The Day-Off

Tak pernah hayat aku kerja mintak off hari Selasa. Wah kao Hanan, dah tak workaholic nampak, dah pandai claimed off. Well done bebeh. Nasib la, kalau tak claimed, bukannyer duit dalam bank makin banyak. $$_$$..Tujuan asal amik off bukan nak rilex jadi surirumah sementara tapi hajat nak pergi wedding long lost friend kat area Tanah Merah Jeli. Entah. Aku sumpah failed bab bab geografi dan koordinat bumi nih. Tapi kad tak sampai, aku pulak sorang2 nak gi sana, risau pulak tibe2 kalau jadi pape sekor2 camtu. Kalau area Kb ni takpe jugak. So, end up aku tersebik kat umah *Frust* sebab tu memang tujuan utama amik off. I wish u happiness Along..Sori =(

Untuk jadikan day off aku ni bermakna, aku serang bank islam dan maybank arini. Setel jugak urusan bank. Lega. Sejak kerja ni, banyak pulak kena pergi bank tapi dalam banyak banyak bank yang aku deal, bank M (bukan nama sebenar) paling lembab! Siyes aku cakap. Kalau tak dok sane sampai sejam memang tak sah. Padahal beza no ko dengan no kat kaunter dalam 3 angka je. To be dated, sekarang sume kad ATM aku dah jadi VISA debit card. Ohh myyy God, shopping sakan la pasni. Hancus berkecai sume impian nak saving. Hohohohoo. Tolong selamatkan aku dari bahana nafsu shopping!!

Eh..esok hari Ahad ke?? 'Cuti' di tengah tengah weekdays ni buat aku jadi konpius dengan hari plak. Ahad memang cuti la wei? Hey, KELATE mane cuti. Kecoh nak kritik aku..

Done!

Bye. Assalamualaikum. Tak jawab berdosa, jawab nak kat saya..Sound familiar???

Comments

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....