Posts

Showing posts from August, 2012

Nak menyampah boleh tak?

Image
Benda alah ni...

Pleaseee lah...~ Konon nak canggih sangat kan. Buat SKT online tapi sistem..Huihh menguji kesabaran.

Sape2 yang hebat IT nuh, tolong la pergi volunteer modified sistem ni dan memudahkan urusan manusia kerajaan sejagat.

Sakit hati betul. Asyik error je kalau nak buat pape. Dah la kena gune internet explorer yang laptop aku memang takleh nak hadam dah dengan IE ni.

Akhir tahun nanti mesti dok jem kalah trafik jem kat kb time raya..!

Hoh. Geram!





Wow...

Hebat.

Post blog through desktop milik kerajaan di farmasi. Bahahahaa..Evil laugh.
Arini takde klinik so will be less and less and less patient kat OPD. Heaven. *even aku tak suke sebab rase bosan giler!

Sambil check MOH CUbe pasti lah bukan CUBE transformer sambil buat kerja 'haram' ni. kihkih.

Lagu raya kak pah berkumandang menaikkan mood raya *walau da lame tak rasa suasana raya lepas abah dah takde* Petang ni nak off esok cuti raya. Yeehaa..

Dah.

Bos datang.

Lari..!!!


Bos perempuan, muda, baik hati dan...

Image
Comel.

Ehem. Perlu ke tambah adjektif berkenaan? =P

Well.. Point penting yang aku nak bagitau. Even bos kau jenis memahami, tidak bossy-mengarah-tengking-emo2 ikut suke hati mak nenek die, tak bermakna kau boleh pijak kepala dia.

Nak kerja, kerja. Taknak kerja tak payah datang kerja. Rasa rajin skit, baru buat kerja, rasa malas, berbagai la agenda nak ponteng kerja.

Ingat satu benda je la. Gaji yang kita dapat tiap2 bulan belum tentu berkat kalau kita buat kerja macam tu. Kerja la dengan niat Lillahi Taala. Aku pon kadang-kadang malas jugak nak kerja *ye la..semua pon dok harap duit jatuh kebabom dari langit, goyang kaki je tak payah kerja, tapi realitinye, mesti la bukan macam tu*

Rasa macam frust bila kadang-kadang kerja kita pon tertangguh sebab adanya orang macam ni.

Patut kita bersyukur kalau dapat bos yang baik, amik peluang tu untuk kerja elok-elok bukan amik peluang tu untuk lagi senang nak ponteng kerja. Ni nasihat untuk aku jugak. For future benefit.

Tak baik la buat macam t…