Posts

Showing posts from February, 2012

Jujur Aku Dayus

Image
Sape tengok cite ni? Korang tengok? Best kan? Kan? BEST SGT..!!

Sape tak tengok, rugi..! Telemovie ni WAJIB untuk korang tengok. See. Aku siap buat capslock.

Masa tengok iklan cite ni, dah rase cite ni best. Tapi almaklumlah, rumah bujang aku takde tibi lagi, so, mostly memang akan sokmo miss cite la. Except drama korea kat channel 393, The First Wives Club yang aku follow sampai la sekarang ni. Sanggup wat muke tebal g lepak umah Najlaa, Intan ngn Nabilah semata-mata sebab taknak miss episod cite ni. Hua hua..

Mek Najlaa ni dah gebang dah cakap yang cite ni best. Tapi, semalam baru aku sempat tengok. Lawak masa first2 cite, menyayat hati plus suspen giler sampai korang akan tunggu tengok cite ni sampai la ke ending die. Two thumbs up.Kena plak dengan tactic 1,2,3 Beto time nak propose Lis dengan bapak die yang terkenal dengan tegas tu.

Comey giler Nora wak mimik muka mase bapak die tnya, "Laki macam tu kamu nak buat suami?" Haha.

Ape pon diorang memang pandai ah berlakon. …

Random Thought # Obviously Random II

Image
Sejak bestfriend accident (alhamdulillah, she's fine), mula rase insaf. Bawak kereta slow2 je. No more minah rempit. Betul laa. Selagi tak dapat pengajaran, selagi tu tak sedar diri. Huuu

Wondering, it was me yang makin mim alif lam sin or it's really true?? Asal bukak closet baju je rasa cam makin banyak baju yang tak yah iron. Tak kedut sangat pon. HAHA. Seriously. What happen to you Anea? 

Banyak benda tak setel. Pening dah. Am i not good enough to handle it or memang bende tu susah nak setel? Ntah la. Just mampu berusaha dan berusaha dan berdoa. Ya Allah, permudahkanlah urusan hambaMu yang lemah ni.


 Bahahahaha..Yeah. Pompuan. Memang complicated. It's not weird but it's unique. Perasan! =P

Kalah student

Image
There's a lot to learn. Waaa *menangis* Kalah time jadi student dulu. Nak kena baca jurnal, bagai2 CPG, new updates psl management tu, management ni. Tu la, memang padan muka, time student dulu blaja for the sake of exam, bukan for the sake of knowledge, dah keje ni, slowly ilmu tu involuntarily fade away. -_-" Serve u right ! Thats it...Duh..
Sekarang ni kena push diri baca untuk knowledge, untuk tolong patient, untuk bagi best treatment kat patient. Kalau tak, sendiri yang gelabah, sendiri yang malu bile doktor tanya pape, ko satu haram pon tak tahu. Huhuhu
Surprisingly, godek2 Lexi-Comp, but then jumpe statement ni.


Focus dekat Administration: Oral. Reduced diuretic efficacy?? So, how how..selama ni aku cakap kat patient amik lepas makan. Takde pon cakap take on empty stomach. Ok la. Considering patient ade GI distress. But seriously, ni baru check pasal bioavailability die. -_-" Teruk btol. Then bila aku cari jurnal, memang banyak la yg state pasal reduced bioavailabili…

Idiopathic fatigue

Image
Arini penat betol. Tak tahu buat keje ape kat hospital tapi letih rasa layan kerenah doktor, patient, pikir nak pinjam ubat yang still banyak lagi nil in stock -_-" Balik keje, rasa lapar skit, kekoh sekut kapal terbang, gosok gigi, terus tertido. Syok sebab dah bukak lens, zzZzZzz tak hengat dunia.

Dah bangun, surfing skit, tengok-tengok dah nak pkul 11. Cepatnya masa berlalu..!


Yeah..! Kami memang epic. HAHAHA. Funny lah.. *gelak guling-guling sampai jatuh tangga*

I rest my case.

Ok. Selamat malam. Assalamualaikum.

Lets do it. Jangan berkira sangat.

This is a story about four people: Everybody, Somebody, Anybody, and Nobody.

There was an important job to be done and Everybody was asked to do it.
Everybody was sure Somebody would do it.
Anybody could have done it, but Nobody did it.
Somebody got angry about that because it was Everybody's job.
Everybody thought Anybody could do it, but Nobody realized that Everybody wouldn't do it.
It ended up that Everybody blamed Somebody when actually Nobody asked Anybody.

Alar Pardla (alar(at)EL.EE)

Ditemani Adele

Image
Dah lame tak berweekend dekat Jeli. Orang cakap bosan je dok Jeli, but so far, aku still leh tolerate hidup 'bosan' kat Jeli ni. As long as ade laptop, ade tenet. Huahua.. Heaven enuf bebeh!
So, semalam jadi surirumah separuh masa. Niat masuk umah baru ni memang nak conserve rumah ni sebaik mungkin. So, dengan rajinnye lah pergi basuh dapur, mop lantai sume. Basuh baju. Punyelah lapang, jadi macam Taani dalam cite Rab Ne Bana Di Jodi dah, mase yang die tengah konpius nak pilih Raj ke husband die, abeh sume baju die kutip basuh balik. Tang ni, aku kutip sume koleksi tudung, rendam softlan. Jemur penuh ampaian. Hahaa. Abis semerbak satu rumah. 
Kung kang kung kang kemas rumah, tengok2 dah nak maghrib. -_-" Cepat betoi...! Padahal baju yang angkat pon tak sempat lipat lagi. Uihh,, ingat surirumah goyang kaki ke. Dont you ever underestimate surirumah. Ni aku tak include bab nak kena masak untuk family. Thank you ma sebab jaga kitorang dengan baik. Muuahhx. Lebiu~
Masa kemas ruan…

Belum 32

There is pain here. Ouch!

Aku busuk, dan aku tau..!!

Image
HAHAHAHA.

Abis terburai usus aku gelak sorang2 tiap kali dengar lagu ni. Banyak btol idea diorang ni eh. Elok-elok I'm sexy and i know it, bleh pulak jadi I'm smelly and i know it. HAHAHA..Adehh..




Ditujukan khas untuk sorang budak tu. Hahaha.

Tak sedar pon...

Image
Minggu ni start kerja without counting the days. Tupp tupp dah Khamis. Cepatnye..!!! Dah kena drive balik umah. Takkan nak dok Jeli je sebab Ahad ade cuti Maulidur Rasul. Ayakk..salah kire. Punye la saya ingat cuti maulud minggu lagi satu -_-" Bukan ape, baru lepas cuti seminggu, malas plak rase nak balik cuti. Uhhh..
Tapi balik jugak laa..sebab nak main bola mintong. Yeayy! So much in love with bola mintong walau main xde la hebat mane pon. Janji kuar peluh. Ehehehe..=P Sekarang tengah pujuk colleagues dekat Jeli taram beli racket badminton sorang satu sebab tengok kawasan kuarters baru ni macam best je nak buat 'court' badminton. Yippeee..\(^_^)/ Takyah dah balik kb tiap weekend. Penat ah.

Ehh..ehh..sempat lagi update blog. Haha. Nampak sangat xde la bersungguh mane nak balik umah. Kohkoh. Kojah plak tak jadi balik. Trip nak g Penang pon cancel. Maybe Yayom ngan Kak Yu je balik.

And...finally, dah move on to apartment kuarters baru.

Demam, hidung berlari, tekak pon tak …