Posts

Showing posts from October, 2010

Keje ni saya suka...^^

Image
Sekarang ni tengah on call. Bila patient takde, curi2 masa sikit tulis blog. Ewahh kau hanan, makan gaji buta ke ape?? Ni bukan makan gaji buta tapi tengah makan gaji time orang lain dok membuta..-_-" Syoknye tido!Tibe2 la plak~

Arini first day attach dekat OPD. Ohh OPD, rakan2 sure sedia maklum workload dekat OPD cane. Dengan polisinya untuk bekerja cepat dan tepat. Bapak ah busy amat saya arini. Tengahari kena buat LBD -lunch break-duty. Kena pergi jumpa Pn untuk discuss journal club, pastu petang kena duty untuk dispense dekat unit psychiatric. Psycho abis aku! =( Lagi lazat, petang tu saya off sebab malam kena on call, so memang automatik la petang untuk hari berkenaan tu off. Haru je nak kena cari pengganti.Sobb sobb..kena marah lagi sebab before ni 'escape' dari OPD without appointed any substitute sebab tak tahu pon kena duty dispense dekat psychiatry for this whole week. Ceq taktau la nooo.. Ingat ceq suka sangat ke abai keje. Huhh..marah ni..

Ok. Macam terkedek k…

Bila dah tak kreatif dan mati idea nak buat benda menarik

Aku berani sumpah ( kali ni nak guna aku sebab nak tunjuk protes kat diri sendiri sebab sia siakan bakat seni dalam diri ! Macam la berseni sangat pon dulu -_-" )..ok sambung sambung..aku berani sumpah korang mesti kutuk giler gambar pompuan bertudung pakai skirt konon ayu la sangat dok bertenggek tergolek depan komputer tu. Pehhh..ko tengok komputer lapuk pompuan tu. PC yang gedabak weh! Mane orang pakai dah PC camtu, koman koman kat mane2 pon orang dah pakai monitor lcd yang nipis tu. Dasat giler aku, konon nak buat blog tapi tak up-to-date langsung benda yang dipamerkan!

Urghh..aku memang dengki arr tengok blog2 orang yang cantik2 design die. Ade rainbow paddlepop la, rama-rama terbang girang la. Kadang2 aku tengok orang show off kasut busuk diorang kat blog pon aku rasa tertarik lepas die edit2 gambar tu. Aku?? Usah la nak edit gambar sampai ko rasa nak je mintak gambar tu pastu gi wat frame, gantung kat umah, nak cari gambar best untuk edit pon haram jaddah nak jumpe. Belek2…

Hello TOkShiba..^^

Image
Tiba tiba je kan?? Entry sebelum ni beriya cakap pasal nak konvo..tupp tupp..Nak cakap pasal laptop plak. Ntah pape..

Lama gile tak online, memang banyak sebab. Sibuk dengan keja ( iye la sangat) dan yang paling penting laptop tak boley bukak! waa..nangis T_T Lepas anta workshop laptop (pastilah bukan workshop kereta) dah di diagnose la..laptop tu rosak motherboard. Nak beli motherboard ke nak beli laptop baru??? Lepas bincang2, better beli laptop baru. Aduss..kopak ! ( Padahal memang dah saving dah pon untuk beli laptop..Tapi kopak gak..Huuu ) Pandai gak laptop lama tu bagi instinct kat tuan die.

Lepas cerita konvo selesai pagi Isnin tu, saya pon mengeLRT la dengan adik g Low Yatt. Survey2 dulu. Tak berani nak beli sensorang, paksa rela la Mak buyung n heronya datang teman jugak..hee.. Tq sume..
Sayaanggg~ Before tu dah tanya jugak sifu IT, Mar and die suggest Asus. ( Nak beli Mac tapi hancusss arr..macam la aku reti gune -_-" ) Tapi sifu cakap Toshiba pon ok jugak. Lebih meyaki…

Teruk..!

Rasa macam dah bertukar menjadi seorang perempuan tua yang membosankan dan life tak happening langsung..! Huhuhu..Terima kasih laptop sebab anda buat hal dan menjadi penyumbang kebosanan hidup perumah seperti saya. Hurghh..dapat gaji pon takde semangat nak hidup dalam dunia shopping-membazir-duit sebab saya memang jenis suka beli barang bila diperlukan dan bila barang tu dah rosak, takley guna dan boley buat karangan 'Saya sepasang kasut' macam sekolah rendah dolo-dolo..

So..frens, memang lately saya tak online, sori if banyak benda takley nak ketchup and update dengan life and isu hangat korang, end up i'm asking..pecite sekarang? Padahal orang sume dah kecoh pasal ur wedding day. Sori T_T

Here i am, in cheras, ready for my C-day. Ini pon satu hal jugak, uia terchenta ni da tetapkan, untuk female kena pakai cream color punya tudung. Aiyaaa..selamat hitam tak berseri la saya time konvo nanti. -_-" Tak suka..tak suka! Well ladies, korang mesti ade satu or beberapa kale…