Belanjawan 2012

30% simpanan dan pelaburan

40% bayaran balik pinjaman, bayaran bil bulanan tetap: telefon, internet, sewa rumah, tabung haji

30% baru boley buat berjoli hoyeahh hoyeahh.. Hehehe *\(^_^)/*

Berimpian dan berharapan, portion untuk berbelanja tahun depan adalah macam ni. 
Mampukah?? huhu..
Key point yang aku rasa boleh membantu untuk belanja macam ni ialah (abis skema ayat ni -__-" )
time masuk gaji je, seberapa pantas, terus bayar sume pinjaman dan bil-bil yang ade. Tolak terus untuk pelaburan dan simpanan tu, terus simpan dalam asb. So, dengan balance yang tinggal tu, tu je yang boleh belanje. Kalau dah terover budget tu, pandai-pandai la adjust dengan balance yang ade (makan megi everyday? ) HAHAHAHA..
.
.
.
.
.
.
.
.

Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....