This CNY

Update blog dengan perasaan geram kat adik aku sebab dia gantung beg make up lenjun-basah-bejerut-baru-basuh kat kipas. Habis air menitik. Cehh. Nasib baik bilik 'baru' aku ni guna lantai moden yang tak rosak kalau kena air. Hahaha.. Sambil mata tak lepas tengok anak sedara aku lena tdo lepas hentam ubat batuk, aku siput siput je update blog ni. Sian plak. Budak tu immune sistem lemah skit, senang nak demam, selsema, batuk kahak sume. Tak lama pastu dia terjaga sebab adik dia datang kacau. Gasak la ko budak, ur cik nea nak update blog. Korang gocoh la dua orang.

Happy Chinese New Year all..!! *Nada Girang* Wei sejak bile ko jadi Chong Ha Nan ni ( Chong jugak pilihan, Chong Wei la katekan :P) Kata Satu Malaysia, kaum mana yang raya aku excited je sambut, Cuti free kot. Ahaks (Gedik la cmni). So, raya ni sume adik berhadik aku balik kampung, aku je degil keje bersungguh taknak balik kampung. Biase la. Orang workaholic. Blah la lu..Padahal ko memang dok kampung, nak balik kampung kejadah ape lagi..Bahahhahaaa :P Selamat pulang semua. Gumbira betul lah saya! \^_^/

Pagi tadi aku bangun dah agak lewat, pastu memang slow motion tahap tenuk la bersiap, tengok jam, pehh..baru 7.15am! Malas nak gerak awak tapi sebab bosan sangat, aku pon drive la jugak. Tuah plak menyebelahi aku, traffic light sume hijau! Drive thru sungguh. Pastu aku baru perasan, jumlah pengguna jalan raya dah semakin berkurang. Dah cuti sekolah + orang dah start cuti CNY -_-" Ciss..punye taknak sampai awal. tup tup 730 aku dah sampai hospital! Terpaksa la jadi orang skema pergi breakfast beriya dan punch card awal. Jauh ciri2 prp attach dekat store. Hahaha. Btw, hospital sangat AMAN hari ni..=P

Banyak orang kahwin CNY ni. Jangan berani tanya majlis aku bila, kang aku lempang sampai berpusing kepala 40kali..! Heh..Gurau je. Aku kan gadis melayu terakhir. Lemah lembut sopan santun gitu. Sila muntah sekalian.

Anyway, Jumaat ni majlis bertunang abang aku. Tambah lagi ahli keluarga aku ^^

Bye! Masa untuk makan..

Comments

mera nam jijah said…
mung nok nikoh bilo? bilo?bilo?bilo?

dok eh, perlu ko nok oyak aku jemur beg makeup kipas?

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....