Posts

Showing posts from August, 2011

Raya Greetings Revolution

Image
Tahun ni berapa banyak kad raya yang korang dapat? As for me, NONE, ZERO. Aihh..kesian btol..-_-"
Owh..lupe.Bukan-bukan, I dapat satu from Dato' Mustapha..ahli parlimen Jeli. Hahahahah. Jangan main2 you.

Anyway, dah makin kurang kan orang wish hari raya ni dengan bagi kad raya. Orang bercinta pon aku rasa dah takde yang hantar kad raya besau tak muat peti pos siap dengan lagu raya lagi. Awww...suwiiiittt gitu. 

Lepas tu wish raya ikut message henpon. Zaman aku dulu memang cikai henpon cokia lah. Or henpon sezaman dengan die. Time tu memang banyak message cute2 selamat hari raya. Yang korang tekan-tekan kuar bunga api selamat hari raya, tekan tekan kuar bear nari nari joget joget wish selamat hari raya, tekan tekan kuar blank message je pastu tup tup..kuar salam lebaran! ceewaahh...memang creative lah. Time tu main forward kat sume orang message selamat hari raya. Senang! Henpon canggih zaman sekarang ni mane leh wat gitu dah. Frust -_-"

Then, trend wish dekat facebook …

You lose, you get nothing, but Allah

Image
Oh Allah…

I told you: I’m in pain
You said: ‘Do not despair of the mercy of Allah’ (39:53)

I told you: Nobody knows what is in my heart
You said: ‘Verily, in the remembrance of Allah do hearts find rest’ (13:28)

I told you: Many people hurt me T_T
You said: ‘So pardon them and ask forgiveness for them’ (3:159)

I told you: I feel lonely ~_~
You said: ‘We are closer to him than [his] jugular vein’ (50:16)

I told you: My sins are too many -_-"
You said: ‘And who can forgive sins except Allah?’ (3:135)

I told you: I’m facing a lot of difficulties in life
You said: ‘And whoever fears Allah – He will make for him a way out’ (65:2)

I told you: I have many dreams which I want it become true
You said: ‘Call upon Me. I will respond to you.’ (40:60)

I told you: And please.. Do not leave me
You said: ‘So remember Me, I will remember you…’ (2:152)

Subhan’Allah

***


I used to play this song, repeatedly, on my way to Jeli. It takes courage actually to drive alone after Subuh especially when it w…

Lelaki vs Wrong Number

Image
Aku tak mengata kat semua lelaki but SOME memang macam ni, setakat yang aku encounter, like MOST of lelaki yang tersalah dial number phone aku mesti macam ni. Such annoying behaviour. -_-"  Bukan nak perasan ke hape (bajet hot orang nak ngorat) Sumpah tak, tapi pellisss laa. Takde masa nak buang masa layan call or message orang macam ni. Sorry to say guys. Please. Stop wasting your time, your money for something yang takde manfaat langsung ni.
Benda simple je. Kau salah dial number (or maybe kau memang saje je buat taktik salah dial number sebab nak ngorat awek yang ko suka ) Kalau kes ngorat tu aku taknak campur ah taktik lapuk korang nak ngorat, isu berbangkit aku time ni adalah BILA KORANG (i.e lelaki) MEMANG SALAH DIAL NUMBER. Kena pulak AWEK yang angkat. Bila dah tau salah nombor, boleh plak gedik call balik, nak tanya awak ni sapa, awak dok mana, nama awak sape. Ewahh..ewahhh..nak berawak biawak plak. Kalau dah salah number tu salah la kan. 
Paling tak pon message ala ala nak…

Just a long journey to go

Image
Almost 2 weeks berkhidmat kat Hospital Jeli. Not bad lah. I think i can have my own working life here. InsyaAllah ^^ During my first week, i really need jobs to kill time. It was suffering to watch the clock ticks slowly till it reached 5 pm -_-" DUhh..Really blur. It just slightly because, here, our pharmacy only caters for a few patients as compared to HRPZ. So, as a new staff, i just don't know where to start the job. But recently, i always punch my card with a mind thinking of work to be accomplish tomorrow. Hek =P
Dekat dengan Taman Permainan. Petang2 leh berebut main buai dengan budak2. Haha. It takes only 1 min to reach pharmacy. Unless you lenggang kangkung mak limah la. Of coz it can be 1 hour..Haha. Ok. Fine. Tipu je. Ni nak kena buat application baru untuk duduk kuarters sebab tumpang rumah peg farmasi yang dah ade kat situ.
Jom berjalan pergi ke Unit Farmasi. Meh kita..=)


Boley nampak tak signboard tu? Takpe, hanan hayati is always baik hati. Die boley amik gambar l…

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....

Image
Orang-orang tua cakap.." Kalu dey nok geroh"..
Hurmm..Terkedu. Speechless..
A night before, aku dah mimpi pasal accident. Alhamdulillah, tuan kete selamat je. But, benda yang jadi hari ni serius macam deja vu. The same heart beats, the same breathe, the same adrenaline rush. Semua yang aku rasa sebijik macam dalam mimpi. At the moment DaBeSt aku pergi kiss kereta tu, aku macam da pasrah. Because the blame was totally on me. I'm the one who careless. Dear all, please put your focus while driving. Tadi aku serius rasa macam pikir banyak benda.. =_=
Aihh..ayat pon berterabur tak hengat.
Dengan keadaan aku masih berstatus P..(hahaha) of cos la tak nak libatkan kes report mereport dengan pakcik polis kan. Kang tak pasal aku kena gantung lesen, pastu kena hired driver nak ulang alik kb-jeli. Tahniah la kan. So, aku just decide nak setelkan dengan orang tu je. 
And bila balik rumah, out of blue, ma ungkitkan pasal aku drive keta guna 2 kaki. Aihh.. dah penat berbahas pasal benda ni…

A new day has come

Image
Semalam baca majalah Remaja. Huih. Bajet remaja lagi la kan ..Kahkah. Lama giler tak baca majalah ni. Kebetulan bosan. Kena dengan adik aku plak beli majalah tu. Layan je la.

Pastu baca la kat page horoskop. Benda macam ni aku bukan percaya sangat. Baca just for fun je.


Hahahaha..Kena betol..!! Macam tau2 je aku dapat posting kt Hosp. Jeli.

Wish me luck everyone. Semoga aku menjadi Pegawai Farmasi yang bertauliah kat sana ^^

Gonna miss HRPZ II T_T