Posts

Showing posts from March, 2012

Setiap orang pernah membuat dosa

Image
Kerana manusia itu, hanya selain rasul-rasul Allah, yang tidak terpalit dengan silap dan dosa. 

"Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang taubat dan menyukai orang-orang yang mensucikan diri." (QS. Al Baqarah: 222).
Hentikan. Cukuplah menzalimi diri sendiri.

Kerja, hujan, choki-choki dan bnf

Episod hidup pagi sabtu. Selesai.

Hail Tudung Bawal..!!

Image
Assalamualaikum..

Hye korang? Sihat ? Suami dah evolve jadi lelaki perut buncit blom? Anak-anak dah boley jalan sampai rumah bersepah 24jam dah ke? *pergh..sangat bajet sapa kawan2 macam ni. Doakan Allah sentiasa lindungi korang dan orang2 tersayang di samping korang. Ameen~
Sekarang ni macam2 style tudung ade atas muka bumi ni. Takpe. Tak kisah nak berstylo, up-to-date but always..always and always remember, what is the purposes of hijab itself. *bola mata naik atas, recall balik kenapa kita pakai tudung. 
Aku tetap suke pakai tudung bawal. *Hahaha. Tibe-tibe je kan. Dah tu memang point utama entry ni kot. Tapi kadang-kadang bile rasa bosan and rajin nak melilit tu, aku bungkus la jugak kepala dengan selendang. Tu pon kena kutuk jugak. Pe hal pakai booolat-boolat ni. Ceh. Ade je nak mengata. Sekeh kang!
Mase orang dok kepoh ber-Ariani,  beryoutube, how to belit kepala otak wear tudung-selendang-pashmina-scarf  (whatsoever people might call them)  like Hana Tajima, like Wardina, like …

Hati-hati main hati

Image
Hati bisa mematikan budi.

Ya
Kerana hati adalah modus operandi
. . . .