Posts

Showing posts from March, 2011

Nama

Anak sedara: Tok Bah cakap nama saya Amalina ( sambil senyum senyum gelak sikit2)
Mak sedara: Ehh..bukan ke? Dah tu nama awak ape? ( Saje provoke budak kecik)
Anak sedara: Nama saya Tengku Amalin Fatni..(Gaya yakin tak ley blah)
Mak sedara: Oooo..Assa nama ape?
Anak sedara: Assa, Tengku Alissa Fatnin..
Mak sedara: Oooo..abis tu nama saya plak ape??
Anak sedara: Emmmm ( Muka berfikir maha serius) Nama awak Tengku CIKNEA Fatni...
Mak sedara: HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Berkoya..

Image
My wedding cake..


Ok fine. Aku tau majlis aku lambat lagi tapi perghh..kek ni comey giler weh!!

Hahaha..padahnye bercuti..God..i really love holiday..

Salah aku ke??

Aritu aku call operator mintak extension no Dr XXX untuk confirmkan something regarding prescription. Salah satu keje pharmacist, nak kena confirmkan dengan dr aka prescriber dulu kalau ade problem dengan prescription (Slip ubat) before bagi ubat kat patient. Bile dr tu angkat, macam biasa aku introduce diri and confirmkan betul ke dr yang aku nk contact tu. When he/she say YES, ape lagi, laju la aku explain pasal patient ni camni, ubat ni camni, so...bla bla bla..

Tak sempat aku abis nak story dr tu dengan kereknye cakap..
"HELOOOOO...I dah lame tak prescribed medication, u salah dr! Dah berapa kali I kena called bla bla bla bla..I cukup offended bla bla bla.."
OO mak kaooo..Berdesing telinga aku. Memang tak payah bagi normal saline ear drop dah, konfem xde wax!

Yang nak melenting sangat pe hal? Rilex2 sudah dr. Mane la nak tau kalau kat hospital tu ade 10 ketul dr yang name same or lebih kurang. Tak kire lagi yang main sign je tak chop, ingat aku ni pandai buat silap mata k…

The Day-Off

Tak pernah hayat aku kerja mintak off hari Selasa. Wah kao Hanan, dah tak workaholic nampak, dah pandai claimed off. Well done bebeh. Nasib la, kalau tak claimed, bukannyer duit dalam bank makin banyak. $$_$$..Tujuan asal amik off bukan nak rilex jadi surirumah sementara tapi hajat nak pergi wedding long lost friend kat area Tanah Merah Jeli. Entah. Aku sumpah failed bab bab geografi dan koordinat bumi nih. Tapi kad tak sampai, aku pulak sorang2 nak gi sana, risau pulak tibe2 kalau jadi pape sekor2 camtu. Kalau area Kb ni takpe jugak. So, end up aku tersebik kat umah *Frust* sebab tu memang tujuan utama amik off. I wish u happiness Along..Sori =(

Untuk jadikan day off aku ni bermakna, aku serang bank islam dan maybank arini. Setel jugak urusan bank. Lega. Sejak kerja ni, banyak pulak kena pergi bank tapi dalam banyak banyak bank yang aku deal, bank M (bukan nama sebenar) paling lembab! Siyes aku cakap. Kalau tak dok sane sampai sejam memang tak sah. Padahal beza no ko dengan no kat ka…

T.A.F the second

Image
Baru aku perasan yang dulu aku selalu je dok post pasal anak sedara aku yang sulong, Mek Lin. Ehh..da jadi mek pulak..Actually aku dah berjaya kumpul 4 orang anak sedara. Yeayy!! (Ntah pasai ape ciknea pulak yang terlebey excited) This year, it's going to be 5. InsyaAllah..

Kenalkan, lil sister of Alin, Tengku Alissa Fatnin..aka Assa




Aku yang bukan lagi aku..

Image
The old 'Hanan Hayati' macam dah hilang and i wonder 'where' did she go..*sigh*

Makin lama makin rasa tak jadi diri sendiri, terkapai kapai mencari identiti diri, conflict of identity, clash of personality..papelah..Hurmm..Threshold kesabaran macam dah makin goyah, senang nak rasa geram but still, i hold it back, wishing that everything will be fine. Allah with me and surely He will always be..Because of Him, i'm getting stronger. Oh Lord, lend me your strength..

Sometimes i can be oversensitive, easily get 'allergic rhinitis' just because an attack from a small tiny 'pollen'. Sometimes i can be hard, such an iron lady yang takde perasaan pon, kalau benda nak jadi, jadilah..I dont care.

Hanan, people will change, today he is Ali, tomorrow he might be Abu, the next day, you will meet Ahmad..And so you..Gross~

Last night, i went to shopping, again, alone and lonely. No friends to joke and laugh, no change of opinion, no ur-drink-is-my-drink, no psst p…