Posts

Showing posts from February, 2011

Kenduri

Suatu petang, ma tanya bila nak kahwin..Taun ni dah 25, patut dah bla bla bla bla.. As usual, cari point la nak lari topik..
Anak: Ma, oghe nok beli anok lembu la sekor ko 2 ekor ko. Dey molek besar, buleh wak bekwoh. Jimat pitih..
Ibu: Hish. Tok soh dok ngarut la. Sapo nok jago. Mung nok ko pagi2 g tambat lembu, balik kijo g heret lembu. 
Anak: * Tengah bayang* Hahahaa.. Cam cool jugak tuh 

Insomnia

Di mana dia??
Question with silent answer.. *Just praying*

Do you care ENOUGH about ur antibiotic???

Image
Assalamualaikum..
Ehem..out of sudden terasa terpanggil untuk buat entry berunsurkan ilmiah. Rakyat Malaysia kan baca 2 buah buku je setahun. Bahan2 ilmiah dipinggirkan, buku picisan je kami baca. *Pergh.terasa aku nyahh* Tapi takpe, aku tau rakyat malaysia hebat berblogging. So, dengan blog la bley educate people yang PANADOL itu PCM. Dan 'mereka' adalah same. Okeylah, skip semua mukadimah panjang berjela tak bermakna, i'll straight to the point. Waallahhh..
Pernah tak you all or any family members being prescribed with antibiotic?? Mungkin pendispenser tu tak specifically mentioned that it is antibiotic (dishortformkan as abx sepanjang perbicaraan dalam blog ini, harap maklum), so untuk memudahkan korang kenalpasti ubat tu adalah abx, usually, kat label tu dia akan state 'Habiskan ubat ini mengikut arahan'. 
Kelatecally speaking "Ubat ni keno makey perabih deh mokcik lagu2 mano pon.segho segar sihat molek pon keno makey perabih jugok"
Kenapa? Kenapa ke…

Ngate aku lagi..

Orang kata aku suka amik cuti. Raya pon aku cuti sampai genap seminggu padahal aku cuti 2 hari je. Yang lain sume kerajaan Malaysia siap2 bagi cuti kat aku plus rezeki aku kerja malam so dapat midnight off on the next day tu. Cett sungguh. Suke hati je ngate kat aku yang suci murni ni. Aku malas je nak g sound depan depan sebab aku cool. Hell yeh..aku memang pandai berlagak cool. Hahahahahaha..Pastu lepas perasaan kat blog. Sangat tak cool and penakut lah kao! Benci...! Sebenarnya aku teringin jugak nak jadi manusia outspoken ni, sampai orang pon tak berani nak mengata lebey2 sebab takot kena laser ngan aku. MUUAAHAHAHAHAHAHAHAHA.. *Gelak setan puas hati tahap 10 petala langit* tapi aku tak macam tu. Sume bende aku nak pendam. Manusia sedih lah kau ni..
Sebab orang cakap aku suka cuti. Hambik. Memang aku nak cuti betol lah. Gumbira sungguh! Lepas amik off pon still ade 95jam lagi nak claim .Bahagi 9jam still ade dalam 10 hari untuk mintak off..Yippee..^^
Esok last day keje untuk ming…

This CNY

Update blog dengan perasaan geram kat adik aku sebab dia gantung beg make up lenjun-basah-bejerut-baru-basuh kat kipas. Habis air menitik. Cehh. Nasib baik bilik 'baru' aku ni guna lantai moden yang tak rosak kalau kena air. Hahaha.. Sambil mata tak lepas tengok anak sedara aku lena tdo lepas hentam ubat batuk, aku siput siput je update blog ni. Sian plak. Budak tu immune sistem lemah skit, senang nak demam, selsema, batuk kahak sume. Tak lama pastu dia terjaga sebab adik dia datang kacau. Gasak la ko budak, ur cik nea nak update blog. Korang gocoh la dua orang.
Happy Chinese New Year all..!! *Nada Girang* Wei sejak bile ko jadi Chong Ha Nan ni ( Chong jugak pilihan, Chong Wei la katekan :P) Kata Satu Malaysia, kaum mana yang raya aku excited je sambut, Cuti free kot. Ahaks (Gedik la cmni). So, raya ni sume adik berhadik aku balik kampung, aku je degil keje bersungguh taknak balik kampung. Biase la. Orang workaholic. Blah la lu..Padahal ko memang dok kampung, nak balik kampun…