Bila duit takde mula la rasa nak beli macam macam..


Siyes, rasa smart giler camera ni. Kenapa tak DSLR je?? Taknak ah, aku nak camera yang boley amik high quality shot ala ala DSLR tapi compact and senang nak usung ke hulu ke hilir. DSLR is too bulky la kan.

In a meanwhile, i'm going to end my ward pharmacy attachment. Waa..sangat girang weh!! Lompat..Lompat..Lompat apek lompat..hahaa..macam dlm cite p ramlee tu plak. Ecly, masa dalam ward, aku selalu kena dengan specialist..kuang kuang. Bukan kena bebel and marah macam yang HO selalu kena tu..Erk..Dont reveal that tapi aku kena tetttt..Hahahaa..Belom pape dah gelak..Minah senget betol..

Okey.kisah nyer camni, bila diorang nak tau any info pasal drug, they will asked pharmacist around. Aku la yang kena, (besides my preceptor). When i was busy and buat kelam kabut to open my Lexi-Comp drug info book yang like-hell berat and gedabak nak mampOs! die akan cakap, u need to have this la, die pon tunjuk la handphone canggih beliau yang berkenaan. Sorry la, aku pon xley nak recognize pe jenis smartphone yang dia guna. Pastu aku buat bodo je..hahaha..sengih cam yang aku biasa buat bila speechless, tak tau nak jawab pe. Kalau aku menjawab takde duit, tak mampu kang, mampus kena syarahan free plak. Pastu, terus aku bagi jawapan kat dia. Saje nak kuar topik.. Kehkeh..Well, lantas aku yang guna buku ni jugak yang menjawab persoalan. Cewahhh..nak cakap ape anea?? Hahahaa..korang pepaham la seniri..

Bukan sekali dua ah aku kena, memang berkali kali jugak la..Tapi nasib la, kena kat aku yang hati batu ni, bukan nak terasa..Haahaa. Ade sekali tu, diorang mintak tolong kira Clcr (creatinine clearance). Sume HO dok kira guna smartphone, aku je, pharmacist cabuk ni je yang dok ketuk ketak dengan calculator scientific aku, yang baru beli sebelum aku nak masuk keje, before ni pau kawan aku yang budak medic punye..haha..Thanks Yuyu, 3 tahun++ calculator tu berkhidmat kat aku *selingan* Pastu, aku jugak orang first yang bagi value. Well..ape niat ko cite ni anea?? Hahaa..again, korang bijak pandai, pikir arr seniri..=P

Belum masuk lagi bab aku argue pasal antibiotik guidelines sume.Orang lain sume dok rujuk dengan hp, aku je..hambik, reveal terus buku NAG yang aku dok kepit sana sini. It was fun! Really..hahahaa

Bukan aku tak nak beli. Ikhlas, teringin la jugak, tambah lagi lepas nak abis ward ni lagi buat aku rasa PENTING nak kena beli. Padahal, time ward la banyak nak guna kecanggihan teknology ni tapi lepas ward baru aku nak beli. Pity u..@_@

Ecly aku da lama pikir nak beli ni..

Digi did offers a good plan for iphone 4 when i compared it with maxis. Tapi bila aku pikir balik, susah jugak nak dapat coverage digi kat bumi kelantan yang moden dan serba canggih ni.Ehem.Hehee

Lagi buat aku tangguh nak beli, salah satunye, aku nak tunggu white iphone 4. Bila nak available ntah..(one more reason to save money..isn't it) :P

Mungkin smart and mungkin tak..

Tak total up lagi nafsu nak jangok kete, bagi pakai skirt ngan tambah bontot skit..hishh
Yang pasti, aku kena berjimat dan kumpul duit banyak banyak. $$$$

Sape nak teman aku pergi TESCO?? Ehhh..bukan kau nak..

Comments

Tinta Muslim said…
Lumix LX 5 mmg terbaek hanan...saya dah pakai n memang puas hati la...i love it...

Popular posts from this blog

...

Drive kereta automatik guna DUA KAKI dan....