Posts

Showing posts from January, 2011

Hantaran Al Quran

Image
Kepada mereka2 yg nk menghantar dan menerime hantaran...fikir2kan..

“Sayang, tengok nih. Cantiknya AlQuran nih. Warna keemasan. Sesuai untuk kita buat hantaran” pekik Jamilah kepada Nabil...

“Sini pun cantik juga. Warna unggu keemasan. Mana satu kita nak beli nih” balas Nabil.

Mereka sedang asyik mencari bahan-bahan untuk dibuat hantaran. Tinggal satu lagi yang masih dicari-cari iaitu AlQuran yang bakal dijadikan hantaran.

“Tapi, yang ni lagi best, ada terjemahan arab” keluh Jamilah.

“Ala, awak bukan reti pun bahasa arab” jawab Nabil. Tergelak Jamilah. Berbahagia rasanya dapat calon suami seperti Nabil. Prihatin.

“Apa yang saudara cari tu. Nampak seronok saya lihat” tegur pakcik berbaju putih. Jaluran baju ke bawah menampakkan lagi seri wajah seorang pakcik dalam lingkungan 40-an.

“Oh, kami cari AlQuran. Nak buat hantaran. Maklumlah, nak bina masjid” sengih Nabil. Jamilah ikut senyum tidak jauh dari situ..

“Oh. Bagus lah. Adik selalu baca waktu bila?” pakcik men…

Misi yang tertangguh

Image
Bila da abis posting kat ward, ni salah satu aim aku..Jeng jeng jeng jeng.. . . . . . . . . . . . . .
Lets count the pennies. Takdok keje sungguh..!
Btw, korang da ada insurans tak? Boley survey Etiqa Takaful kalau korang berminat. I'll introduce a good agent for u.. (Matmin, ade komisen x? )

Okeylah..Good bye bye dulu. Kena packing pulak. Genting..here i come bebeh..!! ^_^


Best kan kalau cuti ni. Korang tak rase best ke??

Bila duit takde mula la rasa nak beli macam macam..

Image
Siyes, rasa smart giler camera ni. Kenapa tak DSLR je?? Taknak ah, aku nak camera yang boley amik high quality shot ala ala DSLR tapi compact and senang nak usung ke hulu ke hilir. DSLR is too bulky la kan.

In a meanwhile, i'm going to end my ward pharmacy attachment. Waa..sangat girang weh!! Lompat..Lompat..Lompat apek lompat..hahaa..macam dlm cite p ramlee tu plak. Ecly, masa dalam ward, aku selalu kena dengan specialist..kuang kuang. Bukan kena bebel and marah macam yang HO selalu kena tu..Erk..Dont reveal that tapi aku kena tetttt..Hahahaa..Belom pape dah gelak..Minah senget betol..

Okey.kisah nyer camni, bila diorang nak tau any info pasal drug, they will asked pharmacist around. Aku la yang kena, (besides my preceptor). When i was busy and buat kelam kabut to open my Lexi-Comp drug info book yang like-hell berat and gedabak nak mampOs! die akan cakap, u need to have this la, die pon tunjuk la handphone canggih beliau yang berkenaan. Sorry la, aku pon xley nak recognize pe j…

Tolong diagnose aku..

Chief complaint: Loss of interest x 3/7

History of present illness:
-Boredom x 1/52 ago
-Lethargy for 1/12
-not motivated to do job and reading for past few days
-Insomnia and always wake up early morning, thus end up of not enough sleep and feel sleepy most of the time
-increase oral intake, take breakfast and superduper lunch during lunch break, taking meals for tea time and never miss dinner and supper ~ abnormal diet
-Short term memory lost - always forgot what she planned to do eventhough she just mentioned about it, and increase frequency of leaving stuff behind (Duhh..penat aku kena patah balik untuk amik barang)


Past Medical History: Alhamdulillah, so far granted with healthy body

Past Rx History: nil (Memang jenis liat nak makan ubat even it is just a PCM, name je pharmacist minah ni =P)

Social/Family History:
-nonsmoker and really hate smoker. Yes i do! Especially those who smoke in crowd and those with kids. Please la bro, kasi can la budak tu nak hidup lama sikit. *Tibe2 nak …

Aku yang tertinggal..

Tak dapat join wedding Jiha and Hadi T_T Sedih woo sebab both are my classmate so attending their wedding would be like our reunions la kan. Tapi nak buat cane, kerja punya pasal. To Jiha and Hadi, wish u happiness forever. May Allah bless u always..^^

Hmm..Macam banyak benda nak post tapi as usual la, bila takde masa, idea datang mencurah curah ibarat ladang gandum tapi bila lapang je, hampeh idea nak ade.

Orait semua, take care. Jangan main hujan. Tidur pasang ubat nyamuk. Kurangkan mangsa demam denggi..

Assalamualaikum ^^