Dangerous and sweet

( Amaran keras. Entry ini penuh gambar )

It's sissy genting getaway!! *Excited*

My adik got 6 days off post night shift. At first i asked her to come back home kb but she said she's gonna get bored if im not there.pehhh.. Suke kipas kakak die. Then the idea of going to genting came.

Both need vacation. Stress mode off. Holiday mood on!! Yippee..^^

On the spot book hotel. Trick.. Klu nak book hotel dekat genting, cek dulu dekat website genting sebab kadang2 ade promotion. Certain orang suke book thru agoda or booking.com or etc. Kat web camtu room biasenye limited. Unless memang nak berjalan without thinking of budget la kan. Asalnye book kt Theme Park Hotel rm128. Rasa macam da successfully booked tapi bile cek account esoknye. Status.. Fail..!! Gelabah la cik kiah. Terus cari bilik nak book yang baru, alhamdulillah. Rezeki dpt room lagi murah dekat First World Hotel. =) 78ya..

First World Hotel Tower 1 Level 22 room 773. Around 2pm. Still berkabus yaww..

Pergi of coz dengan bas je dari KL Sentral. Tiket bus+skyway return plus all day outdoor games lebih kurang rm68. Noted, kitorang pergi time weekdays, so rate murah la sikit. Still, kalau memang nak pergi dengan bas, better beli terus tiket indoor, outdoor or both all day unlimited sebab memang lagi jimat..!!

Pungut vitamin D dalam bas..
Tak sampai sejam dalam bas sampai dekat stesen skyway aka GONDOLA. Kate anak sedare i.. hee


Bape kali stop kat tengah-tengah sebab angin bertiup dengan sangat kencang *wahh..ayat skema dah sampai dah..sampai dah -_-" * Indonesians yang naik same ngan kitorang dok menjerit kecuakan. Kitorang cuak gak sebab dok berayun ayun camtu tapi rilex je posing sambil dalam hati non stop mengucap, selawat bagai. Aunty cine plak tak tau die bace ape =P

Sampai je memang ramai ca ya nun alif la. Pergi gambling kot. Kat games pon kitorang tengok banyak arabs dan indians. Kitorang tak terus check in hotel sebab sampai awal. So memang nak main dulu. Tengok dekat entrance Cyclone dengan Sungai Rejang under maintenance. Waaa.. Nangis dah kat situ. Baru nak berdushum dushum masuk dalam air basah-basah. Kuciwa diri kami..-_-"


Pusing-pusing dulu before main sebab orang tak ramai. Takyah nak queue panjang-panjang pon. HoooYeayyhh!!

LONDON 'sebenar'..wait for me...!!! Im coming to you bebeh..^^






Dinasour Park pon kitorang redah. Tapi tak naik plak Dinasour Boating sebab too many indians. Gelap mata i. Huhu..Berangin bagai sampai rase nak tercabut tudung.Kabus memang sepanjang mase ade. I like..!

Kitorang main most of the games yang bukak. Corkscrew sampai 2 kali. Paling tak leh blah jadi orang last sampai mase main GO KART. HAHAHA. Malu jugak >_<" tapi dulik ah. Bukan kenal sape2 pon.. Choc factory *ntah ye kot name die* pon under renovation mase kitorang pegi.




Malam plak jalan-jalan dalam First World Complex. Ye kot tu name die. Sumpah baru tau syok jugak shopping kat sini. Dulu ingatkan harga mahal compared dengan dekat bawah, rupenye same je!! Dah la time ni ade sale. Memang tahan debit kad dengan kad kredit la dari 'melebur'.. HAHA. Yang mahalnye makanan..-_-" bawak ler megi dengan roti banyak2 yo..


Mase queue nak main tu, being asked, " Adik-beradik ke? Muka same.. ". Tak lah. Kawan.
Best jugak menipu. *muke setan bertanduk keluar* Lalalala..Kesah pe kalau kitorang kembar ke mak dengan anak ke. Nyebok je...Shuhhh.. shuhhh..


Ahh.. Da malas nk cite. Yang penting jantung dah tercabut *lepas tu kutip balik* lepas naik Space Shot. Corkscrew boleh tahan lagi.AAAaaaHhhh...!! Menjerit tanpa segan silu. Seriously..seriously lepas ni nak naik lagi. HAHAHA

Lagu tema untuk entry ni..


 



okey bye.

Take care tau!


Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....