Posts

Showing posts from 2011

2011 will say goodbye. How thing is going on IIUM Rx5 ??

Image
Well.

I mean in terms of status okay =P Ehem.


Jom kita tengok sape yang kena tinggal. HAHAHA. *evil laugh*



Oh no. The most taken from our batch is from brother's side. -_-"

So ladies, bile nak challenge brother ni. Haha.

Surat-pendek-untuk MAR, SHIFAA, JIJAH, MIDA.

--> Bila lagi nak buat temuduga memilih calon? =P You should know what i mean..!!

. . . . . . . . . .



I heart you.

Happily Married Atiq+Padlan ^^

Image
Rx5 the girls..








Ek enaa kau. Ni sume gambar syok seniri je. Mane gambar pengantinnye..?? Menyampah btol..!

Haha. Jap. Mood tengah rindu kawan2 nie.




Ni haa pengantin. Ceria tau kaler die. Bravo atiq..! =)








SELAMAT PENGANTIN BARU ATIQ lurve FADLAN SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE SYURGA
^_^




Magic Cinta

.
. /

sqrt(cos(x))*cos(400 x)+sqrt(abs(x))-.07)*(4-x*x)^0.01, sqrt(9-x^2),-sqrt(9-x^2) from -4.5 to 4.5

Open your google.

Copy and paste the above formula.

Google search it.

^_^

" Love the heart that hurts you, but never hurt the heart that loves you " . . . . . . . . I don't wanna lose you.

Aii..budak-budak -__-"

Image
Amende ape ni weh??
Bihun gumpal ? 
Rambut uban Ma Tok yang gugur ?
Benang ?
Tali rafia ?
Salah. Sume salah...
Kalau korang dapat teka, aku bagi singgit. Tunai. Gaji naik taun depan tapi nak bagi singgit je. Ceh. Taik idong masin betol. Ok ape. Singgit dah boley gune wat masuk public toilet yang bayar 30sen per entry at least 3 kali dah tau. Kohkoh. Macam takde contoh lain. Ape daaa..
Okay. Bagi korang view dengan lagi clear. Siap aku enlarge. Bagi BESAUUUUU sikit. 



Amacam? Dah boley teka belom??
Aritu, balik aje dari ronggeng dengan Kojah kat midvalley, aku tengok anak sedara aku dok main bende tali-tali ni. Aku wat rilex je. Tapi lame-lame rase tak sedap hati. Lepas aku 'rampas' dari diorang, baru aku realize, 'tali' ape yang diorang main.
Argh..Nak marah tak ley. Bukan jalan pon marah budak-budak ni. Bile aku tanya sape buat, si alin cakap alisa. Alisa plak bukan tahu die kena 'tuduh' dengan kakak die tu. Tau sangat. Alisa tu mengikut je ape yang kakak di…

Thank You Allah..

I am so happy today..! ^_^ 
Terima kasih Allah, for everything. For everything.
I pray, everything is going well. Ameen.


.. . . . . .

Gemar

Image
Simple, but nice. Lovely and peaceful. . . . . . . . . . .

Belanjawan 2012

30% simpanan dan pelaburan
40% bayaran balik pinjaman, bayaran bil bulanan tetap: telefon, internet, sewa rumah, tabung haji
30% baru boley buat berjoli hoyeahh hoyeahh.. Hehehe *\(^_^)/*
Berimpian dan berharapan, portion untuk berbelanja tahun depan adalah macam ni.  Mampukah?? huhu.. Key point yang aku rasa boleh membantu untuk belanja macam ni ialah (abis skema ayat ni -__-" ) time masuk gaji je, seberapa pantas, terus bayar sume pinjaman dan bil-bil yang ade. Tolak terus untuk pelaburan dan simpanan tu, terus simpan dalam asb. So, dengan balance yang tinggal tu, tu je yang boleh belanje. Kalau dah terover budget tu, pandai-pandai la adjust dengan balance yang ade (makan megi everyday? ) HAHAHAHA.. . . . . . . . .

hUSband

Image
Husband, don't stand alone. There are US in you.
Dear future-husband..
When you pictures my defects, yet you still want to marry me. For Allah's sake, let me be your wife.





Sapekah budak ini?? Pakai anak tudung, dah la senget, rambut plak terjulur takleh blah. Iskk.

. . . . . . .

Jangan Caye Sangat Kat Patient =P

Image
Sumber
Told ya..
HAHAHAHA..

At the counter: When patient is always right

Image
My fellow pharmacist friends.
Do you agree?
I bet you do.
Present.

