Posts

Showing posts from January, 2013

Makcik, you make my day!

Image
Since that tragedy, everyday is a gloomy day. It has been strainful to smile,cheer up,and laugh like crazy *sigh*

Ministry of Health has intensively trained me and fellow friends to keep smiling no matter what. No doubt at all. Another merit for being in MOH. Ye ke??

So. Here I am.

Stood here. Smiling. With broken smile.

A moment.

One makcik come to take her meds. As soon as i complete dispensing all her meds,she pause and say to me;

"manisnyaaaa senyum..." sambil tangan nak cuit dagu cik pharmacist.

Tergamam! But then smiling again.

Terkiput-kiput malu. Thank you makcik. You really make my day! Haha *celah mane manis pon tak tahu*

Terus semangat nak kerja. Lalalala

Bye. Assalamualaikum.



If The Beloved were among us

Image
بسم الله الرحمن الرحيم

Tahan nangis untuk buat entry ni. 

Ya Rasulullah, semoga aku dapat bertemu denganmu. Semoga aku mendapat syafaatmu..='(

Andai Rasulullah masih ada bersama kami Pasti yang jauh dan dekat akan datang padanya Mengharapkan kebaikan Rasulullah sebelum ia berakhir Dengan harapan dapat mendampingi Rasulullah
Kerana mendampinginya jiwa menjadi tenang Dan doa akan diperkenankan oleh Allah Cahaya Rasulullah tidak pernah sirna Wahai Tuhan, makbulkan hajat kami untuk bertemu dengannya


 Full song by Abdulrahman Mohammed



Tak dapat tahan nangis bila hayati lirik ni betul-betul.

Sangat sedih, takut kalau Rasulullah saw taknak mengaku diri ni umat Baginda sebab terlampau banyak buat dosa, tak ikut ajaran dan tak amalkan sunnahnya.

Siaran ulangan dari TV Al Hijrah. Terima kasih atas pengisian yang sangat bermanfaat.Terima kasih untuk yang mengupload.Semoga dirahmati Allah.



Ya Allah. Ya Allah. Ya Allah. Selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad saw.



Mimpi

Bangun pagi, keluar bilik tengok-tengok rambut ma dan adik perempuan berubah! Jadi curly bukan curly ikal mayang biase but curly rapat ketat-ketat macam orang asli. *sile semua imagine rambut standard aborigines*. Weird but funny. Yeah. Funny at my mom and adik's faces. Lol

Terkejut. Then tanye ma "what happen?" of cos bukan dalam base omputeh.

"Semalam potong rambut, bangun pagi ni jadi camni.."

Hahaha. But then terkedu. Erk.. Baru plan nk trim rambut. 

P/s: ade sapa-sapa boley tafsir mimpi??


I just don't like today

Image
I hate today, 17 Jan 2013

First time menangis dekat farmasi! OMG..Hanan..memang buat malu je >_<" Sorry colleagues sekalian. Mesti kacau mood kerja korang kan?? Gomennasai..=_=" Nak buat macam mana, orang tengah susah hati, bile dapat berita yang lagi susah hati, i cannot cope anymore. Dah abis tahan dah, last-last tak leh tahan jugak.. *cry again. Poor baby. *

Hanan-yang-cool vanished.  Disappeared.  She changed.  She lose herself. 
That's what my friend said. I know she was right. Every second, every minute, I remind me that i want to be happy. I choose to be happy tapi kenapa langsung tak leh nak happy? Kenapa?? Kenapa?? Kenapa???!! The saddest feeling overwhelming when the flashback come, when all the memories play, baru je nak senyum, terase sedih balik. 

Setiap kali lepas nangis, ingatkan diri, Hanan, this is the last. Never again lepas ni. Tapi..sekarang pon boleh lagi rasa nak nangis TT_TT Lemah betul. I will never stop praying  اللهم إني أعوذ بك من الهم والحز

Going under

There's so much pain right now. Heart hurt. Mentally tortured. I wanna say hye to my new life but i dont have enuf strength to say goodbye to my past. O my..I hate myself for being this weak when i know i m of high quality to be strong and face it..T_T *nangis nangis nangis * Hanan.. Behold. You have Allah by ur side~
My bracelet watch keep spinning around my wrist.Thighs reconcile. No more threatening each other. Noted, it's nearly impossible to demolish my drumstick but its happen to right now. I'm losing kilos. Its frightened me out ='( Aneroxia bulimia nervosa kah
Puzzled much, hello my gi system, are you still there? If so,why did i vomit whenever i eat?Why cant u tolerate food? I wanna be healthy. Please. Healthiness is something that i really treasure. I want to take care of me. So i force myself to eat though i have zero appetite. But, suddenly i throw up. Letih btol *Nangis lagi* Pijah cakap "Nea, takkan nak on TPN??" Huwaaa...
Even I'm not a r…

Colours

Image
Being bold with your look is all about having fun with colours.
Colourblock in the house. Happiness is in the air..^^
 Sangat chooooomel...!!!
Sorang budak skema sentiasa pakai name tag. Well, dia kan Penyelaras Budaya Korporat.  Action speaks louder than word beb.. heh








It's still there. You notice?
Little tiny family of my pharmacy unit.
Gambar sume malas edit. Lepas tu letak besau besau sampai patjam pon tak abis load entry lagi. Hoho. Rase weird pakai camni pergi keje tapi takpe, kite confident. Haha
Pretend to be happy even jiwa kacau bilau!
Ok bye. Assalamualaikum.

*sigh*

Image
What you see is not what you see

Stick

Image
Come on hanan.. Though tak reti nak posing ala-ala model pon but plis la.. This is soooo kayu okey!!!!

Membazir je background ngetop..=_='

Muhasabah Part 3

Image
" Kesenangan itu musibah seandainya ia melalaikan dan menghanyutkan kita dari Allah "
Bagaimana nak elakkan kesenangan yang kita perolehi itu bertukar menjadi musibah?  Sentiasalah bersyukur dengan setiap kurniaan Allah. Alhamdulillah.

Twentythirteen

Image
2012 gave ways to 2013 and the days continue to be counting.For many reasons,i think i'm better off alone but the truth is we are never better be alone. What makes it great is that we have Allah with us.

Alhamdulillah. I'm still breathing,stay healthy,and surrounded with people who loved me. Family and friends and more friends. Thank you Allah.

I have mentioned you that me and my friends were going to TOF last few days. Alhamdulillah, really worth it. It has ended but actually it started a new person in me. insyaAllah towards a better muslimah.

With new baby coming, overloaded with positive energy that inspired from TOF, new perceptions,new way of thinking,new resolution,insyaAllah. The future days will be blast.

2013. Hope for better for everyone =) Ameen.