Ditemani Adele

Dah lame tak berweekend dekat Jeli. Orang cakap bosan je dok Jeli, but so far, aku still leh tolerate hidup 'bosan' kat Jeli ni. As long as ade laptop, ade tenet. Huahua.. Heaven enuf bebeh!

So, semalam jadi surirumah separuh masa. Niat masuk umah baru ni memang nak conserve rumah ni sebaik mungkin. So, dengan rajinnye lah pergi basuh dapur, mop lantai sume. Basuh baju. Punyelah lapang, jadi macam Taani dalam cite Rab Ne Bana Di Jodi dah, mase yang die tengah konpius nak pilih Raj ke husband die, abeh sume baju die kutip basuh balik. Tang ni, aku kutip sume koleksi tudung, rendam softlan. Jemur penuh ampaian. Hahaa. Abis semerbak satu rumah. 

Kung kang kung kang kemas rumah, tengok2 dah nak maghrib. -_-" Cepat betoi...! Padahal baju yang angkat pon tak sempat lipat lagi. Uihh,, ingat surirumah goyang kaki ke. Dont you ever underestimate surirumah. Ni aku tak include bab nak kena masak untuk family. Thank you ma sebab jaga kitorang dengan baik. Muuahhx. Lebiu~

Masa kemas ruang tamu, aku terpikir, ni kalu ade budak2 kecik, da siap kemas ruang tamu, g kemas dapur, elok siap kemas dapur, kuar ruang tamu, budak2 buat sepah balik. Aiseyman. Tobat ah cabaran jadi surirumah.

Melalut je keje. Blog ni memang takde tujuan pon. HAHAHA.

Arini ade klas aerobik kat hosp tapi aku tak join ler sebab on call, rugi jugak sebenarnye. Kalau tak dah dapat sijil tauliah jadi instructor aerobic you. Kemain kelasss...Hahaha.

2, 3 hari ni jugak dok dengar lagu Adele. Suara die nyanyi someone like you tu memang best tapi lagu ni pon aku rase die nyanyi dengan lagi best. Sorry la housemate, berdarah telinga korang sebab dengar lagu sama ni. Kahkah. Here we go, set fire to the rain. Is it possible??

Okey. 
Sekian sahaja melalut kali ni.
Bye!



Sape setuju? Sape setuju? Angkat kaki. Hohoho..





Comments

Butang said…
setuju!
*sambil menari breakdance dgn mengangkat kedua-dua kaki!*
Anea_hayati ♥ said…
Butang...

Hah.. Sengal sokmo. hehe

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....