Trip tu kadang2 jadi lagi BEST bila kita sebenarnya tak plan pon.. Epi 2

Booooosan betol tajuk. Booooo sama dia. Boo... booo...

Asalnya nak buat tajuk 'I go where I please, I please where I go' tapi sebab ade sorang budak tu, sukeeee sangat dengan tajuk camni, kasi can la kat die. Hahaha. Wani..sila terase cepat..!! *only if u read this la kan..*

Asalnye aku maleh nak join sebab banyak keje, pastu memang takde mood nak berholiday. Tapi, sebab dah memang gedik mintak cuti seminggu, alang-alang cuti lame ni, baik ikut je orang pegi jalan2. Punye la nak buat surprise kat orang tapi hampeh je..sume surprise tak jadik. Huh

Pinjam helicobacter ehh..helikopter Liena buat tangkap gambar sky view Lost World of Tambun. Hee


Ibarat..indah khabar dari rupa. Hahaha. أستغفر الله  Tak baik moknea...Tak baik! Okey. Insaf -_-"

Tempat ni okey la kalau nak pergi dengan family, bawak sume generasi kanak-kanak riang ribena untuk main-main air, tengok binatang, tengok wild animal feeding, masuk tiger valley, main pusing-pusing sampai mabuk, pastu rendam dalam hot spring. Entrance fee adult rm45, children above 90cm rasenye rm38, and free je if below 90cm. Agak mahal orang cakap sebab bila masuk, tempat dia ni kecik je. Tak berbaloi. But, still, consider banyak benda yang diorang offer, buleh go laa dengan fee tu.

Standard waterpark, kne sewa tube, tapi tu pon kalau nak main air pusing2 satu Tambun ni. Takpon nak g main dekat so-called 'pantai' dia. Locker plak multi-entry. So, buleh simpan barang ikut suke mak nenek je. Tak perlu susah2 nak pikir ape je yang nak kena bawak kuar, ape yang nak kena simpan. Tempat locker dengan changing room pon dekat. Quite convenient lah. Surau pon dekat situ.

 Entrance Lost World of Tambun.


Tak ceria. Tak ceria. Ini baru ceria.

Mirror image dengan mek Hawa la plak. Eh. Juki pon posing style same. Haha

Benda yang aku rase paling best dekat LWOT tapi kitorang, set2 sister takleh main sebab tak ber swimming attire. Hampeh la. Skema btol. Orang g main dekat Gambang rilex je bagi main. Dekat A Famosa pon lek je bagi main. Huh. Terus nak banned LWOT ni. Ultimate aim nak berenjoy tak tercapai. Frust..frust... T_T


Bende ni..  Nak main bende ni...!! 

Muka-muka enjoy..Ciss..


Dan muka-muka kecewa........Hahahahaa. Macam PATI tunggu nak kena hantar balik negara =P


Trus ke Fugitive PLan B.. Ape lagiiii...


Yeaaaahaaaaa....!!  Main dekat kawasan budak-budak. Bajet cute lew teww...HAHAHA

Simbah-simbah dengan air. Bumm..Bumm..


Next, Intensive Swimming Class. Hehe. Aku pon x tau bape lame daa diorang dok berendam nih.


See. Hahaha. Free of charge. Selagi berenang tak sampai 500meter xleh kuar air.





Arghh..Dah malas nak type..Saiko la minah ni +_+"

AIkk..Apsal gambar da nak balik tibe2 muncul dulu. Halal je la.
Hang nak penumbuk?? Hang nak?? Meh sini..

Okey ah. Layan gambar jela. Agak2 muak. Pepandai la tekan icon ade pangkah kaler merah kat nun.....bucu kanan laptop korang. Arasso??

Replika kapal.

Swan Lake. Kot.

Kat sini leh main swan paddle boat tu. Romantik la lebeh kurg. Tapi diorang bukak petang. So, kalau datang awal cam kitorang, elok lerr kirenye pegi merayau dulu.

No komen!

Kepura Cave. Dalam ni ade replika meja makan sume. Dan yang penting, ade aircond. HAHAHA. Shhhh..Rahsia eh wani.

Needle of Tambun. Kalau korang terer, acu cube try cari kat mane needle tuh.
Malu bertanya sesat jalan. Malas baca peta pon sesat jalan! Hawa?? Bajet la tuu...

Petting Zoo. Okey, Fine. Taulah korang pandai baca. -_-"


Susunan gambar memang kuca-lana. Sorry lah.

Asalnye kitorang plan nak stay je tido kat Ipoh then malam2 leh pegi berendam kat Hot Spring. Buat spa ke tapi sebab bile petang dah bosan dan tak tahu nak main ape. tukar plan. Terus gerak ke Cameron Highlands. Ooo yeahhh. Dan akhirnya, Cameron Highlands adalah penyelamat rasa frust dengan LWOT.

Sumenye sebab program manager yang takleh blah keje die nak show off kad penguatkuasa die tu la. *mintak2 ade orang terase* Hahaha

Aku dah banyak kali jugak pergi cameron ni tapi aku rasa tiap kali pergi tu macam first time pegi je. Lost of memory ke hape -_-" but then aku realize, perasaan pergi dengan orang yang berbeza takkan same. Tak same kalau pergi dengan trip Kelab Geografi & Sejarah dengan kawan2 Scipp. Tak same time pergi dengan geng Adventure & Recreation CLub IIUM, tak same jugak bile pergi dengan family, dan sekarang pon, tak same bile pergi dengan kawan-kawan PRP. Hopefully, takkan same jugak perasaan bile pergi dengan future hubby nanti. Ewah...Ewahh..Hahahaha. Blushing  >_<"

Gambar??

Gebang skit je la gambar kat cameron ni. Panjang plak entry ni aku rase. Kan ?? Kan??

MARDI. bukan WADI. Dan dan la plak ade 'frame' biru kat bawah ni. Haha

Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor.. Kohkoh..*Batuk*




Okay. Till we meet again. LWOT and Cameron Highlands...

Thank you friends for this trip.
 
 * Jag Alska Dig *


.
.
.
..
.
.
.


Comments

shifaa said…
Ade wadi!!!!!!!! Anyway I agree, pergi mane2 tempat tak kan sama, bergantung dgn sape kite g.
Anonymous said…
bukan nak show off kad tu, nak kasi GERUN sket..keh3

-rantau panjang officer-
Haziah Salleh~ said…
Anea skang da x jalan ngan ktorg da kn... ngan wadi jeee :P
Anea_hayati ♥ said…
Shifaa and Hajiah...

Kan..Kan...Tibe2 je ade Wadi ni. Hahaha..

Alaa jiji..ko punye plan sume g seberang laut. xmampu ar aku. xbukak bisnes tudung cm ko lagi..heh

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....