Posts

Showing posts from November, 2012

Twins Of Faith 2012

Image
Sejak grad ni, aku rasa aku dah makin kurang attend ceramah agama. Frankly speaking, aku pon bukan baik sangat, bukan jenis join usrah or jadi naqibah sume ni, tapi kalau ade talk yang best, aku dengan kawan2 mesti pegi. Dengan jubah hitam kitorang. Our feveret uniform =)  Kalau time study dekat UIA dulu, banyak sangat program or talk yang berbentuk islamiah. Almost everyday or every weekend, sure ade kulliyyah or club yang organize program camni. *tibe2 rasa bertuah sebab study kat UIA* Oh..i miss my student's life..-_-"

Thanks to Shifaa and Mardhiah sebab ajak aku pegi one of the biggest events organize by Mercy Mission. Annual Islamic Conference: Twins of Faith 2012. Taun lepas tengok jugak Mar dok bgtau die g program ni, rase interested jugak nak ikut tapi segan lak kalau takde geng. Hoho. Luckily ade Awe jugak. Ramai lagi la korum. Hehe


 http://my.twinsoffaith.com/

Memang khilaf aku jugak la kan tak kenal ramai islamic scholars  or penceramah2 islam yang hebat-hebat kat …

saya jiwa kos....

Image
Aku memang tabik spring, salute dekat mamat matluthfi90 nih. Genius! He's so genius. Video yang die buat tak pernah tak best. Tak pernah tak mampu buat aku rase bosan. Mostly sume buat aku gelak besar la HAHAHAHA. Macam orang tanjung rambutan -_-" Yang sedih buat aku rasa terharu menitik air mata. Memang high kualiti. Penuh dengan maksud tersirat. Dalam melawak, isu yang die nak sampaikan memang betul. Dapat terima dek akal. Bukan lawak bodo semata. He's full of brilliant ideas. Keep up a good work matluthfi. Recently he received an award for Shout! Aloud Award (Individu berbakat menerusi YouTube)2012. Congratulations bro! Even aku tak vote, I know people out there realize he deserves that award.
Pape pon aku rasa mamat ni memang sengal la. Humorous lebih dari maharaja lawak. *sebab die bagi input penting instead of lawak kosong yang ntah pape* Pegi mane-mane pon mesti buat orang gelak guling guling sampai menangeh kuar air mata. Aku rase je la. Mungkin jugak die skema?…

xoxo

Kalau tak nak orang tahu, don't say a word about it, don't even post on fb, don't tweet it, don't blog it.

You can just telan everything to yourself.

Once you told and the story was broken, there will be no secret at all.

I don't bother to know and kepoh pasal life orang as i like to keep something to myself. Of course there's exception. So if aku tak menyebok hal orang, why should you menyebok mine?

But, I am a good listener. I'm pretty sure bout it. *masuk lift tekan butang seniri* Even i have zero idea on how to solve your problem, but really,  I can lend my ears my shoulders to you. And everything is private and confidential. Still, it doesn't mean I have to share mine. Kan??

Dan kalau kau sugul, bad mood and your friends care about you asking what happens dan kau tak nak bagitau. Pehlisss la. Taknak bagitau sudah. Ada aku kesah??









Ntah bagaimana

Image
Lots of friends, colleagues, juniors, seniorstakyahciterla relatives get married. COngratulations all. Happy for all of you. ^o^ Terase kehilangan especially when they 'manufactured' babies. Oh my, i know babies are super gebu, cute adorable but my friends hold big responsibilities to take care of amanah that Allah has been given to them. Time will be occupied with kiddo as they are theirs priority now -_-" Somehow, we really need to accept that when we grow older, we will be burden with our own life and get carried away leaving our past behind. Tak cukup masa nak catching up with old friends dah  *Mood rindu nak borak lame-lame ngan pijah-super-hot-mama. Miss you pijah bucuk ='( 


Me cannot picture myself as a wife, way far as a mother because everything seems like a white blank canvas waiting to be painted with...????? big and trillion question marks there. Hoho.  I don't know, human can only make plans but Allah indeed a Great Planner. He is The Wiser The Most …