Bos perempuan, muda, baik hati dan...

Comel.

Ehem. Perlu ke tambah adjektif berkenaan? =P

Well.. Point penting yang aku nak bagitau. Even bos kau jenis memahami, tidak bossy-mengarah-tengking-emo2 ikut suke hati mak nenek die, tak bermakna kau boleh pijak kepala dia.

Nak kerja, kerja. Taknak kerja tak payah datang kerja. Rasa rajin skit, baru buat kerja, rasa malas, berbagai la agenda nak ponteng kerja.

Ingat satu benda je la. Gaji yang kita dapat tiap2 bulan belum tentu berkat kalau kita buat kerja macam tu. Kerja la dengan niat Lillahi Taala. Aku pon kadang-kadang malas jugak nak kerja *ye la..semua pon dok harap duit jatuh kebabom dari langit, goyang kaki je tak payah kerja, tapi realitinye, mesti la bukan macam tu*

Rasa macam frust bila kadang-kadang kerja kita pon tertangguh sebab adanya orang macam ni.

Patut kita bersyukur kalau dapat bos yang baik, amik peluang tu untuk kerja elok-elok bukan amik peluang tu untuk lagi senang nak ponteng kerja. Ni nasihat untuk aku jugak. For future benefit.

Tak baik la buat macam tu. Tak tahu ape yang orang fikir untuk dia buat macam tu.

Nauzubillah. Semoga Allah jauhkan sifat2 macam tu dalam diri orang yang aku sayang.family and friends.

Sangat frustrated nak hadap orang macam tu.


Kadang-kadang terpaksa jadi macam tu. Kalau tak, tak pasal2 stress.




Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....