Posts

Showing posts from June, 2011

Aimi Syarfa

Image
Akhirnya, berjaya mengedatekan diri dengan budak ni. Punya susah nak jumpa even aku selalu jugak datang key el ni. Sorry Aimi, tak sempat nak belanja banyak2 tadi. Next taim okeyh..


Janji nak jumpa pkul 9am. Bapak awal giler, padahal tahu sangat operating hours shopping complex start at 10am. Hambik ko! Terus kena tolong orang bukak kedai. Bahahahaa..Tapi takpe, demi Aimi yang kena pergi keje, akak rela~ Cehh




Till we meet again..
Take care sis..^_^

Aku Takde Kawan, Takde Boyfriend dan Takde Adik

Image
Sorry la geng, aku tahu korang sume kawan terbaik aku, (tak nak buat list, kang ade yang merajuk sebab aku lupe nak state nama dia kat sini) Korang jangan terasa plak aku cakap camni. Sume ni berlaku sebab aku yang memang ikut suka je amik off pastu merempat sorang2 kat umah kakak aku without apa2 tujuan murni. Hahaha. Aku tau korang sume workaholic abis bab2 keje (boley baca dengan nada sinis dan perli kalau korang tak suka) Hahahaha So aku tak nak la push korang untuk amik cuti jugak semata mata sebab aku dapat cuti.
Boyfriend? Takde sape2 nak terasa pon. Lega.
Adik aku? Biar lah dia nak terasa pon. Air di cincang takkan putus. Lagipon dia tengah busy dengan study. Blog aku pon dia tak sempat nak bukak even dia dah bayar broadband dia. Hahaha
Lepas Subuh pagi tadi, aku try nak tido balik. Hell yeahh. Bukan senang nak dapat off pastu habiskan masa sia-sia macam ni. Heaven giler..! Tapi malangnya, mata aku tak leh lelap plak. Hampeh btol. Kalau kena pergi keje, bukan main galak setan do…

Terima Kasih Gigih..

Aku tahu blog aku tak ramai followers, and i dont even care a bit pon bout that. Those yang follows, buat aku SANGAT terharu, Thank You for that. I heart you lah..! ^_^ Sebab apa, aku update blog aku ikut suka je, entry pon main kuca lana jah, nuffnang pon aku join dulu sebab nak ada iklan skit dalam blog, nak letak gambar banyak2 aku bukan artis or model yang posing sana, posing sini, klu letak accessories lain kot jadi berat plak bila bukak blog. Hamis Jalikha cakap, bloggers blog should earn money, tapi takpe lah, aku earn money dengan jaga dadah je lah -_-" So, kalau ada yang follow tu memang aku rasa Wallahhh laa.. Thee
Kalau korang perasan, kat bawah setiap entry aku ada linksss untuk entry2 lapuk berkepuk aku, yang mungkin aku tulis zaman2 awal2 buat blog, zaman2 belajar dulu. Dulu blog aku background dia kaler Hitam, so, aku memang ikut suka main warna, buat font kaler putih, pastu time nak gedix2, ade huruf2 yang aku change font kaler die, so, when i changed the template …

Dammn ...!!

Semalam buat makan makan sikit kat rumah..
Sibuk sampai langsung lupa nak snap photos..
No picture to post if I wanna blog it..
 You are a loser Hanan.
Double loser..Phewww..-_-"
Mode: Frust.  

Random Thought # Obviously Random

A monster Master before marriage..

I think i misplaced my trust for someone who doesn't deserve it, but i wont regret. 

A compliment from someone who don't know you is pure.

You are a true beauty only if your enemy said so.

Crazy bout sports, and definitely tend to fall in love with sportsman. Future-H, please play. Just anything, and OUTDOOR games okey..

You can broke your promise. Your unnecessary promise. Why not? A secret is to be told, a promise is to be broken.

Don't worry. Everything will be fine. The only key is to return to Allah.

Between Two: Even and Odd, Positive and Negative, Optimist and Pessimist

Image
What u got??
Love??
Hate??
Happiness??
Sorrow??

I dont know me either..

Despair..

17June, semalam Hari Bapa ke? Hurmm..Meaningless hari bapa..

