Posts

Showing posts from February, 2013

Joyah Jeli went to Kuantan

Image
14-16 Feb 2013

Have a nice trip dengan jijah, najla and ciknab. Intan excluded kali ni sebab bos besau die tak nak cop pasport. heh. Sori intan.
Dan macam mimpi plak boleh pergi karok dengan korang. Sakit tekak takyah cite melalak dekat SongBox ECM. Last time pergi mase final year dengan pijah, jiji, ray and sape lagi ntah tak ingat. Sumbang tak sumbang mane kesah.  Walau sepanjang trip tu cuaca mendung je, hujan gerimis mengundang. Perli ler tuw suara sumbangsih kitorang melalak. HAHA. Semua lagu kita tibai. Rock kapak, dangdut, irama malaysia, hindustan. Layan~ Hai laa dekat ECM takde bowling kan. Kalau tak sure kite tolong cuci longkang jugak aritu.
Puas makan seafood dekat Terengganu dan Kuantan. Memang trip jalan-jalan cari makan tak penah sudah kan dengan korang ni.Lepas makan, makan. Abis makan, makan lagi. Nasib baik tak vomit langsung kali ni. Alhamdulillah. Terase berisi sikit.. =P

See..?? Berisi kan??. Efek pakai baju terang-mak-mengandung macam ni. Two thumbs up! *tapi k…

That hurt gets hurt

I'm not okay. Not okay at all.
Still, there's hope and faith. That I will be okay.
Just, pray and always pray.
Mr-rainbow-after-rain. Where are you? TT_TT

Sakitnya.. Sakit sangat.. ='(

Ya Allah.. Ya Allah.. Ya Allah..
Hanya Kau yang tahu betapa sakitnya hati ni Ya Allah..

Hanan.. Please hanan.. Stop it and be strong okay..='(

Dan.. Harini muntah lagi. =/


Bismillah. For good...

Image
Post jeli-terengganu-kuantan trip. Letih tapi puas hati..=) alhamdulillah. Ada lagi nikmat hidup..💘

It is the beginning of a new chapter in my life. MasyaAllah. Unexpected. He always has His greatest plan. The best plan for His servant. I will put my utmost efforts toward it. InsyaAllah. Semua benda yang kita buat pon kena ikhlas dan buat yang terbaik semampu boleh. Kan? Strike for the best Hanan!! Ya Allah, please guide me thru. Please let me serve our ummah with your innumerable blessing. Ameen~

I used to share everything with someone that i care so much. Because by sharing it, i regain my strength, it built my confidence, semua pon jadi positif, everything seems like okay. Semua pon boley jadi okay even rase macam serabut sangat. Terus hilang gabra. Terus hilang rase takot. Senang cite ar,rasa gembira, rasa hepi, rasa fullness walau kadang2 bagitau je without expecting any feedback.

Hurmm.. Still sekarang pon struggle giler utk hold it and just keep it to myself. Why? Sebab kite …

Muhasabah part 4

Sabar disulami syukur
Kita memohon sesuatu, tetapi belum diberikan lagi. Mungkin Allah mahu kita menunggu masa yang sesuai untuk diberikan. Masa dan waktu yang lebih tepat untuk kita. Kita tahu memang Allah sedang merancang sesuatu yang lebih baik untuk hambaNya.


Sabar itu indah, syukur itu perlu.



Dangerous and sweet

Image
( Amaran keras. Entry ini penuh gambar )

It's sissy genting getaway!! *Excited*
My adik got 6 days off post night shift. At first i asked her to come back home kb but she said she's gonna get bored if im not there.pehhh.. Suke kipas kakak die. Then the idea of going to genting came.
Both need vacation. Stress mode off. Holiday mood on!! Yippee..^^
On the spot book hotel. Trick.. Klu nak book hotel dekat genting, cek dulu dekat website genting sebab kadang2 ade promotion. Certain orang suke book thru agoda or booking.com or etc. Kat web camtu room biasenye limited. Unless memang nak berjalan without thinking of budget la kan. Asalnye book kt Theme Park Hotel rm128. Rasa macam da successfully booked tapi bile cek account esoknye. Status.. Fail..!! Gelabah la cik kiah. Terus cari bilik nak book yang baru, alhamdulillah. Rezeki dpt room lagi murah dekat First World Hotel. =) 78ya..

Pergi of coz dengan bas je dari KL Sentral. Tiket bus+skyway return plus all day outdoor games lebi…

Sengal

Image
Aaaaaaa....aaaaa...!!!

Menjerit kemeroyanan..!!

Kerja berlambak nak buat. Bersimpang siur dalam kepala.dalam to-do-list. 2 minggu yang bakal hectic. Banyak benda yang kena setelkan. Hope dapat setelkan dengan baik.

Tapi berjalan tak nak miss. Iskk..

Dan HANAN HAYATI MAMAT.. !! Kau memang budak paling sengal atas muka bumi ni. Yang kau pegi tinggal kunci dalam rumah bile sume roomate kau takde pehal???!! Nasib baik kau tak payah patah balik kb. Nasib baik ade alternatif lain. Dah. Amik pengajaran lepas ni..

Haihhh..
Cuai tak abis.

Kunci rumah bende paling berharga when u r left alone. Duhh..

Nasib baik jgk ade ciknab..