So far, setakat yang aku kerja dekat hospital jeli, tak penah lagi ade patient mengamuk sebab lama tunggu nak ambik ubat, sebab dapat ubat sikit which is bekal for 2 minggu je dulu instead of terus sebulan sebab stok ubat tak banyak, or kena tunggu kitorang call diorang balik sebab time tu stok ubat takde. 
Lepas je dispense, mesti dengan muka penuh bersyukur, patient cakap terima kasih kat aku, takpon yang pompuan hulur tangan nak bersalam. Macam sangat appreciate keje kitorang. Tak tau la kalau aku je perasan terlebih, but told you, jarang nak jumpe patient macam ni dekat hrpz. Hurm.. *wondering*
Past.

Almost everyday kena hadap patient yang stress sebab kena tunggu lame untuk ambil ubat. Kualiti dalam dispense ubat pon berkurangan sebab tau patient dah penat tunggu dan tak nak dengar pon kau cakap ape. -_-" Sangat tak puas hati kalau jadi camni. 
Ni 2 kes yang penah aku hadap, and aku rasa worst ever la.

This patien…

Hello and welcome

Stupidness

Salam Maal Hijrah 1433H

Image
" Be better than you were yesterday"
Selamat menyambut tahun baru, 1433 Hijrah.

Walau banyak pendapat yang timbul pasal doa akhir dan awal tahun ni, still saya rasa tak salah untuk kita berdoa. Kan? Kerana doa pon adalah salah satu usaha untuk berubah ke arah kebaikan.

DOA AKHIR TAHUN
Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib  pada akhir bulan Zulhijjah.
Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan
aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"  
DOA AWAL TAHUN  Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan  
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".


Hope tak lupe puasa sunat 10 muharram nanti. Sekarang asyik l…

Tukar Misi

Dulu kalau weekend, balik London nama glamer Lundang sebab nak lepak kat rumah, spend masa dengan kawan-kawan. Tapi sekarang balik rumah sebab nak pergi kb untuk menagih simpati mintak pinjam ubat -_-"

Ni lah kerja pharmacist yang serve dekat spital yang dapat bajet ubat setengah juta je bile orang len dapat berjuta-juta. Phewww..


Rasa macam dah 'hilang' muka. Takpe. Tak kisah. Janji patient tak putus ubat.





.
.

Mana aku pergi, di situ kau cari

Hey kau..

Ya..kau la..Sape lagi.. nada marah

Kenapa suka sangat folow aku eh?
Bape kali nak kena bagitau..
AKU TAK SUKA KAU..!! TAK SUKA..!! tengok..siap buat capslocks ni...Tak reti base lagi?

Kalau aku kat dapur, nak minum air, tibe-tibe kau muncul, dok sengih-sengih kat tempat aku simpan gelas. Terus takde selera aku nak minum. Jahat..!

Syok aku tengah tengok TV, WAJIB.. mesti ko datang menjengah aku jugak. Bajet adorable sangat la kan. Ingat aku suke? Tobat TAK SUKA. Makin aku focus kat TV tau..!! Padan muka kau..

Paling aku benci. Kau memang PERVERT abis. Aku nak masuk tandas pon kau nak ikut. Arghhhh..!! Gatai sangat nak mengintai orang wat po hah? Aku rasa nak tibai jeeeee....Tapi last2 aku simbah kau dengan air. *dengan harapan kau lemas* Hahahaa Padan muka!!

Tapi..paling salute obsesi kau kat aku ni, sampai dalam peti ais pon kau nak main ciku-cak-aaa ngan aku. Erk.. Giloo la kau ni..

Malangnya..kau memang takkan paham base pon kan..sebab kau seekor CICAK *nak eja name kau p…

The Awesome and Best Comedy-Drama-Series # HIMYM

Image
How I Met Your Mother
The first time i heard about it from my friends i was super duper much clueless. What the?? How i met what?? Best sangat ke? During that time, i've lost my interest to watch drama series regardless it was korean dramas, japanese dramas or taiwanese dramas. I put my prime interest on movies like horror movie, action or maybe the trilogy one, which in turn, need less time to spend whenever I want to finish the storyline.

The more they talk about it, the more they trigger my sense of curiosity. Iskk..ini tak boley jadi, what's so special about the sitcom. Sungguh aku tak puas hati. Then, I asked a copy of it from my friends, and they give me a bunddle of HIMYM series..!! From Season 1 till Season 5. If I not mistaken, now HIMYM is already in Season 6 and to further continue to Season 7 and 8. Surprisingly, I managed to stay up all night long just to finish it. Hahaha. From one episode to another one, jumping from one season to the next season, with my jaw g…

Crazy...

