Posts

Showing posts from April, 2011

Tq K Ty yang sweet ^^

Image
Got my birthday card from beloved sis-in-law..Tq K Ty..^^

Birthday wishes yang buat aku nak sambung master..haha,.*berangan*

Save journey ye semua =)

Marah dan Bab 1

Image
Aku, bukan jenis orang yang suka dan senang marah sebenarnya. Tapi sebab aku pon manusia, manusia biasa yang lemah, of coz aku tewas dengan setan durjana yang on the way nak tambah pengikut dia masuk neraka tu. Cess..celaka kau setan! Aku kalau dah achieve level marah sampai aku start masuk ke bab 1 tu, kire memang tahap aku dah tak bley nak tolerate la dengan marah aku tu. HAHAHA..Eh..korang tau ke ape tu bab 1?? Kalau tak paham-paham jugak lepas korang pikiq sampai dahi korang berkerut 4 juta, leave a comment, nanti aku tolong pahamkan korang. But, korang sume orang cerdik pandai, sure korang tau kan ape tu bab 1..hoho..
Dan sekarang aku memang tengah panas. Lagi panas dari cuaca kat luar nuh kalau aku pikir pasal satu benda ni. Tapi, thank you Allah, aku still boley tahan. Boley tahan rasa geram, rasa nak marah aku, nak bambumbam orang tu. Aku nak let it go lah. Tak nak pikir ape dah. Aku nak try jadi orang yang takde perasaan, nak start jual-ikan biar busuk hanyir satu hospital. Bi…

Trip tu kadang2 jadi lagi BEST bila kita sebenarnya tak plan pon..

Image
Tak caya? Cuba korang buat.Tapi aku tak nasihatkan korang buat camni kalau korang nak pergi obersi la.Naya nanti tido tepi jalan T_T
Sepanjang belajar dekat Uia, dan sepanjang tu jugak aku jadi blogger, memang entry banyak citer pasal aktiviti aku je. Gi bukak puasa kat padang aku buat entry, main bowling pon nak kepoh kepoh dalam blog, pergi berkelah pon bergedik buat entry, gebang dok cite pasal ARC naik gunung main kayak, main bola pon tak nak kalah, nak jugak buat entry. So, lately macam ketandusan aktiviti untuk di blog kan lantas aku menjurus kepada berkongsi idea dan pemikiran aku which is tak berapa nak suka eh den. Nanti tak jadi gadis misteri plak..Ewahh..sejak bile ko kesah pasal ni =P
Weekend lepas aku dan beberapa ketul PRP hrpz telah berjaya memboloskan diri ke Ganung kiteee. Nanananaa Ganung kite..ee..Asalnya memang tak plan pon. Memang tak plan langsung. Selasa ke Rabu camtu, diorang yang asal ganung sume nak balik ganung. Home sweet home lah katekan. So, prp laki ade…

I'm 25 years young!!

Image
2 3 minggu yang lepas, Sun (sebut Sun bukan Sun matahari tu ye tapi Sun yang S.U. N) Adeh, beriya plak explen nama Sun. Okey, abaikan, sambung cerita. Sun merangkap bos PRP kt hrpz jemput la aku ke rumah dia, ade buat bbq skit. 15/4. Dalam hati aku, wahh..sun ni nak celeb besdei aku ke? Bapak ah terharu giler..haha. Manusia bajet je aku nih -_-"  Later on baru aku tau yang diorang bukan tau pon besdei aku sebab dah lama dah remove info tu dari FB. Lain la gigih giler cari IC kat DIS semata mata nak tau besdei..Haha..Tengok, makin bajet minah ni..Menyampah i~
Bagi aku, tak kisah sapa ingat sapa tak ingat besdei sebab aku tau, bila dah makin tua ni, banyak benda nak kena ingat. (Ayat nak back up diri bila kadang2 lupe besdei kawan seniri..hohoho..) FB memang banyak membantu in term of nak remind orang pasal besdei sape2 kan? Tapi entah, macam tak best plak bila kat wall penuh orang dok wish hb2u ( happy birthday to you, gedik nak ikut trend orang wish birthday kat fb guna shortform …

Bukan senang nak jumpa lelaki berJURUS zaman sekarang, so, kalau jumpa dan dah bersedia, baik anda TERUS TANGKAP!!

Image
Panjang maut tajuk ni. Tak ley blah..
First ward yang aku attach untuk Ward Pharmacy dulu adalah female surgical ward. So, rata rata patientnya, bukan rata2 tapi sume patient is bergender FEMALE lah kan. Nama pon female ward. Ape la..Yang masuk situ adalah mak orang, nenek orang, isteri orang, anak perempuan manja daddy, adik pompuan abang, kakak orang, makcik sedara orang, makcik dua pupu, moyang, opah perempuan, semua semua lah. Masa ward round dengan Pharmacist ward yang aku attach, dia bagitau aku.. " Nanti awak mesti perasan something"  By the time she said that, aku tak perasan pape pon, maklumlah, 1st day masuk ward, muka blurr tahap cipan kaler biru pink, dalam kepala otak pikir, ape malang nasib aku nak kena masuk ward and kejar target berlambak haram bukan senang nak achieve ni...-_-" Pastu dia pon tunjuk kat satu patient ni.Umur dalam lingkungan 50-an nak dekat 60-an lah..
As usual, dengan ala ala bajet innocent, aku tanya balik kenapa??? Dia tanya aku balik, am…

Earth HOur dan aku..

Image
 Peace be upon you..


Minggu lepas dunia ni dok sibok dengan Earth Hour. Masa tu aku tengah berpoya poya dengan family kat kL. Buat sedikit boolayan la dengan benda ni. Time tu kitorang blah dari rumah, g kuar makan kat luar. Layan ikey singgang, budu, colek kerang.Pergh..meleleh~

Masa tu memang boley tengok la KLCC 'hilang' sekejap dari mata Malaysia. Macam ni..


Great effort la bagi aku sebab boley jugak bagi kesedaran sikit kat manusia makhluk pemusnah untuk sedar diri dan sayangi Bumi tapi aku konpius jugak, bukan  ke sepatutnya semua alat-alatan elektrik kena tutup time earth hour ni? Earth Hour bergelap bukan main tapi syok je dok layan tv, main game. Ceh..

Sekarang ni aku plak tengah continue support Earth Hour but bukan setakat hour je..dah berHOURSSSS dah ni..!! Khamis lepas aku off petang nak g kerja malam. Time tu jugak nak blackout. Candle light dinner ngan parents aku. Nasib tak g kerja dengan blouse dan tudung kain Dubai. Harini plak aku midnight off sebab active c…

Liking him ^^

Image