Insomnia

Azab. The right word to describe it. For couples of days, I've lost one of the biggest nikmat Allah has sent down to human kind. Nauzubillah -_-"  Nikmat to rest, to have peaceful mind and recharge your energy when you are just lying down, doing nothing except breathing while closing your eyes. I don't have it. For this time being. ='( Betul la kan. Kalau Allah nak tarik nikmat, kun fayakun, tak sampai sesaat pon. Lesap!

Sleepyhead like me, not be able to sleep creates catastrophe in my life. DUhh.. Seriously. Going outside sunnatullah, make me sick! Dah memang Allah ciptakan malam untuk rehat, but then your mind can't stop working and your body 'involuntarily refuse' to rest, of course esok kau pergi keje pon rasa terhuyung hayang lain macam je, pantang tak kena semua nak lempang. Eleleleyy..Bajet ganas.

Yes. I heard it. Why don't you get up, take wudhu, recite Quran and doing tahajjud prayer? Dapat pahala qiam dah alang-alang tak boley tido kan. But what should you do if after doing that, you still can't sleep?

Nak blog walking pon tenet punye la kalah siput bab 1 kuar dating. Meleleh air mata nak tunggu loading page by page. Still, tak leh jugak jadi counting sheep 1, 2, 3lepas tu ko lena lah.Wah..bajet omputeh la kan.

Kalau time belajar dulu tak pe la. You stay up late at night study, study cerita korea, study main game, study tengok movie, opss..Thee Hee thee Then pegi kelas bleh tido. Lecturer tak tanye pon hangguk. Memanjang dok mengail. Dah keje??? Harem la nak buat camtu. Tak berkat tau.

I thought it's due to me taking nap in the evening, but bile da hold diri giler cekal istiqamah jangan tidur jangan tidur woi hanan nanti malam ko tak ley tido, but still, tak leh jugak nak tido. Sadis giler. Lagi sadis, pe kes ko tak leh tido pon nak cite kat blog. HAHAHA. Weh. suke ati ar. Blog aku. Agagaga

There goes a saying, hungry people is angry people. Sleepy people is crazy people *yang ni aku tak tau wujud ke tak sebab sebenarnye, main belasah sedap sedap keyboard je menaip* HAHAHA. So does it means aku gila sekarang?  No lah. Aku just nak warn je sebenarnya, don't mess with people yang lapar dan tak cukup tido. Kalau tak kau nyesal. Dengar la nasihat aku ni. Mesti ko nyesal punye. Tapi dengan aku tak, aku baik. Ehem. HAHA

One more thing. Tak cukup tidor ni include semua lah either you cannot sleep sebab memang dah berusaha cane-cane pon, still takleh tdo jugak or you don't have enough time to sleep or time tido tu asyik terjaga je *Ehh., apsal macam lebih kurang same jenis je =P. Well, not everyone can get a quality sleep. If so, tak laku ar amende ntah barang kosmetik yang orang buh khas untuk rawatan mata tak nak eye bags la, taknak  panda eyes la *padahal everytime tengok panda..eeiii comey...eiii cute.. eeiii gebu tapi bile ko dapat panda eyes. Night mare la plak kan..Aihh..Nesio nesio..*geleng geleng palo*

So, this super pharmacist is going to commit crime tonight. Drug abuse pon drug abuse la. I'm gonna take piriton or actifed tonight. Just to induce sleep. Bahahaha.

Pray that this sleeping beauty is gonna be okay. Whoahh.. Pulak kan nak jadi beauty. Kesah? =P

** Sakit ati ar dengan celcom bb ni, abis togel entry. punye la susah nk upload gambo. Hishhh..Cane nak aweKss mude kalau dok sakit ati cenggini sokmo. Grr. Sabo je la.




Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....