Image
Semalam keluar makan dengan geng2 prp. Tengah borak2 tu, Hawa cerita pasal dia bagi hadiah kat ayah dia ( Sorry Hawa, cite pasal Hawa kat sini plak..). I did envy her. Salah satu benda yang aku regret dalam hidup, aku takde peluang nak bagi hadiah kat arwah abah. Sounds like duniawi tapi lumrah la kan bila kita sayang kat seseorang, kita rasa nak bagi something kat dia. As the way we treasure them, we value them, we appreciate them, we love them..
Time abah ada, aku just mampu hantar kad je. Handmade Happy Father's Day card yang aku buat time prep. Then, post kat umah. Maklum la, budak asrama memang advance bab bab Mother's Day, Father's Day ni. Feeling and sensitivity towards benda2 macam tu lebih sikit. Then, bila balik umah, nampak ayah aku simpan kad tu kat dalam almari. Rasa bangga sebab dapat bagi. But, bila dah besar, bila dah ada duit sikit, aku rasa terkilan sebab tak dapat nak share semua tu dengan arwah ayah aku. Tak sempat nak beli jam mahal2, nak beli kasut ma…

For your own good (and others) , nothing wrong if you become a hypocrite person

Image
Peace be upon you..
Mari kita buat drama.
Kau berkawan dengan A. Bagi kau, A memang budak baik. Abaikan lah sikap negative dia, sebab kau tahu, kau pon ade sikap negative. So, dalam berkawan, kau lagi appreciate positive attitude A. Negative dia kira halal lah.
Then, kau berkawan jugak dengan B. B pon baik jugak. But, sama macam A, dia pon ada sikap negative dia. Aku tak cakap bad attitude sebab bad is bad, negative doesn't means bad, it maybe attitude yang korang je tak berkenan kat hati. Orang lain cool, rilex je, kau yang lebih2 nak emo. Okey, back then, A pon berkawan dengan B jugak. Cinta tiga segi.. Ehh..ehh kau..
Someday, B ngadu kat kau pasal A. Ahhh..bosan betul kalau dalam friendship ni ade back-biting. Ok lah. Fine. Aku buat ayat baik sikit. Bukan back-biting tapi sesi heart-to-heart untuk meluahkan ketidakpuasan hati. So, sebagai kawan kau dengar je la apa yang si B ngadu. Then, kau tak komen ape. Malas la kan nak jadi batu api neraka. Asal B rasa lega dapat luahkan a…

Berkurangnya jumlah lelaki dan wanita gred A yang single

Image
Counted from event from fb (dunia canggih beb) , i think i got 20++ wedding invitations to attend during this school break. Fuhh.. so many. -_-" Sadly, i just can't attend them because my bro get married too. I really wish for it. You know it well, on ur friend's wedding, it's like mini reunion  with  ur buddy. I'm so excited to meet my coursemate, huha-huha and chatting with them. But, man can only make a plan, everything under Allah's will. Dear all, i can only send u my pray for your happiness and blessing from Allah. Hadiah masuk hutang eh.. Hahahaha..




Hambik. 4 couples geng Rx5 kahwin cuti aritu. Dengan batch leader skali naik sehh nok kawin. Hee. Sori muzani =P

Not to forget kawan2 PRP..

Jugak senior aku yang ala ala model..

Jenuh selongkar fb cari gambar kahwin diorang. Halal la ye fb..
Soory for those yang tak sempat aku stalk fb dia cai gmbr kawin..hee

My Po

"When we were five, they asked us what we wanted to be when we grew up. Our answers were thing like astronaut, president, or in my case… a princess.  When we were ten, they asked again and we answered – rock star, cowboy, or in my case, a gold medalist.  But now that we’ve grown up, they want a serious answer.
Well, how about this: “Who the hell knows?” This isn’t the time to make hard and fast decisions. It’s time to make mistakes. Take the wrong train and get stuck somewhere.  Fall in love, a lot.  Major in philosophy because there’s no way to make a career out of that.  Change your mind. Then change it again, because nothing is permanent.  So make as many mistakes as you can. That way, someday, when they ask again what we want to be… we won’t have to guess. We’ll know."





Baca novel cinta bukan bermakna korang jiwang okey..

Image
Aritu aku mintak cuti dan macam biasa, walau takde kawan yang seangkatan dengan aku yang turut same bercuti untuk aku ajak ronggeng perabis masa dan wang, aku suka pergi KL. Bukan untuk dating dengan yang teristimewa tapi cukuplah untuk luang masa layan anak sedara aku yang lately memang makin banyak modal nak potpet, jumpe adik beradik aku, gosip2 dan makan2 till stomach nak pecah! Then one day,aku window shopping la skit dengan adik aku. Tempat standard yang korang kena tunggu KTM bapak-lame-tak-hengat-kena-bersesak-berhimpit tu, midvalley -_-" Lepas dah bosan merayap, aku heret adik aku masuk MPH bookstores. Kalau partner berjalan aku okey, memang satu benda wajib aku akan buat, masuk bookstores. Biar tak beli pon tapi aku suka tengok2 buku. Paling common pon, usha magazine..

Pastu aku teringat aku nak cari satu buku ni sebab ade senior aku kat fb dok cite yang buku ni best giler plus sume orang yang komen pon cakap best. Aku takleh, aku jadi curious skit, pekebende la yang b…