Just a long journey to go

Almost 2 weeks berkhidmat kat Hospital Jeli. Not bad lah. I think i can have my own working life here. InsyaAllah ^^ During my first week, i really need jobs to kill time. It was suffering to watch the clock ticks slowly till it reached 5 pm -_-" DUhh..Really blur. It just slightly because, here, our pharmacy only caters for a few patients as compared to HRPZ. So, as a new staff, i just don't know where to start the job. But recently, i always punch my card with a mind thinking of work to be accomplish tomorrow. Hek =P

My kuarters. 
Dekat dengan Taman Permainan. Petang2 leh berebut main buai dengan budak2. Haha. It takes only 1 min to reach pharmacy. Unless you lenggang kangkung mak limah la. Of coz it can be 1 hour..Haha. Ok. Fine. Tipu je. Ni nak kena buat application baru untuk duduk kuarters sebab tumpang rumah peg farmasi yang dah ade kat situ.

Jom berjalan pergi ke Unit Farmasi. Meh kita..=)

Belok kiri

Can you see the signboard??

Boley nampak tak signboard tu? Takpe, hanan hayati is always baik hati. Die boley amik gambar lagi *hooo..ade kena mengena ke?? =_= Ok..Meh kite tengok dengan lebih dekat lagi lah..


Tiba-tiba ade kereta dengan barang makcik janitor. Hahaha. Takpe, aku nak korang tengok signboard tu je. Kiri UNIT FARMASI, Kanan UNIT FORENSIC. Kohkoh. Memang berjiran depan-depan terbaik punye. Nasib baik sini tak buat 24 jam kena dok kat farmasi malam-malam. Fuhhh..selamat~

Entry. Bulan merdeka punya pasal, semangat gantung Jalur Gemilang. Kau ade??


Kaunter ambil ubat. 2 kaunter je

Combining OPD and IPD. Hee
Kat sini memang takde dah suara lunak merdu akak nak tolong panggil nombor. 2010, kaunter 2. Memang kirim salam la. Kalau nak observe waiting time, we just manually calculate it after we punch the time on the slip once we received prescription and finished dispense it.

My room.

Will be in charge for MTAC, so I got the couselling room. Hehe




Hahaha. Aku tahu apa yang korang nampak..BISKUT RAYA kan???

Wehh..Jangan nak main tuduh2 arr, aku puasa okeyh..



Comments

Butang said…
hanan hayati, baik hati...

....^^.....
Haziah Salleh~ said…
Cantik nye farmasi Jeli!!!!!!!! KO ptot tengok tempat aku in caj skang.. Aku dok atas stool cuci kaen je sb tu la krusi yg paling selesa hehe :P
Anea_hayati ♥ said…
Butang:

Is it nice..? haha
Anea_hayati ♥ said…
Hajiah:

Cantik tapi klu buat kajian kepuasan pelanggan sume komen suh bincang ngn pengarah lokasi pharmacy sbb jauh sgt.

Haha..pape pon ji..We shud be grateful. Senang hidup org farmasi ni..huu

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....