Crazy drive...
1hour and 20 min from kb to Jeli. Not bad after a long 'retirement' from driving manual car.

Crazy buyer...
Spend amount of money for something that will lost value upon time. Not so smart.

Crazy friend...
Not answering phone call and text(s) from beloved friends. Sorry dear. I'm so not talking to anybody tonite.

Allah..i'm so weak. and i cant bear it. though, i will try..to stay strong..

Hanan..stop it..stop it..
You should stop crying..='(

Bukan Bernilai 10 ribu

Image
Assalamualaikum all..
( Cewahh..bajet ramai je baca blog )
Dah start cuti sekolah kan? Jeles aku dengan cikgu cikgi ni, syok je cuti berbulan-bulan. Aihh..dah terlambat jugak kalau nak jadi cikgu. (padahal tahu aku bukan reti nak ngajar pon =P ) 
Well..cuti sekolah, pe lagi, musim orang kahwin la kan. Pelik. Yang kawin ni budak sekolah ke sebab asal cuti sekolah je kawin, asal cuti sekolah je kawin. Ke yang kawin ni cikgu-cikgu je, ke guru besar?? Ke yang nak kite jemput tu semua cikgu-cikgu? Heran sungguh aku. Kang tak pasal clash banyak wedding ceremony and of course la aku kena choose. Lain la aku bleh wat clon and pergi kat banyak tempat. Haihh..Rasa bersalah. -_-"
Anyway, congratulations kat semua kawan-kawan aku yang bakal dan dah bertukar status hujung tahun ni. Sorry kalau tak dapat datang but i'll always pray for ur happiness and blessing from Allah. Tu yang penting kan. Semoga semuanya berjalan lancar. InsyaAllah~ ^^
As for me, aku sure lah kena tandah telinga dan buat …

Perempuan Cantik vs Perempuan Tak Cantik

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman…
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer…


Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mesti ada krisis nih…kesiannyer…
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm s***!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati…
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm…taktik nak ngorat la tu…

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la…bagai pinang d belah dua…
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian…mst dah kena bomoh lelaki tu…

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject…

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato’ mana bela ni…
Kalau perempuan ta…

Aidiladha

Esok already raya but my house is a total mess..!! Everywhere. Living room, bedroom, kitchen of course. Great thanks to both nieces. Memang superb bab2 nak sepah kan rumah. -_-"

Selamat Hari Raya Aidiladha.

Jemput datang rumah makan roti jala dan kuzi..^^

Raya ni takde Kak Ty dan hariz, takde jugak Mohd Zulhakimi yang suke menyebok kat dapur, takde Matley, preggy kak Lina and Ireena, plus the one yang jauh di seberang, Muyih dr-to-be.

Sape suh layan sangat tido tu !!

Semalam before tido mak I dah pergi spotcheck sume anak2 die sambil tanya sape nak puasa esok ie arini la, Hari Arafah. It turns out that I'm the only one who will joined her and abah. Before she leave, she reminded me, esok ma gerok sahur. Thats it.  I know, she will prepare something for us. Yeay!!

Pagi esoknya, (pagi tadi la) mak I as usual lah, menjalankan tanggungjawab dia as the great mum ever gigih la dok kejut anak dara suke tido ni. =P Then, I pon rilex je bangun sebab semalam memang dah semangat nak sahur. Pastu mak i and abah dah seronok2 makan2 sahur and they don't even realized that her daughter just fell asleep outside..!! Again..!! Damn..!! They thought i went to wash my face and get ready for sahur. By the time she spotted that i took a long time in the toilet, she went outside and obviously shocked seeing I still lying on the couch. Dengan enaknya~ Bahahahaha..Terus laju aku bangun, basuh muka then siap2 nak sahur.

Here's the tragic part.

Aku amik gelas na…

untitle

Image
REALLY NEED A BETTER REASON TO LIVE A LIFE..~ sos

Jangan Mengata Orang

Tengok orang free hair mula nak mengata, tengok orang tak semayang mula nak mengumpat, tengok orang buat benda tak senonoh mula nak kutuk, tengok orang tak pose mula nak mengeji. Pastu riak plak cakap
"Aku takkan buat gitu laa" Well, are you God?? Are you guarantee you are that perfect??

Kalau kita dah tahu ape yang orang buat tu salah, jangan cepat nak mengata. Sebab Allah mungkin nak uji kita, tutup mata hati kita, iman kita then kita pon dua kali lima dengan tak sengaja, jadi macam orang yang kita dok kutuk tu. Nauzubillah.

