Earth HOur dan aku..

 Peace be upon you..



Minggu lepas dunia ni dok sibok dengan Earth Hour. Masa tu aku tengah berpoya poya dengan family kat kL. Buat sedikit boolayan la dengan benda ni. Time tu kitorang blah dari rumah, g kuar makan kat luar. Layan ikey singgang, budu, colek kerang.Pergh..meleleh~

Masa tu memang boley tengok la KLCC 'hilang' sekejap dari mata Malaysia. Macam ni..


Great effort la bagi aku sebab boley jugak bagi kesedaran sikit kat manusia makhluk pemusnah untuk sedar diri dan sayangi Bumi tapi aku konpius jugak, bukan  ke sepatutnya semua alat-alatan elektrik kena tutup time earth hour ni? Earth Hour bergelap bukan main tapi syok je dok layan tv, main game. Ceh..

Sekarang ni aku plak tengah continue support Earth Hour but bukan setakat hour je..dah berHOURSSSS dah ni..!! Khamis lepas aku off petang nak g kerja malam. Time tu jugak nak blackout. Candle light dinner ngan parents aku. Nasib tak g kerja dengan blouse dan tudung kain Dubai. Harini plak aku midnight off sebab active call semalam. Haadoooiii..lagi sekali die nak suh aku support Earth HourSSSS ni..Dan macam biasa la aku hebat, tak macam korang, totally shut down and turn off  the electricity..Panas gilleeerrrr...!! Dah la kena jimat air sebab guna generator untuk pump air..Grrr..

Ok. pass. Bateri laptop ni tinggal lagi sejam je.Berkecai impian aku nak layan korea..

Bye!

Happy Birthday kanak-kanak ribena April: Ilani, Dayah, Jiha, Jue, Ray..
April people is AWE...wait for it...SOME..! =)
and suku abad is great..^^

Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....