Posts

Showing posts from December, 2011

2011 will say goodbye. How thing is going on IIUM Rx5 ??

Image
Well.

I mean in terms of status okay =P Ehem.


Jom kita tengok sape yang kena tinggal. HAHAHA. *evil laugh*



Oh no. The most taken from our batch is from brother's side. -_-"

So ladies, bile nak challenge brother ni. Haha.

Surat-pendek-untuk MAR, SHIFAA, JIJAH, MIDA.

--> Bila lagi nak buat temuduga memilih calon? =P You should know what i mean..!!

. . . . . . . . . .



I heart you.

Happily Married Atiq+Padlan ^^

Image
Rx5 the girls..








Ek enaa kau. Ni sume gambar syok seniri je. Mane gambar pengantinnye..?? Menyampah btol..!

Haha. Jap. Mood tengah rindu kawan2 nie.




Ni haa pengantin. Ceria tau kaler die. Bravo atiq..! =)








SELAMAT PENGANTIN BARU ATIQ lurve FADLAN SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE SYURGA
^_^




Magic Cinta

.
. /

sqrt(cos(x))*cos(400 x)+sqrt(abs(x))-.07)*(4-x*x)^0.01, sqrt(9-x^2),-sqrt(9-x^2) from -4.5 to 4.5

Open your google.

Copy and paste the above formula.

Google search it.

^_^

" Love the heart that hurts you, but never hurt the heart that loves you " . . . . . . . . I don't wanna lose you.

Aii..budak-budak -__-"

Image
Amende ape ni weh??
Bihun gumpal ? 
Rambut uban Ma Tok yang gugur ?
Benang ?
Tali rafia ?
Salah. Sume salah...
Kalau korang dapat teka, aku bagi singgit. Tunai. Gaji naik taun depan tapi nak bagi singgit je. Ceh. Taik idong masin betol. Ok ape. Singgit dah boley gune wat masuk public toilet yang bayar 30sen per entry at least 3 kali dah tau. Kohkoh. Macam takde contoh lain. Ape daaa..
Okay. Bagi korang view dengan lagi clear. Siap aku enlarge. Bagi BESAUUUUU sikit. 



Amacam? Dah boley teka belom??
Aritu, balik aje dari ronggeng dengan Kojah kat midvalley, aku tengok anak sedara aku dok main bende tali-tali ni. Aku wat rilex je. Tapi lame-lame rase tak sedap hati. Lepas aku 'rampas' dari diorang, baru aku realize, 'tali' ape yang diorang main.
Argh..Nak marah tak ley. Bukan jalan pon marah budak-budak ni. Bile aku tanya sape buat, si alin cakap alisa. Alisa plak bukan tahu die kena 'tuduh' dengan kakak die tu. Tau sangat. Alisa tu mengikut je ape yang kakak di…

Thank You Allah..

I am so happy today..! ^_^ 
Terima kasih Allah, for everything. For everything.
I pray, everything is going well. Ameen.


.. . . . . .

Gemar

Image
Simple, but nice. Lovely and peaceful. . . . . . . . . . .

Belanjawan 2012

30% simpanan dan pelaburan
40% bayaran balik pinjaman, bayaran bil bulanan tetap: telefon, internet, sewa rumah, tabung haji
30% baru boley buat berjoli hoyeahh hoyeahh.. Hehehe *\(^_^)/*
Berimpian dan berharapan, portion untuk berbelanja tahun depan adalah macam ni.  Mampukah?? huhu.. Key point yang aku rasa boleh membantu untuk belanja macam ni ialah (abis skema ayat ni -__-" ) time masuk gaji je, seberapa pantas, terus bayar sume pinjaman dan bil-bil yang ade. Tolak terus untuk pelaburan dan simpanan tu, terus simpan dalam asb. So, dengan balance yang tinggal tu, tu je yang boleh belanje. Kalau dah terover budget tu, pandai-pandai la adjust dengan balance yang ade (makan megi everyday? ) HAHAHAHA.. . . . . . . . .

hUSband

Image
Husband, don't stand alone. There are US in you.
Dear future-husband..
When you pictures my defects, yet you still want to marry me. For Allah's sake, let me be your wife.





Sapekah budak ini?? Pakai anak tudung, dah la senget, rambut plak terjulur takleh blah. Iskk.

. . . . . . .

Jangan Caye Sangat Kat Patient =P

Image
Sumber
Told ya..
HAHAHAHA..

At the counter: When patient is always right

Image
My fellow pharmacist friends.
Do you agree?
I bet you do.
Present.

So far, setakat yang aku kerja dekat hospital jeli, tak penah lagi ade patient mengamuk sebab lama tunggu nak ambik ubat, sebab dapat ubat sikit which is bekal for 2 minggu je dulu instead of terus sebulan sebab stok ubat tak banyak, or kena tunggu kitorang call diorang balik sebab time tu stok ubat takde. 
Lepas je dispense, mesti dengan muka penuh bersyukur, patient cakap terima kasih kat aku, takpon yang pompuan hulur tangan nak bersalam. Macam sangat appreciate keje kitorang. Tak tau la kalau aku je perasan terlebih, but told you, jarang nak jumpe patient macam ni dekat hrpz. Hurm.. *wondering*
Past.

Almost everyday kena hadap patient yang stress sebab kena tunggu lame untuk ambil ubat. Kualiti dalam dispense ubat pon berkurangan sebab tau patient dah penat tunggu dan tak nak dengar pon kau cakap ape. -_-" Sangat tak puas hati kalau jadi camni. 
Ni 2 kes yang penah aku hadap, and aku rasa worst ever la.

This patien…