melahap sampai kenyang. Erkk.. Sendawa. Alhamdulillah. ^^












Siap ade no phone. Bleh la book kalau tak sabar tunggu. Sampai kedai je leh terus makan.



Seafood dia memang segar.



Memang lengang betol. Tapi dekat kedai chim chum tu ade company buat jamuan. so takde la sunyi sangat.




Beloved. 2 pelakon utama. Nurul and adik wani =) Excited mengail nampak.



Masak masam manis. Ye kot. Lupe. To fullfill wani wish. hehe



Leh ubat rindu makan seafood dekat Kuantan.



Sayur wajib ade beb. Kata nak gaya hidup sihat. Ye lah sangat kan. Boo..boo..




Tibe-tibe ade daging masak merah. Lari tema seafood malam ni. HAHA



Ikan bakar. Sedap sebab isi ikan sangat segar.. !! it's just that im more into ikan yang jenis garing-garing isi keras.




Time to serang...!! Aaaa..sedapnye. Kecur liur dah..


Kitorg pilih set A makan utk 2 org consists of ikan, tomyam, sayur, dengan 1 lauk lain. Tapi  of cos la minah kelaparan ni akan add lauk lain lagi kaaannnn...=)

Makan..makan..makan dan makan lagi...!!

Total rm50. Murah?? Yup. Sebab biase kalau kitorang makan seafood camni, koman pon rm20 sorang. Sedap ?? of coz..!!

Nanti nak datang lagi bawak rombongan cik kiah tapi datang petang. Nak rasa suasana lain plak..^__^


Ok bye.  Assalamualaikum. Jaga diri, jaga iman.


Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....