It much better kalau kita simpan dalam hati, kalau tak tahan nak cite sangat, yelahh, manusia kan, mane tahan nak mengumpat bergosip ni ( sedap kena atas kepala aku -_-" ) cakap la dekat kawan-kawan, sedara-mara tapi dengan niat untuk mengingati, untuk buat pengajaran dan kesedaran so that kita tak jadi macam tu. Jangan dok mencemuh je. Kita ni bukan la perfect pon.

Jangan mengata orang sebab belum tentu semua orang suka kita, tak mengata kat kit…

???

Feels so sad  I wish I could cry out loud ='(
Blame it on hormone
Or the story indeed


O Allah, i'm weak Lend me your strength as You always did. 
AllahuAkbar

Apa ada pada nama ??

Image
Nama kau sape ehh??

Aku? Aku HANAN. Yes. With single N in the middle. More importantly, i'm a girl ( umur 25 pon consider girl lagi ke?? -_-" Conpius ehh. HAHA ) And for the full name I'm Hanan Hayati Binti Mamat. Surely a nice name ya. Hahaha.. Saje nak perasan =P Nah baldi kalau korang nak muntah wekk wekk.
Actually, aku sangat bertuah dan bersyukur sebab arwah abah aku bagi nice name macam ni kat aku. Sangat nice sampai adik aku ejah yang merem tu selalu SALAH GUNA nama aku tiap kali sape2 tanya nama die. Kureng esem btol..!! Bile sampai turn aku, blurr nak bagitau name ape. Ciss cake btol..
Kadang-kadang aku pon dah penat nak malu tersipu-sipu tiap kali orang puji nama aku. >_<" Yeahh. Aku tau korang menyampah giler baca statement tersebut. Aku pon menyampah jugak tapi nak buat cane, KENYATAAN. Ehem. 
Ade sorang classmate aku, Hind from Sudan, tengah kitorang dok borak-borak sambil makan kat bilik kitorang, tiba-tiba die cakap, I like Hanan's name. Vey ni…

Emosi bergolak

Image
Cholesterol dalam badan tinggi. 7.9mmol/L..!! Huwaaaaa...Kau memang terbaek la Hanan. Salute ~

Bahaya seyh cholesterol tinggi ni. Potensi untuk dapat CVD, hypertension sume berganda-ganda. Takot aku. Muda lagi untuk start amik statin neh. Uhuk.. ( name je pamacist tapi memang jenis malas nak amik ubat)..

Btw, ni range normal if you all happen to check your cholesterol level.


Masalah terbesar sekarang, makin nak control diet, makin rasa nak makan. Owhh.. I hate this feeling. Tambah pulak kat Jeli ni tak seberapa membuka peluang untuk berexercise ( saje buat alasan -_-")
Aih..i think aku sekarang dalam zaman menuju ke arah cara hidop yang tidak sihat laa. Makan, tido, makan, tv, makan, internet..

Help me ~

Ekoran jari gedabak

Tiap kali type message mesti ade typo error yang memalukan.. -_-"

Penat wei nak kena double cek message before send. Uhuk



Kelemahan iphone atau padan muka sebab kau jari besar ??

3G terbaik punyelah!

Image
Kalau kat Lundang, haram la nak dengar radio online dengan clear dan tak putus. Tapi kat Jeli ni, internet memang susah wei nak disconnect. I like like like like it thousand times !!! *melompat girang*

Line tenet punye la sesak kat KB sampai kalau kau online, kuar g dapur nak minum air kejap, tengok laptop balik, laaa..bertuah betol, da kiok plak tenet. Kalau tengah berdownload lagi ar berasap. *Saborr je la*

Now, 24jam bukak hitz online je. hahahaha

Jiwang enough dengan the notebook

Image
Darn you Nicolas Sparks. Kalau zaman remaja kat sekolah dulu, die buat aku rasa day-dreaming, built the characters of future loved one dengan cerita A walk to Remember, now came The Notebook plak. I know, cite ni dah lame but it's just a matter of time that i had my opportunities to come across this wonderful-love-story.

Malam tu aku bosan giler, then godek-godek ipad adik aku yang ade banyak storybooks dalam apps Ibooks die. Lepas screening satu2, aku decide nak baca The Notebook. Pastu aku tak perasan pon bila aku rasa sedih sampai air mata mengalir involuntarily. Tengah syok layan blues lagi, kawan aku call, then dia tanya kenapa suara lain macam. Aku cakap ar tengah sedih. Die investigate lagi, ( ceh, suke benor investigate aku), "Nangis ke?" Arrr kantoi. Aku pon ngaku je la, nangis baca novel. HUahUahua..Abis die bantai gelak kat aku kahkahkahkah. Siot betol. Grrrr.. Geram!!

