Kalah student

There's a lot to learn. Waaa *menangis* Kalah time jadi student dulu. Nak kena baca jurnal, bagai2 CPG, new updates psl management tu, management ni. Tu la, memang padan muka, time student dulu blaja for the sake of exam, bukan for the sake of knowledge, dah keje ni, slowly ilmu tu involuntarily fade away. -_-" Serve u right ! Thats it...Duh..

Sekarang ni kena push diri baca untuk knowledge, untuk tolong patient, untuk bagi best treatment kat patient. Kalau tak, sendiri yang gelabah, sendiri yang malu bile doktor tanya pape, ko satu haram pon tak tahu. Huhuhu

Surprisingly, godek2 Lexi-Comp, but then jumpe statement ni.



Focus dekat Administration: Oral. Reduced diuretic efficacy?? So, how how..selama ni aku cakap kat patient amik lepas makan. Takde pon cakap take on empty stomach. Ok la. Considering patient ade GI distress. But seriously, ni baru check pasal bioavailability die. -_-" Teruk btol. Then bila aku cari jurnal, memang banyak la yg state pasal reduced bioavailability and efficacy die when taken with food ni. Dumm. Rasa kena hentam dengan jentera pacak tiang bangunan.

Ni aku amik contoh mudah je. Common medication yang doktor prescribed. Tapi, memang banyak, banyak dan banyak lagi benda lain yang tak tahu and tend to take it for granted. Sangat tak patut.

Ayuh. Iqra'

Maghrib dah. Bye. Assalamualaikum..




Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....