Posts

Showing posts from July, 2011

Ruang

Putsomespacesineverythingsoyouwillhavedifferentchancestoseetobreathtoheartothinktoact.bythewaycanyoureadthis?Ibetyouneedspaces.

M, you are so scary -_-"

Man...
Your love can divide, not just grow.
So, who's the special one?

You are gentle, caring and sometimes understanding,
Yet, you are unreadable;
Wisdom of lie
Ancestor of false hope
Legacy of heart breaker.

Don't hypnotize girl,
Stop putting your spell on girl,
She hates it.
She hates you.
Cause she may like you
Though she may not know you.
And her mind says not to.
Allah, please rescue us from the wrong of you.

Money..
You are the father of evil
Mother of hell
You make a son killed a father
A sibling stabbed his sister
A husband beat his wife.
You hurt people.

You destroyed happiness
You dismissed care
You spread grudge
You circulate dissatisfaction
You killed love
When you grow hate.

Because of you
World at no peace.

Marriage...
You are not the end.
If it ends,then it will be gone. Easy.

But, you are the beginning
The starter of unpredictable life.

With you, we dreamt of happiness
But we get tangled with suffering
Full of sacrifice.

It takes courage, boldness and pati…

♬ ♪♫...Oh Kome, Doyan Dah Berbuoh...♪ ♫ ♪

Image
Layan pulut durian. Maaarvelllooousss!! ^^

Aku tak suka sangat durian tapi kalau nak makan 2 3 bijik ulas tu boley la. Kalau makan dengan pulut pon aku amik sikit je buat 'lauk'. Some love to gaul2 all the pulut, durian and santan together so that makan je jadi macam bubur pulut durian. Eh..barangkali -_-"






This is how, we people, Kelantanese eat pulut durian. Add some nissey aka gula melaka or just gula for more sweetness. Dah kate oghe kelate, meme pemanis letting. Huh

Sedap. Kau dah rasa??

Era 'floating' yang tak berapa nak gemilang tapi aku suka

Image
Sape suruh kau hantar logbook lambat? Sape suruh kau delay hantar borang pendaftaran farmasi, hambik, kan dah kena floating. Dushumm dushumm.. -_-" Kalau tak mesti dah dapat posting macam Atiq. Tahniah Atiq. You are officially a Fully Registered Pharmacist now. Hooyeahh..^^
Amende floating tu eh? Secara literally maksud dia terapung. Ok. Bosan seyh. Blah arr. Tak yah baca blog dia ni. Huh. Floating ni kalau bagi prp adalah masa dia dah habis attach kat semua unit yang dia wajib attach, then dia dah cukup setahun as prp tapi still lagi tak dapat posting dan ditauliahkan as frp. Ceh. Giler skema. Tauliah la plak. So, masa tu kira dia tak terikat kat mana2 unit la. But semua tu depend kat management hospital lah in case dia memang wajibkan mana2 prp yang floating ni attach kat certain unit cthnye opd. Sepatutnya, kat hrpz ni dah takde dah episod floating2 ni sebab semua schedule dah di  buat elok2 je bila prp dah abis prp, dia dapat tempat posting. Tapi untuk prp pemalas macam aku …