Lepas tu die suh aku cite pasal novel tu. Suke macam tu die ni, sume bende pon nak tau. Tak…

Mitok maaf pokcik..-_-"

Aritu aku pergi penang. Dari airport ke hotel, aku naik teksi. Murah lah kau. 103ya je. Uhuk. Sesak napas aku mase bayar tu. @_@ Dalam teksi, pokcik teksi tu rancak dok bercerita dengan aku..

Pokcik: Adik dari mane?
Adik ( Aku lerr) : Saya dari kelantan pakcik (cakap luai cover bunyi budu dengan penuh berhati-hati)
Pokcik: Owh..kelantan kat mane?
Adik: Kota Bharu. Dalam hati pokcik ni tahu ke kalau aku cakap ni.
Pokcik: Ohh.. Anak MENATANG pakcik pon ade kat kelantan. Kat bachok.
Adik: Dalam hati lagi. Teruk giler pokcik ni. Biar betol panggil anak die MENATANG.

Kalau dalam bahase kelate, kire mulut huduh arr cakap MENATEY aka BINATANG kat orang kalau dah marah dan menyampah sangat kat orang tu.

Lepas tu baru aku teringat, owh..orang UTAGHA panggil anak sedara die anak MENAKAN.
Hohoho. Blush sendiri >_<"

Maaf pokcik, buruk sangka doh sedas.


Bahasa Jiwa Bangsa.

I wish a had a daughter..lol

Image
Belum masanya lagi untuk mempunyai harta anak sendiri. Haha, so layan anak sedara jela. Missing them.  Aih, bile jumpa, dok layan diorang kadang2 rasa serabut je tapi bila takde, rindunye melampau lampau.  Ini Alissa. Sape nak rompak kitorang?? We are anak tokey emas. Haha

Tapi yang takleh blah kakak die, Alin. Dari kecik sampai ke besau perangai memang tak tahan. Nakal semacam! Aku tak tahu bile diorang pau iphone pastu amik gambar ni. Tengah bosan-bosan semalam godek2 iphone kejap, then HAHAHAHAHA. Adeh..Budak-budak. Buat pape pon cute.









Eh nyah, ni belog ko ke belog sape? Hahaha. Well, aku bukan suke amik gambar. Ehem. So, expose gambar orang je la kejenye. ^^

Pssss: Kojah, mung jange maroh eh, aku tebeng gambar mung ni.. Hahaha





Let it go

I'm smiling yet frowning I'm laughing yet crying
You took me for granted Because you think I'm kind  Indeed, I'm not
It's okey I forgive you
May you find peace

I quit.



Perfect Two

Image
Noah. Where are you??

Kenapa lelaki dare untuk berpaling tadah aka curang??

Image
Satu. Sebab diorang bajet bagus. Bila diorang bajet bagus, super hot, pria terhebat, diorang tak kisah untuk sayang kat pompuan tu, then tinggalkan dia sebab jumpa pompuan lain yang diorang rasa lagi bagus untuk die. Well. Diorang rasa mane2 pompuan pon tak kan rijek diorang punye lah sebab..yeayyyhh.  I'm the best bebeh..AKU TERBAIK kot. Bodoh arr pompuan taknak aku. Seriously bajet kan..?
Dua. Suka kaitkan dengan isu poligami. Laki ade 4 kuota. Tengkorak hang. Tang tu nak sangat la ikut sunnah Nabi, yang lain haram nak tau, nak ikut sunnah. Aku taknak komen banyak. Aku bukan anti poligami tapi bagi aku, kalau seseorang lelaki tu memang layak untuk poligami, aku no hal. But guys, bukan bermakna diorang boley berpoya poya tinggal anak bini sume pastu pergi mengenyeh kat pompuan lain. Konon nak tambah cawangan. Again. Go ahead, kalau mampu.
Tiga. Awek jauh. Bila awek depan mata, sungguh la tak pandang pompuan lain. Hidup mati diorang dengan buah hati pengarang jantung tu je. Berkepit…

Why English is hard to learn??

Image
So true. Lol.

When you hate yourself more than others

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
I'm such a fool -_-"

All the right friends in all the right places..episode 3

Image
We lead a healthy lifestyle..ceewahh..

PHARMACY SPORTS CARNIVAL 2011






Takde orang ambik gambar main badminton kan??