Posts

Showing posts from October, 2012

Muhasabah Part 2

Zakat.

"Gaji saya tak cukup, sebab tu saya tak mampu bayar zakat"
atau
" Saya tak bayar zakat, sebab tu saya sering rasa gaji saya tak cukup"
Take time to ponder.
Imam Muda Asyraf



Muhasabah part 1

Seorang doktar bergegas ke hospital setelah menerima panggilan untuk pembedahan emergency. Beliau menukar baju dan terus ke bilik pembedahan. Beliau nampak bapa budak sedang bermundar-mandir di bilik tersebut menunggu kehadiran doktor.

Selepas nampak doktor, bapa itu menjerit : “Mengapa lambat sangat? Doktor tak tahu nyawa anak saya dalam bahaya?!! Doktor tak de rasa sebarang tanggungjawab?”

Doktor tersebut tersenyum dan menjelaskan: “Saya mohon maaf. Saya tiada di hospital dan saya telah datang secepat mungkin… sekarang saya perlu saudara bertenang supaya saya boleh melakukan kerja saya.”
“Bertenang!!! Mudah cakap. Bayangkan kalau anak doktor yang di dalam sana!!!! BOLEHKAN DOKTOR BERTENANG?!!! JIKA ANAK SAYA MATI, APA YANG DOKTOR NAK BUAT!!” jerit bapa budak itu lagi.

Doktor tersebut bersenyum dan berkata : “Saya akan berpegang pada ajaran Islam - dari tanah kita datang kepada tanah kita dikembalikan… Doktor tidak boleh memanjangkan umur, hanya Allah boleh. Pergi berd…

Takde keje ke??

Kenali 5 Sikap Wanita Melalui Bantal
Aku taknak bagi link dekat melayukini tu. Aku taknak bagi. Betul..!

Pehhliss laa.. Bantal? Takde bende lain ke?? Hoi la manusia..tak nak analisis ke kenali 100 jenis pelempang wanita. Sure kena try dulu rase pelempang. Tak pon Wanita dan Style Terajang.

Ops. Vandalisme.

Pompuan kena ayu okay. Sebab nak pulak Ketahui Sikap Perempuan melalui lenggok cara berjalan.  Duhhh. Tak berilmiah betul -_-"


Of having a car

Image
Hye there!

How's life? Uuuii.banyak masalah ? Sabar, life is not easy though. Biase la tu, orang gila je takde masalah. Everyone have problem, what makes it different is how you deal with it. Ok genius?
Masuk topik meh. Takmo layan takpe. Pompuan ni, tau naik kete je. Bab nak jaga satu haram pon tak tau. Kan? Sape setuju belanje aku KFC Zinger Double Touch Down satu..Kalau tau isi minyak tu, kire ok lew tuww kan..Padahal kadang-kadang tak reti pon nk set klik kat pump *aku tak tau name scientific bende alah tu* alaa..yang bila kau tekan tu, die set dan pumpkan minyak sampai berape gelen minyak ko nak isi dalam tong minyak kete BMW X6 ko, pastu die automatic stop seniri.


So bapak-bapak,abang-abang yang gentleman sekalian alam *Holamak..gatai plak aku berabang bagai sekarang. HOhoo..

Kalau ade bini, anak pompuan, adik pompuan, kakak, mak,nenek sape2 lah *asal pompuan, separuh pompuan aku takmo layan* yang pakai kete tu, at least, at least, at least la kan, ajar la diorang basic thi…

< 3

Ape tu?

Sungguh aku blur bila tengok kat fb merata-rata orang tulis cmtu. Till finally aku baru sedar bila one of the post tulis mcm ni <3ly picture...

Hahaha. Its LOVE okay. LOVE. Kahkah. Sungguh la aku ni tak muda belia, love tido tunggang terbalik pon lembab giler nak notice.

Yinnadey ~ -_-"