Posts

Showing posts from November, 2011

Hello and welcome

Stupidness

Salam Maal Hijrah 1433H

Image
" Be better than you were yesterday"
Selamat menyambut tahun baru, 1433 Hijrah.

Walau banyak pendapat yang timbul pasal doa akhir dan awal tahun ni, still saya rasa tak salah untuk kita berdoa. Kan? Kerana doa pon adalah salah satu usaha untuk berubah ke arah kebaikan.

DOA AKHIR TAHUN
Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib  pada akhir bulan Zulhijjah.
Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan
aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"  
DOA AWAL TAHUN  Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan  
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".


Hope tak lupe puasa sunat 10 muharram nanti. Sekarang asyik l…

Tukar Misi

Dulu kalau weekend, balik London nama glamer Lundang sebab nak lepak kat rumah, spend masa dengan kawan-kawan. Tapi sekarang balik rumah sebab nak pergi kb untuk menagih simpati mintak pinjam ubat -_-"

Ni lah kerja pharmacist yang serve dekat spital yang dapat bajet ubat setengah juta je bile orang len dapat berjuta-juta. Phewww..


Rasa macam dah 'hilang' muka. Takpe. Tak kisah. Janji patient tak putus ubat.





.
.

Mana aku pergi, di situ kau cari

Hey kau..

Ya..kau la..Sape lagi.. nada marah

Kenapa suka sangat folow aku eh?
Bape kali nak kena bagitau..
AKU TAK SUKA KAU..!! TAK SUKA..!! tengok..siap buat capslocks ni...Tak reti base lagi?

Kalau aku kat dapur, nak minum air, tibe-tibe kau muncul, dok sengih-sengih kat tempat aku simpan gelas. Terus takde selera aku nak minum. Jahat..!

Syok aku tengah tengok TV, WAJIB.. mesti ko datang menjengah aku jugak. Bajet adorable sangat la kan. Ingat aku suke? Tobat TAK SUKA. Makin aku focus kat TV tau..!! Padan muka kau..

Paling aku benci. Kau memang PERVERT abis. Aku nak masuk tandas pon kau nak ikut. Arghhhh..!! Gatai sangat nak mengintai orang wat po hah? Aku rasa nak tibai jeeeee....Tapi last2 aku simbah kau dengan air. *dengan harapan kau lemas* Hahahaa Padan muka!!

Tapi..paling salute obsesi kau kat aku ni, sampai dalam peti ais pon kau nak main ciku-cak-aaa ngan aku. Erk.. Giloo la kau ni..

Malangnya..kau memang takkan paham base pon kan..sebab kau seekor CICAK *nak eja name kau p…

The Awesome and Best Comedy-Drama-Series # HIMYM

Image
How I Met Your Mother
The first time i heard about it from my friends i was super duper much clueless. What the?? How i met what?? Best sangat ke? During that time, i've lost my interest to watch drama series regardless it was korean dramas, japanese dramas or taiwanese dramas. I put my prime interest on movies like horror movie, action or maybe the trilogy one, which in turn, need less time to spend whenever I want to finish the storyline.

The more they talk about it, the more they trigger my sense of curiosity. Iskk..ini tak boley jadi, what's so special about the sitcom. Sungguh aku tak puas hati. Then, I asked a copy of it from my friends, and they give me a bunddle of HIMYM series..!! From Season 1 till Season 5. If I not mistaken, now HIMYM is already in Season 6 and to further continue to Season 7 and 8. Surprisingly, I managed to stay up all night long just to finish it. Hahaha. From one episode to another one, jumping from one season to the next season, with my jaw g…

Crazy...

Crazy drive...
1hour and 20 min from kb to Jeli. Not bad after a long 'retirement' from driving manual car.

Crazy buyer...
Spend amount of money for something that will lost value upon time. Not so smart.

Crazy friend...
Not answering phone call and text(s) from beloved friends. Sorry dear. I'm so not talking to anybody tonite.

Allah..i'm so weak. and i cant bear it. though, i will try..to stay strong..

Hanan..stop it..stop it..
You should stop crying..='(

Bukan Bernilai 10 ribu

Image
Assalamualaikum all..
( Cewahh..bajet ramai je baca blog )
Dah start cuti sekolah kan? Jeles aku dengan cikgu cikgi ni, syok je cuti berbulan-bulan. Aihh..dah terlambat jugak kalau nak jadi cikgu. (padahal tahu aku bukan reti nak ngajar pon =P ) 
Well..cuti sekolah, pe lagi, musim orang kahwin la kan. Pelik. Yang kawin ni budak sekolah ke sebab asal cuti sekolah je kawin, asal cuti sekolah je kawin. Ke yang kawin ni cikgu-cikgu je, ke guru besar?? Ke yang nak kite jemput tu semua cikgu-cikgu? Heran sungguh aku. Kang tak pasal clash banyak wedding ceremony and of course la aku kena choose. Lain la aku bleh wat clon and pergi kat banyak tempat. Haihh..Rasa bersalah. -_-"
Anyway, congratulations kat semua kawan-kawan aku yang bakal dan dah bertukar status hujung tahun ni. Sorry kalau tak dapat datang but i'll always pray for ur happiness and blessing from Allah. Tu yang penting kan. Semoga semuanya berjalan lancar. InsyaAllah~ ^^
As for me, aku sure lah kena tandah telinga dan buat …

Perempuan Cantik vs Perempuan Tak Cantik

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman…
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer…


Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mesti ada krisis nih…kesiannyer…
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm s***!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati…
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm…taktik nak ngorat la tu…

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la…bagai pinang d belah dua…
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian…mst dah kena bomoh lelaki tu…

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject…

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato’ mana bela ni…
Kalau perempuan ta…

Aidiladha

Esok already raya but my house is a total mess..!! Everywhere. Living room, bedroom, kitchen of course. Great thanks to both nieces. Memang superb bab2 nak sepah kan rumah. -_-"

Selamat Hari Raya Aidiladha.

Jemput datang rumah makan roti jala dan kuzi..^^

Raya ni takde Kak Ty dan hariz, takde jugak Mohd Zulhakimi yang suke menyebok kat dapur, takde Matley, preggy kak Lina and Ireena, plus the one yang jauh di seberang, Muyih dr-to-be.

Sape suh layan sangat tido tu !!

Semalam before tido mak I dah pergi spotcheck sume anak2 die sambil tanya sape nak puasa esok ie arini la, Hari Arafah. It turns out that I'm the only one who will joined her and abah. Before she leave, she reminded me, esok ma gerok sahur. Thats it.  I know, she will prepare something for us. Yeay!!

Pagi esoknya, (pagi tadi la) mak I as usual lah, menjalankan tanggungjawab dia as the great mum ever gigih la dok kejut anak dara suke tido ni. =P Then, I pon rilex je bangun sebab semalam memang dah semangat nak sahur. Pastu mak i and abah dah seronok2 makan2 sahur and they don't even realized that her daughter just fell asleep outside..!! Again..!! Damn..!! They thought i went to wash my face and get ready for sahur. By the time she spotted that i took a long time in the toilet, she went outside and obviously shocked seeing I still lying on the couch. Dengan enaknya~ Bahahahaha..Terus laju aku bangun, basuh muka then siap2 nak sahur.

Here's the tragic part.

Aku amik gelas na…

untitle

Image
REALLY NEED A BETTER REASON TO LIVE A LIFE..~ sos