Posts

Showing posts from March, 2013

100 days

Image
Orang cakap kita boleh lupakan sesuatu yang menyedihkan, menyakitkan hati kita selepas 100 hari. But this is something that time cannot heals. Sad but true.
Semakin hari sakit hati semakin dalam. But i will never stop praying. Miraculously, Allah heals everything. In sha Allah. I have faith.

Nangis? Tak lah. Tak nangis dah. Betul. Tak tipu. Ok fine. Tipu.. !T__T!
Sabar hanan. You will begin to heal when you let go of past hurts,forgive those who have wronged you, and more important learn to forgive yourself for your mistakes.Yes. I did lots of mistakes ='(

Such a big thing for me. Tidak ada yang dapat menolak ketentuan Allah kecuali doa.  Doa yang ikhlas, doa yang berpanjangan.  Saya pegang dengan doa. InsyaAllah. Hope everything goes well.
 Bye and Assalamualaikum.




Dont be serious, be sincere

Image
Okay. Noted.

Fuhh..fuhh..


Seluruh hidup adalah ibadah

Image
Alhamdulillah. Pagi-pagi bila drive pergi kerja, dapat dengar Tazkirah Pagi kat Ikim.fm. Elok2 tazkirah abeh, elok2 sampai dekat hospital. Biase around 730am camtu, pastu b4 8am da abis da.
Dan tak tau lah kenapa, setiap kali ustaz tu bagi nasihat, bagi teguran, seriously menusuk masuk dalam hati, macam on the spot fikir, Ya Allah, betapa kita ni sebenarnya bukan apa-apa pon tanpa Allah, betapa sebenarnya Allah sayang dekat kita lebih dari sape-sape sayang kita.. -__-" 
Aritu ustaz cakap pasal ibadah setiap masa. Ye. Hidup kita yang sementara di dunia ni hanyalah untuk beribadah kepada Allah. Sebagai khalifah di bumi Allah, mengumpul amal sebagai bekalan di akhirat yang kekal selamanya.Tapi, kalaulah Islam itu agama yang strict, yang hanya limitkan ibadah itu hanya pada solat, baca Quran, zikir munajat, puasa dan zakat, berapa sangatlah amal dan ibadah yang kita boleh buat dan boleh kumpul kan?? Hurmm..Astaghfirullah.
Kalau dalam seharipon, kuar kerja pagi-pagi, balik rumah sam…

Cakap tak serupa bikin, katenya...

Image
Bismillah.

Dolu-dolu pernah buat entry pasal KAKI ni. Lepas tu sekarang ni bile semua selipar sandal mampu milik dan pakai dah takde rupe selipar dah, pergi buat wedges hunting. Adoii la. I'm sorry feet.sorry health..I'm so much in love with wedges now. -_-" Teruk betol.



Esok time ward round jadi orang paling giraffe lah nampak gaya..!! BAHAHAHAHA *evil laugh*

And korang, tolong doakan si pendek ni tak terpeleok pakai bende ni -__-"

Ok bye. Assalamualaikum.




1 answer

Image
Get prepared early for bed but couldn't shut down my mind. Blerghh.. Sok mata lebam lagi la jawabnye and k mi forever-cheerful-kakak is going to bising bragging about me looking soo kurus with exhausted face. Huu

Addicted to this game. Wani..!! Why did this to me??!!

Used all my collected coins,yet cant get the answer. Arghhhh.. Tension. Haha. Bersungguh btol main..=p

Can you??




Girls and wear

Image
I'm posting this for the sake of my iman and as a reminder to me. Now and for the future. InshaAllah.

It has become a real challenge in covering aurah nowadays. Kenapasaya cakap macam tu? Because we always get kick and slap by spectacular fashions, trendy wear, stylish and tak-masuk-akal punya designs.. -_-" Some even think by covering aurah, you'd be old fashioned, out-of-date, more or less, obsolete.

My sister-in-law once shared me her story about her friend. She was asked by her husband to remove her scarf so that she can be amongst his family and relatives. Nauzubillah kan dapat suami macam tu. Elok-elok kita harap suami dapat guide kite untuk tutup aurat, tapi macam tu plak jadinya. *selingan*

Ok. Back to my thing. I'm sorry but i feel bad whenever i see girls with legging. Everytime i see it i pray, Ya Allah, don't let any of my beautiful woman in my family and friends wear this. Please girls. I dont think you wear pants pon bile pkai legging tu. I dont know…

Try

Image
Where there is desire There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die

You've gotta get up and TRY..!!

Pink

Till then. Bye and assalamualaikum wbt.

Woman at heart

Image
I was whatsapping with my friend few days back. Actually we were more into gossips, i think. Biase la. Pompuan. Hehe. We talked about present life, boring day at work, luxurious dreams and future, not to leave about takdir and jodoh. Kohkoh. Such a lame topic!

At the end of our conversation, she sent me this.


Ahaa. That heartbreaker man nak jugak buat type yang macho-macho kan?? Pfff..

Great cartoon with a significant glance.


 " Once you start moving on, He eases the pain in your heart "  Yasmin Mogahed

Yes. This got nothing to do with me. Just sharing..=)


Takleh nak baling kunci sebab takde kunci. lol
 Bye. Assalamualaikum.



Project Weekender

Image
Engaged. And married.
I'm happy, for both. =)

Pegang dengan doa. Thats it.