Marah dan Bab 1

Aku, bukan jenis orang yang suka dan senang marah sebenarnya. Tapi sebab aku pon manusia, manusia biasa yang lemah, of coz aku tewas dengan setan durjana yang on the way nak tambah pengikut dia masuk neraka tu. Cess..celaka kau setan! Aku kalau dah achieve level marah sampai aku start masuk ke bab 1 tu, kire memang tahap aku dah tak bley nak tolerate la dengan marah aku tu. HAHAHA..Eh..korang tau ke ape tu bab 1?? Kalau tak paham-paham jugak lepas korang pikiq sampai dahi korang berkerut 4 juta, leave a comment, nanti aku tolong pahamkan korang. But, korang sume orang cerdik pandai, sure korang tau kan ape tu bab 1..hoho..

Dan sekarang aku memang tengah panas. Lagi panas dari cuaca kat luar nuh kalau aku pikir pasal satu benda ni. Tapi, thank you Allah, aku still boley tahan. Boley tahan rasa geram, rasa nak marah aku, nak bambumbam orang tu. Aku nak let it go lah. Tak nak pikir ape dah. Aku nak try jadi orang yang takde perasaan, nak start jual-ikan biar busuk hanyir satu hospital. Biar ah. Nanti aku terima je kalau kena marah sebab aku let go kan benda tu. Dah. Malas. Aku penat..

Sumber
Orang selalu cakap, Nabi pon ampunkan umat, apetah lagi kita. Pastu ade tu laju je mulut tu nak menjawab..'Aku bukan Nabi. Aku tak mulia macam Nabi nak maafkan dia tu'..Well..Dah sedar diri ko tu tak mulia macam Nabi, ko nak jadi riak dan lagi besar diri dari Nabi ke sampai tak nak maafkan orang kan?? Allah elok2 dah pilih Nabi untuk jadi role model, nak jadi takbur taknak ikut lah plak kan? Rasa macam kena kat diri seniri je sebab tak banyak bersabar dan tak nak maafkan orang yang menyusahkan hidup aku.Huhh...Start this moment, aku nak hadapi kesusahan dan kesukaran aku dengan SENYUM je. Kena marah pon ^_^, orang keji pon ^_^, orang kutuk pon ^_^ , orang buli pon ^_^...because many good things come with smile.

Change for good..

Comments

sasuke said…
nape ni anea..cecite cecite..
Anea_hayati ♥ said…
Sasuke..haha

xley cite kt sini..open maa.

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....