Posts

Showing posts from June, 2012

BearBiru

Image
Told you, i'm not sooo into bear.
But there's exception, especially when they came in bundle like this from someone like that...
Ahaha.. so cute ~

It should be 5 or 6 of them but being 'kidnapped' already...T_T"

Because i value this 'thing' so much, i hide them in my closet HAHAHA *evil laugh. Perhaps my nieces and nephew won't be able to get them and there's no chance for them to kidnapped them again!

Entry tiada kaitan dengan EURO 2012 ponnn..=P






Penang Runaway

Image
Tiba-tiba Kelantan umum cuti hari ahad sebab bagi peluang orang tengok bola. Yippeee...! Ape lagi. Kitorang pon plan lah berjalan sebab masing-masing dah balik rumah weekend sebelum tu. Takkan nak dok Jeli je 3 hari. Plan asal nak pergi Langkawi tapi kiv dulu. Last-last..Penang.. Here we come...!!

Thank Allah we have GPS ^_^ I love you iphone! Kalau tak, maunye sesat barat kitorang. Kalau nak depend kat signboard je, susah jugak kan. At least, kalau ade gps ni, tau la jugak arah mane nak tuju. Dah makin dekat ke, dah jauh menyimpang ke...

Dari tanah besar ke pulau kitorang decide nak naik feri. Bergambar sakan kalah tourist amik gambar -_-"


Sampai je pulau terus cari hotel yang dah kitorang booked. Berpusing-pusing haa mencari sebab jalan one way. Terlepas selekoh skit, holamakatak..memang jauh benor nak pusing balik.

Lepas solat sume, nak pergi shopping complex. Punye la dekat 1st Avenue dengan hotel yang kitorang dok tu, tapi nak jugak pergi Queensbay. Dah kate glamer kan Quee…

Cucuk lagi...

Sejak masuk jeli asyik kena cucuk je *gaya cakap macam baru masuk je, padahal da nak dekat setahun dok Jeli -_-"  Nasib baik aku bukan jenis 'alergik' dengan jarum. Even kalau takot jarum pon, dah kalau kau kena push untuk WAJIB SUNTIK, sah sah la kau tahan je. Kann..?

Dulu mase prp, sekali je cucuk, untuk H1N1. Ni da berape banyak da kena cucuk. Kalah ibu mengandung. Eh ehh.. ape salah ibu mengandung?? @_@ konfius..

Start dengan health screening untuk staff, yang time tu la aku juara staff pompuan yang high cholesterol..! oyeahh..Indeed, bukan perkara yang untuk dibanggakan BUT seriously, merisaukan. Nak nak sekarang Lovas dah takde dekat hospital, kalau nak amik statin, terus amik simvas. * Macam la aku nak on medication sangat kan..

Lepas tu kne inject lagi, draw blood untuk 2nd test tengok stakat mane level cholesterol lepas diet cholesterol *LAH SANGAT dan exercise yang dibuat..* KONON MEK ENON...

Tak lame lepas tu, ade plak pekeliling untuk inject vaccine Hep B. Ado…