Posts

Showing posts from May, 2012

Jonah

Image
It's a term, you used to address people, biasenye doktor la yang orang ni kalau time die keje, time tu la ramai patient. Case plak pelik-pelik. Time die on-call tu la bertimbun-timbun case yang complicated masuk, macam-macam hal yang jadi. Semua orang yang sama jadual keje dengan si Jonah ni pon turut same letih sebab nak kena handle banyak kes. Nak kate nasib malang tu tak jugak...tapi....memang 'jodoh' die. -_-"

Jonah.

Aku pon xtau mane asal usul word ni. Maybe first doktor omputeh yang teruk kena hentam mase die on call name Jonah. Ni pon colleague aku kat Jeli yang introduce word ni.

As for me, biase kalau kitorang on call, memang tak lari dari kena call untuk ambil ubat or pape sebab new case ke ape. And kalau aku yang on call, petang khamis sure ade call. Acap kali gak ar. Yang tu aku leh consider call wajib untuk aku. Hp memang kena peluk tiap masa. Ade satu kali tu rase macam lame giler on call sebab macam-macam call masuk nak itu nak ini tanya itu tanya ini. …

Rindu Qdess

Image
Kids.

They are lovable, heart-melter, adorable, yet sometimes make your life miserable.
But all in all, you will surely love kids. Even dengan tak pasal-pasal datang pukul or tarik rambut korang.

Mood rindu anak-anak sedara. Ni baru anak sedara, kalau anak seniri mesti lagi rindu.

By the way, tahun ni bajet untuk duit raya meningkat. Fuhh.. sape sepahkan bilik ciknea,sape hentam laptop ciknea sampai kong, sape conteng cadar katil bilik ciknea dengan marker, sape main sembunyi dalam almari baju ciknea sampai kayu pon melendur, sape koyak buku ciknea gunting-gunting buat love, dapat duit raya singgit je!!















May all of you be a good daughter and son to your parents..


Orang

Orang sabar selalu menang.
Orang tamak selalu rugi.
Orang marah selalu kalah.
Orang baik selalu diuji.


Orang macamana yang kau nak jadi?
Tepuk dahi tanya diri.





* Nak jadi orang baik yang sabar, bijak kawal rasa marah dan pemurah..!  Aamiin~