Posts

Showing posts from January, 2012

Trip tu kadang2 jadi lagi BEST bila kita sebenarnya tak plan pon.. Epi 2

Image
Booooosan betol tajuk. Booooo sama dia. Boo... booo...

Asalnya nak buat tajuk 'I go where I please, I please where I go' tapi sebab ade sorang budak tu, sukeeee sangat dengan tajuk camni, kasi can la kat die. Hahaha. Wani..sila terase cepat..!! *only if u read this la kan..*
Asalnye aku maleh nak join sebab banyak keje, pastu memang takde mood nak berholiday. Tapi, sebab dah memang gedik mintak cuti seminggu, alang-alang cuti lame ni, baik ikut je orang pegi jalan2. Punye la nak buat surprise kat orang tapi hampeh je..sume surprise tak jadik. Huh
Pinjam helicobacter ehh..helikopter Liena buat tangkap gambar sky view Lost World of Tambun. Hee

Ibarat..indah khabar dari rupa. Hahaha. أستغفر الله  Tak baik moknea...Tak baik! Okey. Insaf -_-"
Tempat ni okey la kalau nak pergi dengan family, bawak sume generasi kanak-kanak riang ribena untuk main-main air, tengok binatang, tengok wild animal feeding, masuk tiger valley, main pusing-pusing sampai mabuk, pastu rendam dalam hot spring.…

Golden Makcik

Image
Dalam kelompok kecik sesebuah keluarga, (dalam kaum kerabat terdekat korang pon kan) mesti ade sorang uncle / aunty yang jenis kahwin lambat. Uncle / aunty ni nak cakap tak hensem, tak cantik, takde arr camtu. Muka still boley 'jual'. Ehem. Perangai pon takde la dah macam takde ghupe manusia. Baik je. Eceh. Tapi ntah cane, jodoh diorang belom sampai. Aturan Allah semua tu kan.. *Islamic input kejap*
Dan...
Uncle/aunty berkenaan sure jadi tempat lombong emas anak-anak sedara yang memang tau, kalau diorang mintak, diorang boleh dapat.
Ironically, aku rasa sekarang aku jadi makcik tersebut. Kohkohkoh. *Batuk* -_-"
Post call dengan anak sedara.

Anak sedara 1: Ciknea, nanti boleh tak awak belikan saya baju? Baju cantik banyak-banyak? Saya nak warna.....

Anak sedara 2: Ciknea, boleh tak awak belikan saya hadiah? Saya nak......





Amboi. Amboi.





So. Takpe. Layan kan aje.






. .

Jeng sungguh...

Harini da dapat semangat baru dah nak keje tapi bangun-bangun tido, takde letrik!! Punye la berharap lepas subuh nanti ade letrik balik tapi harapan tinggal harapan je =|

moral of the story: sila iron baju siap2 before tdo because we'll never know what will happen next.

Kalut la aku cari baju ala ala kain dubai yang kalau kedut pon tak obvious sangat. Dah jumpe baju tudung la plak xde! Jeng lagi. Nak tak nak aku sarung je baju biru dengan tudung smlm. 'matching' giler. Hahaha. Dalam hati, gasak la, dok jeli je pon. ( burok perangai underestimate jeli) opss. Sori~ baru je nak bukak pintu kuar rumah, Allah bukak mata warna aku. Kohkoh. Bapak la tak matching giler tudung ngn baju ni. Memang buat malu 7 petala langit je kalau g keje pkai cmni.

Aku takde arr jenis glamer mane tapi still, aku consider diri aku as pompuan sempoi yang proper. Ceewahh..

Akhirnye aku masuk bilik balik, selongkar jugak cari baju yang macam boley la nak match ngn tudung kelabu mabu aku ni. Huh.

Klas…

Dunia Sendiri

Sumbat telinga dengan headset. Bukak music kt iphone. Melalak dengan lirik ciptaan sendiri. Kawan panggil pon dah tak dengar. Orang ngata pon dah tak pedulik. Owhh.. Heaven sguh.
Dalam kete sorang2. Bukak volume kuat2 sampai tak dengar dah bunyi siren ambulan ke kete bomba ke. Pastu karok kuat2 sebab memang tau, takkan ade orang dengar. Stereng kete jadi drum, jadi musical instrument yang macam2 lagilah. 
Isu: Untuk release tension. Kalau kena lagu insaf, boley nangis sorang2 dalam kete. Uhuk T_T

Subhanallah

Crying is the best thing to do when you are mad at something, you feel frustrated, yet you know you can do nothing to fit it.

Ya Allah, please. Lend me your strength. Lead me to the right path.

I'm clueless.
I'm at the lowest point in my life.

Subhanallah. Subhanallah.