Jalan2buncitperut kelantan: Kopitiam Kita

Bismillah.



Edisi jalan2 cari makan lagi.

If you were in kelantan and you op for any kedai makan for breakfast. This is one of a kind.

Kedai simple je. Tapi BEST.



The kedai makan: KOPITIAM KITA.

Though kedai ni dekat je dengan hospital, kitorang tak penah lagi cilok2 kuar breakfast kat sini. Pekerja berdedikasi dan berhemah bukan?? Stop cursing cakap sume goverment servant suke curi tulang kuar makan bekfas lame2 tau..!

Usually we came here dengan peluh2 bucuk masham lepas jogging during weekend. Aim nak gaya hidup sihat tapi tibai nasi lemak. Kohkoh. Takla. Saya suka makan ni je kat sini. NOt so breakfast like a KING lah..!


Roti TITAB. Half boiled egg, with kaya. Sedapnyeee!! Enuf for my stomach..=)



Bakar macam buat roti canai ye kawan-kawan.

Everytime kitorang pergi tak penah tak penuh. But sebab breakfast kot, so orang tak lepak lame2, you will have ur seat and enjoy ur meal.


Full house. And seat untuk kitorang. Yeay..!!


Sesak. Gedik ni intai-intai orang order ape. Thee..=P  Tu dia, sume angkut satu femly datang makan kat sini. Dari sebesar-besar bapak sampai ler sekecik-kecik budak.

Selain order menu yang diorang ade *sorry tak catch picture lak*, kat sini ade pilihan makanan yang diorang bungkuskan. Specially dari tempat2 yang glamer. Kire macam die kumpul makanan dari kedai lain yang sedap2, then letak kat sini.

FYI, orang kelantan memang breakfast like a king. Tak boleh tak de nasik. Nak pulak nasik berlauk. Dah macam lunch dah.



Eh eh eh. Nak tunjuk Dato Siti ke nak tunjuk makanan. Hehe.
Tokey ni la pampang sume gambar retis, VIP, menteri2 yang datang makan kat sini. Gambar kitorang memang haram la nak ade.. =P

Okeyh. Deret2 pilihan makanan. Sume ade..! Tapi tak amik gambar sume la plak.








Till then. Esok takleh jogging. Keje lagi. Bai -__-"

Assalamualaikum.




Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....