Sape suh layan sangat tido tu !!

Semalam before tido mak I dah pergi spotcheck sume anak2 die sambil tanya sape nak puasa esok ie arini la, Hari Arafah. It turns out that I'm the only one who will joined her and abah. Before she leave, she reminded me, esok ma gerok sahur. Thats it.  I know, she will prepare something for us. Yeay!!

Pagi esoknya, (pagi tadi la) mak I as usual lah, menjalankan tanggungjawab dia as the great mum ever gigih la dok kejut anak dara suke tido ni. =P Then, I pon rilex je bangun sebab semalam memang dah semangat nak sahur. Pastu mak i and abah dah seronok2 makan2 sahur and they don't even realized that her daughter just fell asleep outside..!! Again..!! Damn..!! They thought i went to wash my face and get ready for sahur. By the time she spotted that i took a long time in the toilet, she went outside and obviously shocked seeing I still lying on the couch. Dengan enaknya~ Bahahahaha..Terus laju aku bangun, basuh muka then siap2 nak sahur.

Here's the tragic part.

Aku amik gelas nak minum air then tengok lauk sedap..Wahhh..ade ikan goreng..Tak yah minum air dulu lah, makan nasik syok2 dulu lah.

i took my plate, cedok nasik yang dan dan ajee nampak gebu, putih semacam and apparently buat rasa nak makan banyak2!! Bok letak nasik dalam pinggan, but then.. Allahuakbar Allahuakbar..~

Warghhhhhhhh..DAH AZAN SUBUH..!!!

Aku tengok ma, ma tengok abah, abah tengok aku balik. Sume orang tak expect dah masuk Subuh! Waaaahahahhaha..pastu dua2 pegi cek kalendar waktu solat..( tak nak caya jugak tuuu ) Abah siap leh cakap, kadang2 die azan tengah imsak lagi. Haaahahaa. Nak jugak tu bagi aku peluang makan. Then diorang cakap, dah masuk laaa..5.45. I glance at my watch, it's already 5.48.

Pastu pakat masuk dapor balik and gelakkan aku yang dengan muka kecewa gile masukkan balik nasik dalam mangkuk. Aiihhh..mangkok hayun btol la anea. Grrrr..Marah kat diri seniri. Air seteguk pon tak sempat minum. Cisss..cisss..cisss...

Sambil letak nasik tu, sempat lagi cakap kat ma. Sedapnyo ikey goreng panah tuuu.. T_T Nada kecewa ahh..

Padey muko, sapo suh gi tidoo balik. Ma igt g tandas td..


Waaaa...*Menangis*

Pray i boley tahan puasa harini, semalam dah la tak dinner -_-"

Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....