Trip tu kadang2 jadi lagi BEST bila kita sebenarnya tak plan pon..

Tak caya? Cuba korang buat.Tapi aku tak nasihatkan korang buat camni kalau korang nak pergi obersi la.Naya nanti tido tepi jalan T_T

Sepanjang belajar dekat Uia, dan sepanjang tu jugak aku jadi blogger, memang entry banyak citer pasal aktiviti aku je. Gi bukak puasa kat padang aku buat entry, main bowling pon nak kepoh kepoh dalam blog, pergi berkelah pon bergedik buat entry, gebang dok cite pasal ARC naik gunung main kayak, main bola pon tak nak kalah, nak jugak buat entry. So, lately macam ketandusan aktiviti untuk di blog kan lantas aku menjurus kepada berkongsi idea dan pemikiran aku which is tak berapa nak suka eh den. Nanti tak jadi gadis misteri plak..Ewahh..sejak bile ko kesah pasal ni =P

Weekend lepas aku dan beberapa ketul PRP hrpz telah berjaya memboloskan diri ke Ganung kiteee. Nanananaa Ganung kite..ee..Asalnya memang tak plan pon. Memang tak plan langsung. Selasa ke Rabu camtu, diorang yang asal ganung sume nak balik ganung. Home sweet home lah katekan. So, prp laki ade la jugak yang nak follow g sane. Saje nak jalan2 diorang cakap, indirectly, menjemput kitorang ikut same. Khamis camtu baru decide nak join. Masa mintak permission dengan ma, ayat tak ley blah yang ma bagi.."G ganung sokmo, gewe orang ganung ko??" Adehh la ma aku ni, memang tak abis2 nak  fire aku bab2 relationship ni...

One of our concern is kat mana nak tido? Ade idea yang pompuan nak tumpang umah k Tehah pastu yang laki tumpang kat umah Pejan tapi nanti segan plak kat parents diorang. Name dah nak jalan jalan kan, tak kan la kul 9pm dah nak balik umah.. -_-" Maka, kitorang decide la nak overnight kat chalet. Here we go..Batu Burok Beach Resort. Ok ar kat situ. rm95 per night.Ade la jugak swimming pool \(^_^)/ Yeayyy!! Ehh..ehh..apsal excited plak budak tak reti berenang ni..hoho

Bila jadi prp ni, akak tak sangka la nyahh, jumpe geng yang suka berjalan camni. Tak pe la sesat 2 3 jam tu, biase ahh,..lumrah orang travel..kehkehkeh tapi i tetap rase seronok. hahaha..Seronok btol lah!! Ingat the whole life of prp akan jadi bored and buhsan tahap hape je dok ngadap slip, ubat dengan logbook. Ohh..emo ah cakap pasal logbook ni. Shuuhhhh shuhhh logbook..

Bla bla bla..xde idea nak cite..layan gambar ah jom..

                                                                                                                                                                

Still. Cantik pantai dia, tak macam pantai kat klate yang dah banyak terhakis. Tapi kitorang tak mandi pantai pon, geli geli je main gigi air tu..Tak paham kenapa orang cakap gigi air, aku cari gigi xde pon -_-"


Ombak die pon kuat gak..Owh..budak kecik tu anak sumi..Adam, cute tapi nakal..Biase la, budak2..




Warm up amik gambar..Ade ala ala anak bukit kt tepi pantai tu..

Sucikan lah hatimu wahai teman. Hahaha..Sori guys. This is so funny, i cant help to upload it..(Tahan gelak).. Ehem...


Konon la jadi covergirl untuk novel melayu. Bajet romantik kat tepi pantai..Ngahahaha..Blah la nea..=P

Pagi esoknye kitorang main volley pantai. Pastu main bola baling gak. Ni pon tak masuk dalam plan sebab memang tak bawak bola pon. Nasib baik Nurul g pinjam bola, berpeluh gak ar. Kalau tak, mata berpinar dok tengok matahari je la. Sun dah terduduk sebab team die teruk kena belasah ngn team aku. Hahaha..Ade rase nak rematch ke Sun? Wani plak main macam dah kena dera dah. Bapak ah bersungguh! Len kali bawak radio lak, buat poco-poco tepi pantai. Hahaha..

Assalamualaikum cikgu..!! Ni dia cikgu rombongan dan lawatan kami =P Ade gaya beb!


Kat Taman Tamadun Islam. Panas terik tapi gigih tak hengat pelancong2 sekalian ni dok amik gambar. Panas giler kot. Boley insaf tak nak buat dosa dan masuk neraka sebab tak tahan dengan panas. Tu baru panas dunia.. Hurmm...Nak masuk ni bayar Rm20, dia cover untuk ronda2 tengok replika masjid, naik river cruise , kupon makan and souvenir. Ok la jugak..^^



Lebih kurang 40min naik benda alah ni. Aku dah terbuai abes mase naik ni, nasib tak tergolek dalam sungai je. Plus air pon dok terpercik kat muka. Dengki taknak bagi aku tido..Last2 berjaya jugak aku bukak mata till the last second bot tu tiba kat jeti.

Pe klas g ganung tapi tak amik gambar masjid kristal kan?

Thank you sume. Makan dah la kenyang sampai nak terburai usus perut sebab kenyang giler. I'm having fun, hope korang pon same ye..Thanks Sun, Lan, Pejan, Fazi, Sumi, Hawa, Nurul and Wani..Lain kali kita jalan jalan lagi ye ^^

* Fazi, Nurul..nanti kita karok lagi ye dalam kete..Hapal lirik cepat!!

Comments

Konon la jadi covergirl untuk novel melayu. Bajet romantik kat tepi pantai..Ngahahaha..Blah la nea..=P

mmg beh gile ayat tu selok sy suko haha
Anea_hayati ♥ said…
Hahaha..abg Din..!! terkilan x sempat nk lawan boling ngn abg din..
xpe buleh repeat hehe. tp tahun ni sy main futsal blk lps 3 tahun tinggal. hasilnya sy dpt wakil uia utk sukan badan berkanun d tganu hehe Alhamdulillah. boling mmg xde bakat kot hehe. Ehh esok sy ada tonomen boling d gombak, doakan =D
Anonymous said…
len x bley gi jejalan agi ni..bgus btol ada org rjin wat post mortem..hehe

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....