Twins Of Faith 2012

Sejak grad ni, aku rasa aku dah makin kurang attend ceramah agama. Frankly speaking, aku pon bukan baik sangat, bukan jenis join usrah or jadi naqibah sume ni, tapi kalau ade talk yang best, aku dengan kawan2 mesti pegi. Dengan jubah hitam kitorang. Our feveret uniform =)  Kalau time study dekat UIA dulu, banyak sangat program or talk yang berbentuk islamiah. Almost everyday or every weekend, sure ade kulliyyah or club yang organize program camni. *tibe2 rasa bertuah sebab study kat UIA* Oh..i miss my student's life..-_-"

Thanks to Shifaa and Mardhiah sebab ajak aku pegi one of the biggest events organize by Mercy Mission. Annual Islamic Conference: Twins of Faith 2012. Taun lepas tengok jugak Mar dok bgtau die g program ni, rase interested jugak nak ikut tapi segan lak kalau takde geng. Hoho. Luckily ade Awe jugak. Ramai lagi la korum. Hehe




Memang khilaf aku jugak la kan tak kenal ramai islamic scholars  or penceramah2 islam yang hebat-hebat kat luar sane. Walaupon tak kenal diorang, i'm pretty sure, they are great speakers! With outstanding opinion and ideas about Islamic teaching and way of life. Tak sabar nyer!!!

Tapi kan, satu je yang aku cuak sekarang ni..tahap kefahaman english aku. Hahaha. Adoii. Dah keje ni, aku rase english level aku merudum ke tahap budak tadika pon lagi hebat *pikir anak sedare aku yang dok speaking english je memanjang. Pening kapla den* Mane taknye, skg ni kalau tengok cite omputes pon, nak kena bukak subtitles tak kisah ar sub malay ke english. Janji aku tak melopong tengok gambar bergerak je. Kesian giler kan?? -_-"  Hopefully they will deliver their message in most understandable language. Haru gak ar kalau pegi dengar ceramah tapi tak paham. TT_TT

Tiket die 200rm. What..??? Mahal giler 200!! Kamon la, kau da keje gaji ribu riban takkan 200 pon tak leh nak spend untuk cari ilmu kan. Pergi dine dekat tempat mahal-mahal tak kisah pon. Asyik dok bagi makanan kat perut je, makanan kat rohani cane? For two days and banyak jugak pengisian die, takkan nak expect talk free macam mase time belajar dulu. Ye dok??

So, off aku banyak lagi, cuti pon melambak jugak, aku pon decide beli tiket and attend conference ni. Sambil jumpe kanak-kanak ribena, sambil lari kejap dari environment keje. Best jugak ^^

Owh..btw, 1st Dec ni tiket die da jadi 250. 3 days to go, hurry grab the promotion ticket! Beli 10 ticket above dapat 10% discount lagi. Ecehh. Tetibe jadi promoter. Hahaha



Ada Marriage Corner. Suke ler tuw. Suke ler tuw. Hemphh. Hemphh..


I want to end my 2012 year in most remarkable and meaningful ways. This is one of it.

InsyaAllah.


Pray everything is okay.

 


Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....